Nottingham Glassworks – laatste units

Project The glass works
Investeren in Vernieuwbouw
Locatie Nottingham centrum
Investering vanaf £160.000
Huuropbrengst Geschat ~5% netto
Oplevering/huur vanaf Einde 2023
Exit Open markt

Meer dan Robin Hood

Nottingham (350.000 zielen) is bij ons meest bekend van de Sheriff die daar in Robin Hood-tijden de slechterik mocht spelen vanop het kasteel. Maar de stad is ntauurlijk veel meer dan dat. De stad is sterk aan het groeien als business centrum in de east Midlands. Met zijn twee universiteiten trekt de stad bovendien ook heel wat jongen mensen aan.

De stad is enorm goed verbonden met zowat alle grote steden in Engeland (96 minuten naar Londen) en blijft met zijn compacte centrum en vele watervlaktes toch een enorm aangename en “leefbare” stad. Net buiten het zicht van de grote ontwikkelaars, maar wel op de radar van heel wat inwijkelingen en studenten die de stad naar waarde schatten.

Glasfabriek

Het Glassworks project in Nottingham is – hoe raad je het – een oude glasblazerij die helemaal gestript is en gereneveerd tot 27 moderne en comfortabele lofts vlakbij het centrum van Nottingham. Het ligt ten zuiden van het centrum op amper 5 minuten wandelen van het station, 15 minuten van de “Old town square”.

De fabriek werd gebouwd in 1870 en is daarmee een van de oudste gebouwen van Nottingham. De herbestemming van het gebouw past in de heropbouw van het zuiden van de stad. De apartementen combineren de luxe van nieuwbouw met de charmante “looks” van het Victoriaanse gebouw. De grote bouwen van de fabriek werden behouden om een uitzonderlijk lichte en ruimtelijke beleving te geven.

Rendement

Landstar is een Nottinghamse ontwikkelaar met meer dan 15 jaar ervaring en projecten in en rond Nottingham. Ze specialiseren in middelgrote projecten via renovaties en een occasionele nieuwbouw.

De ontwikkelaar geeft geen gegarandeerde huuropbrengst, maar we verwachten een netto opbrengst rond 5% netto met de huidige huurprijzen in Nottingham. Investering vanaf 157.500£. De duplex appartementen op de bovenverdieping gaan voor +/- £250.000. Verwachte oplevering Q4 2023. 20% deposit, de rest bij oplevering. Het gebouw komt uiteraard met een 10-jaar warrantee.

 

 

Fotos

[ccf_form id="1288"]

Misschien ook interessant