Manchester Waters – 2 torens klaar – 3 te gaan. Luxe met 6% huuropbrengst

Project Manchester Waters
Investeren in Residentiële appartementen
Locatie Manchester
Investering vanaf £140.000
Huuropbrengst Contractueel 6% netto voor 2 jaar, Daarna 4.7-5%.
Oplevering/huur vanaf Eind 2022, eind 2023, eind 2024
Exit Verkoop op de vrije markt

Op Pomona Island, net in de bocht van het Grand Ship Canal, de levensader van Manchester, bouwt vastgoedontwikkelaar X1 vijf prestigieuze torens. Manchester Waters ligt daarmee net buiten de twee centra van Manchester: 2km van Media City en 3 km van het historische centrum. Allebei bereikbaar binnen 15 minuten met openbaar vervoer. Ideaal dus voor een publiek dat wel in de stad wil wonen, maar liever wat rust heeft.

De eerste twee torens zijn opgeleverd in 2021 en 2022. De drie volgende torens zijn gepland voor einde 2022, einde 2023 en einde 2024. Een tweetal units zijn nog beschikbaar voor oplevering in 2022.

Manchester & X1

Manchester hoeven we allicht niet meer voor te stellen. Na Londen zowat de meest bekende stad en “2e hoofdstad” van Engeland.

Als lokomotief van de ontwikkeling van de “Northern powerhouse” heeft het de jongste 20 jaar een heuse metamorfose gekend. En natuurlijk zijn er de daarmee gepaard gaande vastgoedontwikkeling en prijsstijgingen. Prijzen per m² liggen tussen £3.000 en £6.000. JLL voorspelt in  haar jongste rapport in Manchester  een gemiddelde stijging van vastgoedprijzen van 4.7% in komende vijf jaar.

X1 is daarbij onbetwist de “koning” van de vastgoedontwikkelaars in Manchester. Het is in de stad al aan zijn 29e project toe en is daarmee veruit de grootste ontwikkelaar. Ook in andere steden zoals Liverpool en Londen bouwt X1 grotere projecten.

6% netto voor 2 jaar

De ontwikkelaar tekent voor 6% netto huurinkomsten voor de eerste twee jaar. Met de huidige huurprijzen verwachten we dat de natuurlijke netto rendementen eerder 4.7-5% zullen zijn zodra deze garantie afloopt. En je koopt een eigendom in een complex dat ongetwijfeld één van de meest iconische gebouwen van Manchester zal worden.

 

 

Fotos

Lokatie

[ccf_form id="1288"]

Misschien ook interessant