UKvasttgoed.be gaat samen met UKvastgoed.nl

Het moest er wel eens van komen. Een partnerschap in Nederland. En eindelijk is het zover.

Geen rendement meer

Eigenlijk is het moeilijk te bevatten. Er is een gigantische druk op de Nederlandse woningmarkt met een tekort van 390.000 woningen, maar ook de bouwactiviteiten zitten door o.a. het stikstofbeleid en dure grondstoffen helemaal op slot. Nieuwe gebouwen neerzetten lijkt tegenwoordig moeilijker dan dijken bouwen in Nederland. Directe gevolgen zijn snel stijgende koop- en huurprijzen. Starters en mensen met een middeninkomen lukt het amper een huis te bemachtigen op de vrije huursector.

Door draconische hervormingen van het Nederlandse box3 belastingstelsel heeft het kabinet Rutte 4 het echter bijna onmogelijk gemaakt voor particuliere vastgoedinvesteerders om in die vrije huursector te opereren en huurwoningen aan te bieden met een aanvaardbaar rendement. De overheid gaat ervan uit dat wie een huis koopt om te verhuren, daarmee in concurrentie komt met eigenaar-kopers, en dus de oorzaak is van stijgende koopprijzen. De fiscale beleidsmaatregelen van de afgelopen 2 jaar sturen er daarom hard op aan om die investeerders uit de markt te duwen, door hun huurrendement eigenlijk min of meer weg te belasten.

Engeland als alternatief

Geld zoekt altijd een weg en dus gaan investeerders op zoek naar alternatieven waar het fiscale systeem in het voordeel van de eigenaar speelt. Engeland is dan uiteraard een eersteklas alternatief: een goede fiscale behandeling, een voordelig belastingsverdrag en hogere relatieve huuropbrengsten zorgen voor een veel hoger netto rendement dan wat men nog in Nederland kan vinden, net zoals in Vlaanderen overigens.

Om de Nederlandse belegger beter te helpen in de zoektocht naar een degelijk rendement, start UKvastgoed.be in september met UKvastgoed.nl!

UKvastgoed.nl

Joachim GalenkampIn Joachim Galenkamp vonden we een ideale partner. Zelf is Joachim investeerder, handen-uit-de-mouwen-steker, entrepreneur, docent Aardrijkskunde en jonge vader van twee kinderen. Hij weet uit eerste hand waarover hij praat als het gaat over particuliere vastgoedinvesteerders.

Vanaf september gaat Joachim aan de slag met een Nederlands kantoor UKvastgoed.nl voor de Nederlandse markt. We zijn hard aan het werk om de nieuwe website voor zowel UKvastgoed.be als UKvastgoed.nl, online te krijgen. De planning is dat we in september 2023 live gaan met veel nieuwe projecten en mooie investeringskansen.

Alvast hartelijk welkom.

 

Misschien ook interessant