Lenen in Engeland? Yes, you can!

Residentieel vastgoed; Vlaanderen en Engeland vergeleken

Vastgoedinvesteringen zijn – binnen het scala van alle mogelijke investeringen – nogal uniek. De bank zal je geld lenen om ze te kopen. Met aandelen ligt dat bijvoorbeeld een stuk moeilijker.

Maar kan het lenen voor vastgoed ook in Engeland? Yes you can.

Mortgage broker

Een “mortgage broker” zoekt voor zijn klanten de financiële instelling die het best past bij het profiel van de klant. Elke bank of instelling heeft daarbij zijn eigen politiek en voor een particulier – vooral iemand van een ander land – kan het quasi onmogelijk zijn om uit te zoeken welke bank voor hem of haar het beste aanbod heeft. Of überhaupt een aanbod heeft.

Ook in ons land heb je er natuurlijk, met de immothekers als bekendste huismerk.

Sinds begin februari heeft UKvastgoed een broker gevonden die exclusief met buitenlandse vastgoedinvesteerders werkt. Dat helpt alvast bij de selectie, want van de 500+ financiële instellingen in het VK, zijn er amper een twintigtal die ook leningen aanbieden aan buitenlandse investeerders. En dat zijn niet de grote banken die je op elke hoek van de straat vindt.

Prijs van het geld

De prijs van het geld is daarbij natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. De LTV (Loan to Value) bijvoorbeeld: het percentage dat je zelf investeert. Of het verschil tussen de maandelijkse huurinkomst en de maandelijkse rentebetalingen.

Reken op een interestvoet van 3.5 tot 5.5%, afhankelijk van de situatie. Behoorlijk wat duurder dan een lening in eigen land, maar in elk geval minder dan de netto huuropbrengsten. En dan creëer je een hefboom natuurlijk en kan je

Lenen kan via bulletkredieten op korte of lange termijn. Wel best om je lening af te sluiten voor je 70 bent.

Lenen met vrienden

In combinatie met een micro-onderneming kan je bovendien een lening afsluiten in naam van een bedrijfje, dat je samen met vrienden kan opzetten.

Zo kan je bijvoorbeeld vastgoed aankopen voor 200.000£, 150.000£ daarvan lenen en dan de resterende 50.000£ samen investeren met 4 vrienden. Elk legt dan 10.000£ op tafel voor een investering die rond de 10% netto zal opbrengen.

Meer weten?

We helpen onze investeerders uiteraard op de goede weg.

 

Misschien ook interessant