Daar komt de bruid – Trouwen in the George

The George in Piercebridge

Afgelopen weekend hadden mijn vrouw en ik de eer en het genoegen om in “The George” te logeren. In dat hotel hadden we eerder dit jaar een kamer gekocht (8% opbrengst – elke maand netjes betaald op onze rekening) en geen betere manier om dat te vieren dan in onze eigen hotelkamer. Vroeg op dus voor een vlucht naar Manchester (35€ heen en terug – dankjewel Ryanair) en dan op naar Piercebridge  voor een romantisch weekend. Zelfs het weer speelde vlot mee.

Trouwen in Engeland

Trouwen in Engeland

Trouwen aan de rivier

De trouwpartij die in “The George” aan de gang was deed ons uiteraard denken aan onze eigen festiviteiten 22 jaar geleden. Het kader was toen iets minder romantisch, maar uiteraard was onze eigen trouwpartij heel wat beter. Trouwen in Engeland is toch nog altijd iets anders dan in Vlaanderen.

En blijkbaar ook heel wat duurder. “Trouwers leveren bijna een derde van ons inkomen” zo vertrouwde de manager mij toe. Het hotel ligt nogal landelijk (had u ooit al van Piercebridge gehoord?), maar is één van de meest romantische plaatsen van de wijde omgeving.

Trouwlustigen trekken graag naar de rivier onder de brug om mekaar eeuwige trouw te beloven. Het hotel heeft ook een “licence to wed”, zodat je plechtigheid en drinkgelag mooi op dezelfde plek kan doen.

Trouwen is “big business” in Engeland. Een business van 10.033.768.472£ om precies te zijn, volgens een hitched-wife.org, een gespecialiseerde trouwsite. Vraag me niet hoe ze dat berekend hebben. Elk trouwfeest kost een slordige 36.000£, waarvan twee derde uitgegeven wordt door de gasten. Kleren, reizen, cadeaus, kapper, een  “stag” of “hen” party, reizen en uiteraard een hotelkamer in het trouwhotel. Met een glaasje op, kan je niet naar huis.

Yes, I do

The George in Piercebridge

The George in Piercebridge. Niet alleen een goede investering in een hotelkamer, ook een uiterst romantische plaats voor trouwlustigen

Niet verwonderlijk dus dat “The George” volop inzet op trouwers. Een gegarandeerd vol hotel, catering, drank tot de late uurtjes en gratis reclame bij alle gasten. Brexit heeft geen effect op trouwers. Sinds de overname door Shepherd Cox in 2015 is het aantal huwelijken in het hotel al bijna verdubbeld en er is nog ruimte voor meer. De hele benedenverdieping is opgefrist en de helft van de kamers heeft al een upgrade gekregen.

Zonder uiteraard afbreuk te doen aan het charmante en romantische karakter van het hotel. Op zondag werden we getrakteerd op een “wedding fayr”. Daar staan fotografen, auto-verhuurders, kappers en huwelijksplanners paraat om de toekomstige klanten te woord te staan.

Trouwen doen we allicht niet meer in “The George”. Maar een weekendje uit in onze eigen hotelkamer, kan er in de toekomst allicht wel nog vanaf.  Met dank aan Ryanair voor de goedkope vlucht en Shepherd Cox voor het professioneel managen van onze hotelkamer.