UKvastgoed – nu ook in Vlaanderen

Ik heb er lang over getwijfeld. Doen of niet doen, dat is de vraag. Maar goed, vandaag is de kogel door de kerk en gaan we er dus voor.

“Er” betekent dus dat we UK vastgoed gaan promoten in Vlaanderen.

De afgelopen 6 maanden heb ik meer dan 20 promotoren en verkopers over de vloer gekregen. Allemaal verkochten ze lokaal Belgisch vastgoed met “hoog rendement”. “Hoog” betekent in België dus 4%. Ergens tussen 3.8 en 4.2 om preciezer te zijn. We spreken over “commercieel” vastgoed zoals hotelkamers, service flats en zelfs parkings. En uiteraard wordt dit gepromoot als “veel beter dan een spaarboekje”. Het zou er nog aan mankeren.

Merkwaardig genoeg zouden Engelse vastgoedbeleggers diezelfde 4% categorizeren als “low yielding”. Wie in het Verenigd Koninkrijk geen 7% (voor residentieel vastgoed) of 8% (voor studentenflats en hotels) aanbiedt, vindt vandaag de dag geen investeerders meer.

Blijkbaar is er dus ook een kanaal tussen de investeerders in Engeland en die van het vasteland. Uiteraard is het smokkelen van vastgoed niet toegestaan (noch erg praktisch), en dus stelt zich de vraag waarom investeerders hier de Engelse markt nog niet ontdekt hebben. Misschien stoort het onze investeerders dat de Engelsen alleen lauw en flets bier hebben. Of misschien is nog nooit iemand van de verkopers op het idee gekomen om hier bij ons investeerders te zoeken.

En dus beginnen we “er” aan. Laat de toekomst dan maar beslissen of we té naief waren om te denken dat onze eigen investeerders zo exotisch durven investeren, dan wel of de rest van de wereld deze opportuniteit nog nooit gezien heeft.

Werp gerust een blik op onze site UKvastgoed.be En twijfel niet zo lang als ik….

Misschien ook interessant

Leave a Reply