Waar zijn de UK “hotspots” voor vastgoed investeringen?

liverpool albert docks

Wie in de UK investeert, stelt zich uiteraard altijd de vraag “wat en waar” nu het beste is. Wat zijn de investerings “hotspots” voor buitenlandse investeerders? Experienceinvest, een van de grotere “master agents” in het domein van het investeringsvastgoed is het gaan vragen aan meer dan 500 investeerders die al 1 of meerdere units gekocht hebben. En het bedrijf publiceerde daarover het 2019 UK Hotspots rapport..

1,3% in UK, 6-7% in midden Engeland

Experienceinvest vroeg 500 buitenlandse investeerders waar ze dachten om te investeren in 2019.

Experienceinvest vroeg 500 buitenlandse investeerders waar ze dachten om te investeren in 2019.

Gemiddeld stegen de UK huisprijzen in Engeland met 1,3% in 2018. Grote uitschieters waren de steden in midden-Engeland (bijvoorbeeld Liverpool, Manchester, Birmingham en Nottingham), waar de prijzen met gemiddeld 6% stegen. Geen wonder dus dat de aandacht van buitenlandse investeerders meer en weer weggaat van Londen naar deze regio. Ook steden zoals Newcastle en Leeds hebben ruim geprofiteerd van de grote sommen geld die Londen besteedt aan de “Northern Powerhouse“.

Geen wonder dus dat nogal wat steden in die regio op de top-10 blijven staan: Manchester, Liverpool, Leeds, Birmingham,…

UK hotspots: Luton

Binnen de invloedssfeer van Londen, is het vooral Luton dat als nieuwe “commuter town” een snelle ontwikkeling doormaakt en op de top-10 binnensluipt. Luton is niet alleen een zeer aangename locatie om te wonen, maar met de snelle verbindingen naar Londen en de nog relatief lage prijzen is het bovendien één van de interesantste commuter towns om te wonen.

Nottingham

Nieuw voor ons was Nottingham, een stad waar we tot op heden nog niet teveel aandacht aan besteed hebben. Nottingham komt binnen op plaats 4 in de UK hotspots, net achter Liverpool en Manchester. We zetten de stad alvast op onze lijst “te bezoeken” in de komende maanden.

 

Misschien ook interessant