Birmingham Scholars Quarter

Project Birmingham Scholars quarter
Investeren in Residentiële appartementen
Locatie Birmingham
Investering vanaf £220.000-£320.000
Huuropbrengst Verwacht 4-5% netto.
Oplevering/huur vanaf Eind 2023
Exit Verkoop op de vrije markt

Birmingham, de tweede grootste stad van Engeland (856.000 inwoners) heeft wel wat troeven in handen. De stad is een van de snelst groeiende steden van Engeland en zelfs van Europa. Birmingham telt 4 universiteiten (80.000 nieuw-afgestudeerden per jaar) en wordt de spil van een nieuwe hogesnelheids HS2-treinnetwerk in 2026.

Met een voorspelde bevolkingstoename tot 1.2m is er bovendien geen overschot aan nieuwe huizen. Nieuwbouw in de binnenstad is niet zo makkelijk te vinden: nieuwe locaties zijn uiterst beperkt.

Het befaamde jewellery quarter – net naast het stadscentrum – is een van de meest bruisende delen van de stad. Typisch voor jonge alleenstaande professionals. Het juwelen maken is in deze wijk overigens al sinds eeuwen een favoriete bezigheid. 40% van alle juwelen in het VK worden hier ook vandaag nog vervaardigd.

Kings Crescent Homes

Scholars Quarter is een ontwikkeling van Kings Crescent Homes, een gerenommeerde ontwikkelaar met meer dan 20 jaren op de teller, een gerealiseerd patrimonium van £300m en een patriumonium onder actief beheer van meerdere miljarden.

Met een hele reeks projecten van 50-200 units is het bedrijf absoluut niet aan zijn proefstuk toe.

Scholars Quarter

Scholars Quarter is een nieuwbouwproject van 100 1- en 2 slaapkamer woningen. Oppervlakte zo’n 50 tot 80 m² per unit. Door de ligging en het prijspeil mikt het gebouw vooral op “jonge professionals” die na het afstuderen in Birmingham blijven hangen voor de eerste stappen in hun carrière, een markt waarvoor de vraag veel sneller groeit dan het verwachte aanbod. Er is een verwachte huuropbrengst van 4-5% netto.

Het hele complex bestaat uit 7 aaneengeschakelde gebouwen en twee gemeenschappelijke open ruimtes ertussen tellen. Nog een kleine 40 units zijn beschikbaar.

 

 

Fotos

Lokatie

[ccf_form id="1288"]

Misschien ook interessant