Een dagje Liverpool

Liverpool stad de drie gratieën

Meestal surf ik in mijn zoektocht naar vastgoed voorbij de steden in Engeland. 4 steden in één dag. Een studentenhuis in stad A, een appartement in stad B, een ontwikkelaar in stad C en dan terug naar de luchthaven in stad D. Ik voel me soms een Chinese toerist die voor het eerst met een toergroep in Europa komt. “17 landen in 5 dagen”.

Deze week had ik de eer en het genoegen om een hele dag in Liverpool rond te lopen. Eigenlijk lang geleden dat ik nog eens de kans kreeg om hier “de toerist” uit te hangen. Ik ben uiteraard nog eens gaan kijken bij onze projecten in Liverpool en ik heb wat tijd gehad om van de stad te genieten. Vanuit Charleroi vlieg je (dankjewel Ryanair) voor 75 euro in één dag op en af naar Manchester. Van daaruit kan je met de trein of een huurauto op minder dan een uur naar Liverpool.

Liverpool stad de drie gratieën

Liverpool is een bruisende stad geworden en nog steeds een “koopje” voor wie een standaard appartement in het stadscentrum zoekt.

Een mooi lenteweertje en een stad die een marathon aan het lopen was. Wat heeft een mens meer nodig om sfeer te hebben? En sfeer is er wel. “Downtown Liverpool” heeft de afgelopen tien jaar een enorme gedaanteverwisseling ondergaan. Met natuurlijk het Albert Dock en de “three graces” als ultieme skyline van Liverpool. En daarachter het ongelooflijk aangename “Liverpool one” shopping district waar je ook onze twee projecten “Strand Plaza” en “Old Hall Street” makkelijk kan bereiken.

In het zog van London en Manchester heeft ook Liverpool zich in de laatste 20 jaren getransformeerd van een suffe achtergestelde havenstad naar een kosmopolitische cultuurstad. Ze zouden zelfs bijna de Beatles doen vergeten. Maar het blijft uiteraard een stad van slechts 460.000 inwoners met nog heel wat “catch-up” te doen. En de stad hinkt nog achterna op Manchester.

Wie puur naar vastgoed in Liverpool kijkt, merkt dat Liverpool ook vandaag nog “goedkoop” is. Een tweeslaapkamer appartement in hartje Liverpool, kan makkelijk voor 150 tot 200.000 pond. Daar betaal in je in Manchester al gauw 250 tot 350k voor. In London moet je al goed zoeken om iets te vinden voor een miljoen. Met huizen van gemiddeld 110.000£ zit Liverpool nog behoorlijk onder het UK gemiddelde en dat maakt investeren bereikbaar voor modale vermogens.

Vastgoed in Liverpool heeft het goed gedaan in de jongste 3 jaren met prijsverhogingen van rondom de 5-7% per jaar. Die verwachting blijft voor de komende jaren en ligt voor downtown allicht zelfs nog iets hoger. Huuropbrengsten liggen op het nationaal (niet-london) gemiddelde: rond de 5-7% voor belastingen. Gezien de lage instapprijs voor een redelijke flat en de relatief sterke opbrengst van (voorzichtig ingeschat) 6%+4%, lijkt Liverpool ons daarom een zeer goede optie voor wie graag in een appartement in de stad investeert.

Op internet vind je uiteraard nog veel meer informatie. Bij Stedentrippers vind je alvast een mooie inleiding op een dagje toeristisch Liverpool. We kunnen geen prettig lenteweer, noch marathonsfeer beloven, maar voor wie graag de stad (en onze projecten) wil gaan bekijken en de sfeer opsnuiven, regelen we met plezier een korte dagtrip naar Liverpool. Laat ons iets weten als je mee wil.

 

Misschien ook interessant

Leave a Reply