Poulson House in Stoke on Trent: opgeleverde studentenflats met 7% huurrendement

Poulson house
Project Poulson house
Investeren in Studentenflats
Locatie Stoke-on-trent
Investering vanaf £62.950
Huuropbrengst Verwacht 6.7% natuurlijke netto-opbrengst. - 7% gegarandeerd door ontwikkelaar voor eerste 2 jaar.
Oplevering/huur vanaf 2019
Exit Open markt

25.000 Studenten in Stoke

Met Straffordshire University en Keele University heeft het stadje Stoke-on-trent (250.000 inwoners) zowaar twee universiteiten. Zo een beetje zoals de VUB en de Universiteit Antwerpen, maar dan op 5 km van mekaar. En net daartussen in ligt dan ook nog eens het Royal Stoke University Hospital, het derde grootste universitair ziekenhuis van Engeland met meer dan 6.000 personeelsleden.

Wie bouwt dat allemaal op 5 km van mekaar ? Het is allicht een mysterie dat alleen een Engelsman kan oplossen.

Huisvesting & studentenflats

Wat geen mysterie is, is natuurlijk het feit dat het overgrote deel van de studenten van buitenaf komt en dus huisvesting nodig heeft. Er zijn tussen de twee universiteiten slechts een 20-tal studentenhuizen met samen minder dan 1.500 plaatsen. De meeste daarvan in eigendom van de universiteiten zelf en al een jaartje ouder.

Om verder te blijven groeien (er komen 1.500-2.000 studenten per jaar bij), moet er natuurlijk huisvesting bijgebouwd worden. De universiteiten investeren daarbij liever niet zelf in studentenhuisvesting – daar dient de privé voor.

En dat betekent natuurlijk dat er meer dan genoeg ruimte is voor moderne PBSA – Purpose Built Student Accomodation in Stoke-on-trent. En een uitstekende opportuniteit voor investeerders.

Poulson House: nieuwe studentenflats

Poulson House ligt helemaal in het centum van Stoke. Het ligt op wandelafstand (+/- 1 km) van de campus van Straffordshire University. Keele University is een bus- of fietsrit weg op +/- 5km, het Universiteir ziekenhuis ligt op 2 km. Stadscentrum buiten de deur en de universiteit op een boogscheut dus. Ideaal voor studenten.

Het project is opgeleverd in 2019, is 100% volzet en wordt gerund door de universiteit zelf. Dat heeft het bijkomend voordeel dat je als investeerder ook geen stamp duty betaalt bij aankoop en dat de aanschafkosten dus beperkt zijn tot legal costs. Dat maakt het rendement nog dat ietsje beter.

7% voor 2 jaar en daarnaa

De eigenaar biedt voor 2 jaar een vast rendement aan van 7%. Daarna wordt het marktprijs minus kosten. Met de huidige prijzen van £119 per week, komt dat neer op 6,7%. En met een gemiddelde stijging van 2-4% per jaar volgen die prijzen de inflatie.

Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project