Tobacco Warehouse Liverpool – Wonen in een Unesco heritage gebouw

tobacco building liverpool
Project Tobacco Warehouse
Investeren in Residentiële appartementen
Locatie Centrum Liverpool
Investering vanaf £255.000-£400.000
Huuropbrengst £1200-£1800
Oplevering/huur vanaf Opgeleverd. Afwerking nog te bespreken per unit.
Exit Verkoop op de vrije markt

In 1901 was Liverpool – samen met de hele UK – op een absoluut toppunt. En daar hoorde het grootste magazijn ter wereld bij. Het Tobacco Warehouse in het havengebied was een monumentaal gebouw, symbool voor de sterkte van Liverpool als internationale haven.

27 miljoenen bakstenen, dertigduizend glaspanelen en achtduizend ton stalen balken, 150.000m² oppervlakte. Architcet Jesse Hartley maakte van het Tobacco House het kloppende hart van de haven van Liverpool.

Een nieuw droom

Met de uitbreiding van de stad naar het Noorden, neemt Liverpool nu ook bezit van de vroegere havengebouwen aan de Mersey. En dus krijgt ook het Tobacco House een tweede leven als een residentiële haven die haar gelijke in Liverpool niet kent. Met het “Titanic hotel” dat al omgebouwd werd tot een iconisch hotel in Liverpool zal het nieuwe Tobacco House het Stanley dock een definitieve vorm geven. Het gebouw is  volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Spectaculair is een te klein woord.

De benedenverdieping en de kelder worden een combinatie van bars, restaurants, winkels en kantoren. De bovenverdiepingen worden omgebouwd tot 538 appartementen. Velen daarvan zullen open-plan duplex appartementen worden met een knipoog naar de New-Yorkse lofts.

Tobacco House ligt +/- 1.5 ten noorden van het stadscentrum, bereikbaar via een heerlijke wandel- en fietsweg langs het water. En in het middan van wat meer en meer de uitgaansbuurt van Liverpool aan het worden is.

Vanaf £255.000

De meeste van de 538 flats zijn verkocht en de eerste bewoners trekken in. Er blijven nog een 20-tal units over voor de verkoop.

Aankoopprijzen beginnen vanaf £255.000 voor ~100m2. Prijzen variëren tussen £2500 en £4500 per m². En dat is relatief laag, afgezet tegen de £4000-£5000/m² die vandaag de norm is voor nieuwbouw in Liverpool centrum. Reken daarbij de locatie aan het water en dit is meteen de reden waarom we geloven dat dit project een heel groot meerwaarde-potentieel heeft op 5-10 jaar tijd.

We verwachten een initieel rendement van +/ 4.5%-5% netto.

Fotos

Lokatie

[ccf_form id="1288"]

Misschien ook interessant