Studentenflats in Bradford – een stad vol studenten

bradford studentenflats

Scholar’s village

Scholar's village

Scholar’s is een van de weinige huisvestingen voor studenten in Bradford

Object Studentenflats
Locatie Bradford
(nabij Leeds, centraal Engeland)
Investering vanaf UK£ 47.000
Opbrengst Eigen verhuur of

Vooraf vastgelegd 10j
jaar 1-2: 8%
jaar 2-3: 9%
jaar 4-10: 10%

Timing Onmiddellijk beschikbaar
Exit Open markt of via ontwikkelaar
Eigen gebruik Mogelijk (als student)

Hete studentenflats

Studentenhuisvesting is “hot” in Engeland. Door de grote toevloed van (vooral buitenlandse) studenten, is er in zowat alle universiteitssteden in Engeland  een tekort ontstaan aan huisvesting voor die studenten. Zowat 90% van die studentenhuisvesting wordt gefinancierd door particulieren die er via een “buy-to-let” financiering een tweede inkomen uithalen. En met een instapmogelijkheid vanaf minder dan 50.000£ wordt het ook een mogelijkheid voor investeerders die er ietsjes minder warm inzitten.

Studentenflats zijn een stuk rendabeler dan gewone residentiële ontwikkelingen, gezien de hogere relatie tussen huur- en kostprijzen. Jaarlijkse returns van 8-10% en waardevermeerderingen van 3-4% zijn de norm. Behalve in Londen natuurlijk, waar die verhouding eerder omgekeerd ligt.

Studentenstad Bradford

Omdat pure studentenflats niet voorzien zijn voor gewone bewoning, is de markt uiteraard afhankelijk van vraag en aanbod van studenten. En die relatie ligt goed in Bradford. Met een 38.000 studenten in twee universiteiten en een geplande groei van 30% tegen 2024, is Bradford de 5e grootste studentenstad in Engeland.

Een geschatte 23.000 studenten heeft daarbij huisvesting nodig. En met op dit moment slechts 4.000 plaatsen in echte studentenhuisvesting is Bradford nog zeer karig bedeeld, vergeleken met de rest van het land.

Scholar’s village

Geen wonder dus dat de ontwikkelaar zeer vertrouwend naar de toekomst kijkt. Wie zijn kamer niet zelf wil beheren of betrekken, kan die voor 10 jaar contracteren aan de ontwikkelaar die een vast huurrendement van 8% (jaar 1-2) 9% (jaar 3-4) en 10%(jaar 4-10) garandeert. Een vaste opbrengst dus voor niet minder dan 10 jaar voor wie de kamer niet zelf wil gebruiken of verhuren.

Scholar’s village is ondertussen het 16e studentenproject van de ontwikkelaar. Elk vorig project (inclusief fase 1 van Scholar’s village) heeft een occupancy rate van 95% en meer.

Een ideaal project dus voor mensen met een iets lager budget die de markt van studentenhuisvesting willen verkennen en toch een hoog en gegarandeerd rendement zoeken. De lange vaste huurgarantie geeft bovendien een lange termijn zekerheid voor de investeerder.

Stuur me meer informatie

Misschien ook interessant