Wakefield Apartments – Victoriaanse levensstijl

Victoriaanse apartementen in Wakefield
Project Wakefield apartments
Investeren in Residentiële appartementen
Locatie Wakefield
Investering vanaf £200.000-£250.000
Huuropbrengst contractueel minimaal 7% netto voor 10 jaar
Oplevering/huur vanaf 6 maand na acquisitie
Exit Verkoop op de vrije markt

Wakefield is een stadje van zo’n 80.000 inwoners tussen Leeds en Huddersfield, zo’n 70 km of een uurtje rijden van Manchester. Met zijn 80.000 inwoners is het eerder een rustige provinciestad, maar wel eentje dat zowat alle diensten op wandelafstand heeft én omringd is door wondermooie natuur.

Tegelijkertijd ligt Wakefield in een korte pendelafstand per auto of trein van een heleboel grotere centra: Leeds, Doncaster, Sheffield, Edinburgh, Glasgow, en Manchester en Nottingham.

Ideaal dus voor mensen die wat rustiger willen wonen, maar toch snel geconnecteerd met alles want Centraal Engeland (the Northern Powerhouse) te bieden heeft.

Appartementen in Victoriaanse stijl – bouwjaar 1791

Het St-Johns Square werd in één enkele ontwikkeling gebouwd in 1791, volle Victoriaanse tijd. En dat is er aan te zien. Het plein is een groene oase naast de St-Johns church die ook toen gebouwd werd voor de rijkere bovenklasse. Geen wonder dat men voor heel wat historische filmdrama’s naar dit plein getrokken is.

Het plein ligt op een kleine kilometer van het centrum en 500m van het treinstation. Alles in de stad is te voet bereikbaar en natuurlijk stopt er een bus op het plein. Door de rust, de korte afstand naar het centrum en het architecturale karakter is het plein één van de meest bekende en gegeerde locaties in Wakefield.

Strippen en opnieuw aankleden met 7% huurinkomsten

Het plein is uiteraard historisch beschermd. Een ontwikkelaar is nu bezig om een hele pand van 27 appartementen volledig te vernieuwen. De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers en variëren van 200.000 tot 250.000 pond – een aanvaardbaar prijspeil voor vele jonge gezinnen.

Dat maakt het natuurlijk ook voor de investeerder interessant, want met een renovatietijd van maximaal 6 maanden en een gegarandeerde huuropbrengst van 7% netto, is naast het historisch karakter, ook het rendement van deze investering uitzonderlijk. De zes maanden tijd geeft bovendien meer dan genoeg tijd om de eventuele lening in orde te krijgen.

De ontwikkelaar bied een lease van 990 jaar. Genoeg voor een paar generaties. En er is voor dit project geen ground right te betalen.

Bezoeken?

Je kan de appartementen bezoeken tijdens een dagtrip. Eerst even kijken voor je beslist? Laat het ons weten.

 

 

Fotos

Lokatie

[ccf_form id="1288"]

Misschien ook interessant