Waarom beleggen in UK Vastgoed ?

Vlamingen zijn zogezegd met een “baksteen in de maag” geboren. Onze Engelse vrienden zijn dat evenzeer. En meer nog dan wij zoeken Engelse investeerders naar bakstenen en vastgoed om hun oude dag veilig te stellen. In het Verenigd Konkrijk heeft men bovendien een enorme financiële ervaring om grote vastgoed projecten niet via de banken, maar direct bij het publiek te financieren.  Dat geeft een zeer transparante en open financiële markt. Voor wie buiten de landsgrenzen durft kijken, wachten er in Engeland dan ook zeer interessante beleggingen.

Een hogere opbrengst
De Engelse markt (afgezien van London dan) voor residentieel of commercieel vastgoed heeft altijd al een hogere opbrengst gekend dan de meeste Europese landen.

Op het Europese vasteland kan je rekenen op een opbrengst die schommelt rond 3% (voor huurwoningen) en 4% (voor de meeste hotelkamers en service flats). Voor de meeste van onze partners kan je uitgaan van een jaarlijkse opbrengst van 7-8% en een jaarlijkse meerwaarde die minstens gelijke tred houdt met inflatie (en dikwijls nog 1-2 % hoger).

Wie wat meer risico wil nemen, kan dit rendement van 10%+ dan nog eens voor 60% via een banklening (interestvoet van 2.0-2.5%) optrekken, tot een finaal rendement op eigen vermogen dat richting 15% gaat. We hoeven echt niet met aandelen of obligaties te vergelijken. Laat staan met een spaarboekje.

Een sterke economie
De Engelse economie groeit op dit moment een stuk sneller dan elders in Europa. Met een groei van 2-3% gaat het een stuk sneller dan bij ons. Uiteraard heeft ook Engeland problemen van vergrijzing en overheidstekorten, maar slecht doet Engeland het zeer zeker niet in vergelijking met ons.

Reken daarbij een relatief lage inflatie, een sterk financieel systeem, een stabiele democratie en een munt die wereld wijd als reservemunt gebruikt wordt en je investeert in een degelijk en solide omgeving. En dat heeft uiteraard een positief effect op het vastgoed.

Muntdiversificatie
Je investeert (en ontvangt opbrengsten) in ponden. En dus is er een wisselkoersrisico dat twee kanten op kan. Moeilijk te zeggen of het pond over 10 jaar hoger of lager zal staan als vandaag. Maar wie een veilige portefeuille wil aanhouden, investeert ook best niet al zijn eieren in de EURO-mand. Ook de Euro kan door zware stormen gaan, zoals in de afgelopen jaren bewezen is.

De UK£ is ook vandaag nog een reservemunt (naast de Euro en de dollar) en London is en blijft het financiële hart van de wereld. Bovendien staat – door de brexit-onzekerheid – het UK£ op dit moment op een historisch dieptepunt.

Misschien juist een goed moment om te kopen?

En de Brexit dan?
De discussie over de “Brexit” brengt uiteraard wat onzekerheid op dit moment. Maar ook na een eventuele Brexit, zullen de Britten nog wonen, op hotel gaan en oud worden. Niemand verwacht een totale instorting. De vastgoedprijzen zijn sinds het Brexit-referendum zeer zeker niet gedaald, wel integendeel.

Daar staat tegenover dat de Brexit-onzekerheid nu al ingebakken is in een relatief goedkoop pond. Dus vandaag iets meer vastgoed voor uw Euro.

De huizenmarkt in Londen is uitermate duur, vooral door buitenlandse investeerders die hopen op een verdere stijging.

De Londense huizenmarkt is uitermate duur. De rest van het land gelukkig niet.

Stuur me meer informatie