Liverpool City Point – studentenstudios: klaar en verhuurd

Citypoint. instapklaar en lage instap.
Project Liverpool City Point
Investeren in Studenten flats & Studio's
Locatie Universiteitskwartier Liverpool
Investering vanaf UK£ 59.950
Huuropbrengst 6.5% netto opbrengst (na alle kosten) (gegarandeerd 2 jaar)
Oplevering/huur vanaf Augustus 2018
Exit Vrije markt

Liverpool city point: instapklare studentenflats vanaf 59.950£

De meeste studentenstudio’s worden verkocht “op plan”. Investeerders moeten wachten tot de bouw klaar is en ze nemen daarbij een stukje financiering en bouwrisico voor hun rekening.

Voor wie toch liever wat meer zekerheid heeft en/of minder geduld heeft om een jaar te wachten, kunnen we nu Liverpool City point voorstellen. Het complex is in 2013 opgeleverd en is nu dus 4 jaar in operatie. Met een bezettingsgraad van 96-100% in de vier jaar heeft het bewezen dat het een goed gemanaged complex is. We kregen alle bezettingscijfers en een volledige uitleg wat de studenten betalen tot wat de eigenaars mee naar huis neemt.

De eigenaar die het volledige complex gefinancierd heeft, wil nu graag een andere complex opbouwen en verkoopt alle flats voor verhuur vanaf 1 september 2018. Dat creëert een zeldzame opportuniteit om een kant-en-klare flat te kopen.

Universiteiten

Liverpool telt niet minder dan 5 universiteiten in een straal van 2.5 km van elkaar, met de University of Liverpool als meest bekende. Vandaag zijn er 70.000 studenten en dat aantal groeit nog elk jaar met 5%. Meer dan de helft ervan heeft een onderkomen nodig. Het aantal buitenlandse studenten groeit nog vlugger, vermits de rijken van deze wereld hun kroost allemaal een Engelse opvoeding willen geven. Aangezien er slechts een kleine 20.000 flats beschikbaar zijn, blijven ook de huurprijzen elk jaar stijgen.

Net zoals andere studentengebouwen bestaat het complex uit individuele studio’s (met badkamer) en een reeks gemeenschappelijke diensten: wasserij, winkel, gym, ontspanningsruimten, receptie en een volledig uitgeruste keuken per 6 “ensuites”. Alle kamers worden aan dezelfde prijs van 59.950£ verkocht.

7% (gegarandeerd voor 2 jaar)

De investeerder krijgt daarbij een garantie van 7% netto opbrengst (6.5% na alle kosten). Dat is iets minder dan de 7.5% die we gewoon zijn bij studententorens “in opbouw”, maar anderzijds is er met 60.000£ ook een relatief lage instap, een onmiddellijke return, geen bouwrisico en geen prefinanciering. ideaal voor een goede return zonder te moeten wachten.

Nu tijd om in te stappen, dus.

Fotos

Lokatie

[ccf_form id="1288"]

Misschien ook interessant