Investeren via een micro-vennootschap?

Waarom investeren via een micro-vennootschap?

In plaats van zelf eigenaar te worden van een stukje vastgoed, kan u ook investeren via een micro-vennootschap. Dat is een kleine, heel gespecialiseerde vennootschap in Engeland waar u (al dan niet samen met anderen) de eigenaar van bent. Die vennootschap wordt dan eigenaar van dat vastgoed.

Deze micro-vennootschap doet enkel en alleen transacties rond dit vastgoed en kan dan ook heel goedkoop opgestart en onderhouden worden. Voor elk nieuw vastgoed wordt een nieuwe micro-vennootschap opgezet.

De voordelen zijn legio

  • Geen enkele romplomp met de persoonlijke belastingaangifte. Alle papierwerk voor het micro-bedrijfje is in de lage prijs inbegrepen.
  • Een bedrijf mag in Engeland de interestlasten fiscaal in rekening brengen. Als particulier kan dat niet. ideaal dus om te combineren met lokale financiering.
  • Makkelijker financieren: het is gemakkelijker en goedkoper een financier te vinden voor je vastgoed, omdat hij kan lenen aan een Engels bedrijf ipv een buitenlandse eigenaar.
  • Gezamenlijk investeren wordt een fluitje van een cent. Tot 8 personen kunnen samen eigenaar zijn. Samen investeren met uw partner, kinderen of vrienden? Iedereen is welkom. Het maakt ook de drempel naar vastgoed veel goedkoper.
  • Makkelijk verkopen. De nieuwe eigenaar koopt gewoon de aandelen. Zonder kosten registratierechten of andere rompslomp.  De nieuwe eigenaar weet immers dat dit bedrijfje nooit iets anders gedaan heeft dan dit vastgoed beheren. Hij kan meteen alle cijfers bekijken en is zeker van de waarde. En hij betaalt geen stamp duties.
  • Makkelijke erfenisplanning. U kan heel makkelijk de overgrote meerderheid van de aandelen aan uw erfgenamen schenken, terwijl u toch als “directeur” de touwtjes in handen houdt.
  • U kan goedkoop omwisselen tussen euro en pond zonder extravagante bankkosten. Uw micro-vennootschap heeft een bankrekening.

Een micro-bedrijfje voor 20£/maand

Het opzetten van een micro-bedrijfje kost eenmalig 500£ + 20£/maand (+BTW). Daarbij is ALLES inbegrepen. Dat is een fractie van wat een “normale” LTD kost. Maar het is natuurlijk ook een heel beperkte LTD, waarmee je enkel en alleen het beheer van je vastgoed kan doen.

Het papierwerk is niet meer dan een bankrekening openen en kost niet meer dan 20 minuten met de smartphone.

Wordt dit door de overheid ondersteund?

Get Ground

Absoluut. De Engelse overheid wil graag verder buitenlandse investeerders aantrekken. Men verkiest daarbij correct gestructureerde micro-bedrijfjes naar Engels recht, eerder dan een plethora aan individuele eigenaars overal in de wereld. Het aantal microbedrijfjes is daardoor snel aan het stijgen.

Ukvastgoed werkt daarvoor samen met getground, een fintechbedrijfje dat deze setup heeft opgezet, samen met de Engelse overheid. U heeft bovendien een Nederlandstalig contactpersoon die u helpt bij de setup van de account en bij alle vragen die daarbij te pas komen.

Is het de kosten waard?

Een micro-onderneming kost geld en de netto-huurinkomsten worden aan 19% belast. Maakt dat de fiscale rekening niet negatief voor individuele investeerders?

Soms wel, en soms niet. Maar dat hangt af van uw individuele fiscale situatie (progressievoorbehoud) en van de wijze van verkoop. We raden deze constructie aan omdat ze vele voordelen heeft, niet in het minst bij de eenvoudige administratie, het zoeken naar financiering en bij de (meerwaardebelasting op) verkoop.

We maken graag samen met u een financiële vergelijking.