X1 Cheltenham Manchester: Salford University op je schoot

Project X1 Cheltenham Manchester
Investeren in Residentiële studio's
Locatie Salford - Manchester
Investering vanaf £125.000
Huuropbrengst Contractueel 7% netto - 5 jaar Daarna verhuurpijs - kosten
Oplevering/huur vanaf Q4 - 2024
Exit Open markt

Een nieuw landmark in Salford / Manchester

Na de voltooiing van “The campus” (100% volzet) begint ontwikkelaar X1 aan een nieuw project naast de University of Salford in Manchester. Het is een residentieel project, maar richt zich vooral op de buitenlanders, laatstejaarsstudenten en de (iets vermogender) Young Professionsals: studenten die na hun studie een aantal jaren blijven plakken en hun eerste job in de buurt meepikken.

Het project ligt op wandelafstand van de Salford universiteit en het station. In 10 minuten met de fiets of de tram zit je in het centrum van Manchester en op 30 minuten in de luchthaven. Wie heeft er nog een auto nodig? En met de komende HS2 treinverbinding ligt Manchester over een paar jaren op 1 uur en 11 minuten treinen van Londen.

336 units met 7% contractuele netto rendement

X1 Cheltenham Place zal 336 studios van 20-35 m² bevatten, uiteraard met alles wat jonge mensen nodig hebben: een gym, wasserij, fietsenstalling, gemeenschappelijke ruimten, etc. De units worden ook luxueuzer afgewerkt dan dat met studentenflats het geval zou zijn.

De ontwikkelaar biedt een netto rendement van 7% voor de eerste 5 jaar, daarna wordt het bruto huurinkomsten minus kosten. Berekend op huidige huurinkomsten van het naburige The Campus, zou dat rendement vandaag tussen 6 en 7% schommelen.

Oplevering van de eerste units is voorzien tegen einde 2024. De ontwikkelaar vraagt 50% downpayment en 50% bij oplevering.

X1

Het Liverpoolse X1 is een van de “grote jongens” als het op ontwikkeling aankomt. Met een verkoopshistoriek van meer dan 4500 units, heeft het bedrijf een ijzersterke reputatie. Bovendien houdt het zusterbedrijf “X1 Lettings” zich bezig met het management van de units. En ook als “Letting agent” heeft X1 een sterke reputatie wat “occupancy” en “retention rate” betreft.

 

Fotos

[ccf_form id="1288"]

Misschien ook interessant