Waarom beleggen in UK Vastgoed ?

Vlamingen zijn zogezegd met een “baksteen in de maag” geboren. Onze Engelse vrienden zijn dat evenzeer. En meer nog dan wij zoeken Engelse investeerders naar bakstenen en vastgoed om hun oude dag veilig te stellen. In het Verenigd Konkrijk heeft men bovendien een enorme financiële ervaring om grote vastgoed projecten niet via de banken, maar direct bij het publiek te financieren.  Dat geeft een zeer transparante en open financiële markt. Voor wie buiten de landsgrenzen durft kijken, wachten er in Engeland dan ook zeer interessante beleggingen.

Een hogere opbrengst
De Engelse markt (afgezien van London dan) voor residentieel of commercieel vastgoed heeft altijd al een hogere opbrengst gekend dan de meeste Europese landen.

Op het Europese vasteland kan je rekenen op een opbrengst die schommelt rond 3% (voor huurwoningen) en 4% (voor de meeste hotelkamers en service flats). Voor de meeste van onze partners kan je uitgaan van een jaarlijkse opbrengst van 7-8% en een jaarlijkse meerwaarde die minstens gelijke tred houdt met inflatie (en dikwijls nog 1-2 % hoger).

Wie wat meer risico wil nemen, kan dit rendement van 10%+ dan nog eens voor 60% via een banklening (interestvoet van 2.0-2.5%) optrekken, tot een finaal rendement op eigen vermogen dat richting 15% gaat. We hoeven echt niet met aandelen of obligaties te vergelijken. Laat staan met een spaarboekje.

Muntdiversificatie
Je investeert (en ontvangt opbrengsten) in ponden. En dus is er een wisselkoersrisico dat twee kanten op kan. Moeilijk te zeggen of het pond over 10 jaar hoger of lager zal staan als vandaag. Maar wie een veilige portefeuille wil aanhouden, investeert ook best niet al zijn eieren in de EURO-mand. Ook de Euro kan door zware stormen gaan, zoals in de afgelopen jaren bewezen is.

De UK£ is ook vandaag nog een reservemunt (naast de Euro en de dollar) en London is en blijft het financiële hart van de wereld. Bovendien staat – door de brexit-onzekerheid – het UK£ op dit moment op een historisch dieptepunt.

Misschien juist een goed moment om te kopen?

De fiscus - uw vriend

Investeren in Engels vastgoed is fiscaal gezien een schot in de roos met een uitermate voordelig fiscaal statuut. In Engeland betaalt u 0% belasting op de eerste 12.500£ huurinkomsten per persoon (25.000£ per koppel). In België of Nederland profiteert van het dubbel belastingsverdrag. Waarom belastingen proberen vermijden, als u er geen moet betalen? U kan er ook voor opteren om via een microvennootschap te investeren, die ervoor zorgt dat al de fiscale rompslomp wegvalt.

Geen management rompslomp

Kapotte kranen of liften? Al onze projecten komen met een professioneel managementbedrijf dat voor u een huurder zoekt, checkt, de huurgelden int en bovendien de kranen repareert. En dan nog houdt u meer rendement over dan met Vlaams of Nederlands vastgoed.

Lage instapkosten

De Engelse wetgeving kent geen BTW of 17e eeuwse notariskosten. Totale aankoopkosten liggen in bijna alle gevallen tussen 3% en 6%, afhankelijk van type en prijs.

Lage minimum bedragen - vanaf 10.000£

Geen 250.000£ te investeren? Geen probleem. Studios beginnen vanaf 100.000£. Bovendien kan u in Engeland tot 70% van de waarde door een lokale bank laten financieren.  Vanaf 30.000-40.000£ bent u al eigenaar. Via de micro-vennootschap kan u bovendien samen investeren met uw partner, uw kinderen of met vrienden (tot maximaal 8 eigenaars), zodat u eigenlijk al kan investeren met minder dan 10.000£

En de Brexit dan?
De Brexit heeft (uitgezonderd in Londen) weinig invloed gehad op huisprijzen in de UK. Noch het moment van het referendum, noch op het moment van de eigenlijke Brexit zijn er merkbare verschillen geweest in de prijzen van vastgoed. Ook na de blijven de Britten nog wonen, studeren en werken. De vastgoedmarkt is dus eerder functie van lokale vraag en aanbod dan van internationale relaties.

De Brexit heeft wel een duidelijke invloed gehad op de koers van Pond, waardoor die ook vandaag nog lager staat dan voor het Brexit-referendum. Dus vandaag nog iets meer vastgoed voor uw Euro.

De huizenmarkt in Londen is uitermate duur, vooral door buitenlandse investeerders die hopen op een verdere stijging.

De Londense huizenmarkt is uitermate duur. De rest van het land gelukkig niet.

Stuur me meer informatie