UKvastgoed.nl uit de startblokken

Op 5 februari is ukvastgoed.nl uit de startblokken geschoten. Joachim Galenkamp ontpopte zich in 10 maanden tijd van aardrijkskundeleraar tot specialist Engels vastgoed voor Nederlandse investeerders.  We trokken samen door Engeland, hernieuwden onze contacten met de vastgoedontwikkelaars in de UK en Joachim kocht (en verkocht) ondertussen al een aantal units. We bouwden in de afgelopen maanden samen aan een nieuwe huisstijl en we bouwden https://ukvastgoed.nl, dé website voor de Nederlandse investeerders in UK.

Joachim spendeert ondertussen zijn laatste maanden voor de klas en zal zich daarna voltijds met de Nederlandse markt bezighouden.

Een kleine droom gaat daarmee in vervulling om ook nederlandse investeerders voor Engels vastgoed te kunnen winnen.

Zonder belastingen

In Nederland heeft de overheid de jongste jaren de onderste steen bovengehaald om verhuur onrendabel te maken. Ook in Nederland heerst grote woningnood, met steeds meer kopers en steeds minder nieuwe huizen door de stikstofproblematiek. Dat drijft de huisprijzen sterk omhoog. Aan de andere kant plafonneert en beperkt de regering de verhuurprijzen en gaat ze die met haar nieuwe fiscale regels ook veel sterker belasten. Daardoor worden huurrendementen gedrukt tot 2% en minder.

Het gevolg is dat vele eigenaars nu hun tweede huis met een mooie meerwaarde verkopen en de opbrengsten investeren in lokaties waar minder zware belastingen geheven worden. En dan blijft Engeland één van de meest interessante plaatsen. De eerste maanden van onze opstart toont alvast dat Nederlandse investeerder oren hebben naar het UKvastgoed verhaal.

Vlaanderen en Nederland

Joachim Galenkamp

Joachim zal voortaan onze Nederlands klanten helpen, terwijl Dirk zich focust op klanten in Vlaanderen. Maar uiteraard spelen we ook backup voor mekaar. We bieden in beide landen dezelfde projecten aan en helpen mekaar natuurlijk in de afwikkeling van de dossiers.

 

 

Misschien ook interessant