Tijd voor je belastingsaangifte

Voor wie de Engelse belastingsaangifte op papier indient, nadert de deadline van 30 oktober met rasse schreden. Hoog tijd dus om de papierwinkel in te vullen en op de bus te doen. Zelfs al zijn er geen inkomsten geweest.

Elektronische aangifte

Engeland heeft natuurlijk ook een systeem om de aangifte elektronisch te doen en dan mag je aangifte wachten tot het einde van het jaar. Maar tot op vandaag blijft het aanvragen van de nodige inloggegevens voor buitenlanders zonder social security number een ware nachtmerrie.

Combineer dat dan nog met het verplichte gebruik van ingewikkelde (en betalende) software om de aangifte te doen, en het is duidelijk waarom we aanraden om het “gewoon even snel op papier te doen”.  Wie alleen huurinkomsten heeft, is daar binnen 10 minuten klaar mee.

Papier

Wie op de lijst staat, heeft natuurlijk alle documenten in een witte envelop toegestuurd gekregen. Maar “niet gekregen” is geen excuus om niet in te vullen.

Je kan de documenten downloaden via de UK tax site, waar je ook alle informatie kan vinden.

Hulp nodig? Laat het ons weten en we sturen een stap-voor-stap handleiding voor het invullen.

Misschien ook interessant