Glassworks: bestaande studentenflats in Newcastle

Project The glassworks - student living
Investeren in Studenten
Locatie Newcastle upon Tyne
Investering vanaf £75.000
Huuropbrengst 7% netto - eerste jaar contractueel verzekerd
Oplevering/huur vanaf Bestaand gebouw
Exit Open markt

Uitgaan en studeren

Newcastle upon Tyne is in Engeland vooral bekend voor zijn “Night Scene”. Een geliefkoosde plek voor hens en stag parties waar je een weeekndje naartoe gaat om de bloemetjes buiten te zetten. Het stadje komt voor in de annalen van de romeinse keizer Hadrianus, toen hij in de 2e eeuw voor Christus zijn grote muur liet bouwen.

Maar vandaag is er tussen de Romeinse overblijfselen een stadje van 250.000 inwoners, met niet minder dan twee universiteiten. Newcastle University en Northumbria University. Beide universiteiten zorgen voor een studentenpopulatie van bijna 70.000 studenten, evenveel als bijvoorbeeld Leuven en tweemaal zoveel als Leiden. Sinds Corona is er ook een sterke buitenlandse groei in buitenlandse studenten, en dus een groei in de vraag naar studentenhuisvesting.

Glassworks

The Glassworks werd opgeleverd in 2016 en telt zo’n 242 studentenflats. Het gebouw ligt binnen 15 minuten van beide campussen, het stadscentrum en het station. Veel gemakkelijker krijg je het niet als student.

Ze worden beheerd door Prestige student living. Studenten betalen tussen £139 en £199 per week/ afhankelijk van de studio. Maar daar krijg je – naast de nieuwe accomodatie – dan ook wat voor terug: gemeenschappelijke ruimtes, een eet/functie ruimte, een cinemazaal, een studieruimte,…

Zeker en duidelijk

De verkoper geeft het eerste jaar een gegarandeerde opbrengst van 7% netto op de koopprijs van €75.000. Met de prijzen die de studenten vandaag betalen, is dat een normale marktconforme opbrengst voor Engels studentenvastgoed. Maar het voordeel is uiteraard dat er geen wachttijd is, geen onzekerheden, een opbrengst die meegroeit met inflatie en pico bello gebouw. Je kan dat overigens ook op elk moment bezoeken.

Kortom, een steengoede investering met een lage inleg, een hoog huurrendement en weinig risico.

 

Fotos

[ccf_form id="1288"]

Misschien ook interessant