Beste wensen voor 2023

lincoln cathedraal

Het pittoreske stadje Lincoln ligt in Lincolnshire, zo een 50 km ten oosten van Sheffield en Nottingham. Het stadje werd gesticht door de romeinen die er in 48 na Christus een legerkamp oprichtten. “Lindum Colona”. In 1068 bouwden de troepen van Willem de Veroveraar er een militair kasteel en begonnen er met de bouw van een imposante kathedraal, die in 1310 voltooid werd. Het stadje kende een enrome bloei met wolhandel en de lakenindustrie.

The Cathedral Church of the Blessed Virgin Mary of Lincoln was van 1310 tot 1584 het hoogste gebouw ter wereld. Niet mis voor een klein provinciestadje in midden-Engeland. De kathedraal staat op een heuvel en imponeert daarmee de hele omgeving. Een fantastisch uitzicht over de hele streek voor wie de vanop de toren uitkijkt naar het landschap.

Ook recent blijft de stad het goed doen, vooral gestuwd door de University of Lincolndie eigenlijk pas in 1996 een volwaardige campus kreeg in het zuiden van de stad. De universiteit heeft vandaag zo’n 16.000 studenten en is één van de snelst groeiende univesiteiten in het land.

Graag stuurt UKvastgoed vandaag kerstwensen uit Lincoln. Onze beste kerstwensen en moge het u (en uw investeringen) goed gaan in 2023.

Misschien ook interessant