Sheffield Lightbox in de steigers – laatste studio’s

Sheffield LIght Box in de stijgers
Project Sheffield Lightbox
Investeren in Studios, 1 & 2 slaapkamer flats
Locatie Centrum Sheffield - Hallam Lane Sheffield S1 4PY
Investering vanaf UK£ 83.300 – £195.000 Inclusief meubelpakket
Huuropbrengst 8% netto opbrengst (3 jaar huurgarantie), daarna 7-8% netto huuropbrengst.
Oplevering/huur vanaf Q2 - 2020
Exit Vrije markt

Sheffield Light Box in de stijgers

Het Sheffield Light Box project staat al een tijdje op onze lijst en is één van de best verkochte projecten van UKvastgoed. Sinds vorige maand is het project ook aan een nieuwe faze begonnen en is men begonnen met het steel frame recht te zetten. En eenmaal het steel frame rechtstaat, is het dikwijls minder dan 10 maanden voor er daadwerkelijk opgeleverd wordt.

Bijna 90% van het project is ondertussen verkocht. We hebben de laatste studio’s in de verkoop, dus nu is het stilaan het moment aangebroken om al dan niet te profiteren van de laatste kleine units. Daarnaast hebben we ook nog een handvol 1-slaapkamer en 2-slaapkamer units beschikbaar.

Sheffield – The Lightbox

Sheffield is de 4e grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. Met zijn 560.000 inwoners een middelgrote stad. Maar wat belangrijker is: de stad heeft net als Liverpool en Manchester een heuse metamorfose ondergaan in de jongste 15 jaar. Ergens halverwege het traject van een verlopen industriestad (zoals in de Full Monty van 1997) naar een moderne metropool. Meteen profiteert de stad ook van de “Northern Powerhouse” investeringen in centraal Engeland. Lees er meer over in onze Sheffield analyse.

Modern en betaalbaar wonen in het centrum

The Light House is een nieuwbouwproject met 129 flats: studio’s, 1- en 2 slaapkamerflats. Op 400 meter van het station, 500 meter van het stadhuis en 300 meter van de Sheffield Hallam Universiteit, ligt het project heel dicht bij alles wat belangrijk is in Sheffield.

Het project mikt daarom vooral op jonge afgestudeerden en koppels die na het studeren in Sheffield een paar jaar “blijven plakken” voor hun eerste job. Een moderne en betaalbare flat in het midden van zowat alles is precies wat deze mensen zoeken.

En precies dat is het soort projecten dat wij bij UKvastgoed graag zien: een lage instap (vanaf 83.000£), een modern gebouw, een stabiele ontwikkelaar met ervaring (43 projecten), een centrale locatie (makkelijk te verkopen) en een managementcontract (verhuren zonder zorgen). Ideaal voor de buitenlandse investeerder die niet graag elke paar maanden komt kijken of er geen problemen zijn.

8% netto opbrengst + een behoorlijke meerwaarde.

De ontwikkelaar garandeert een huuropbrengst van 8% voor 3 jaar. Daarna is het marktverhuur minus kosten. En daarbovenop komt natuurlijk nog een meerwaarde; Wat die zal wezen, is uiteraard kristallen bol kijken. Wie weet dat de prijzen verleden jaar met gemiddeld 10% stegen in Sheffield, weet dat de markt aantrekt. Wij berekenen altijd een verwachte meerwaarde van 3% over een langere termijn investering, maar het is meer dan waarschijnlijk dat we daarmee zeer conservatief rekenen.

De investeerder kan bovendien kiezen uit een aantal financieringsformules. Wie meer vooraf betaalt, krijgt een extra korting en daar bovenop nog eens 5% interest op de betaalde sommen tot aan de oplevering.

Wie graag residentieel koopt, een hoge huuropbrengst verwacht én bovendien een leuke meerwaarde wil meenemen, is in Sheffield aan het juiste adres.

The Light House Sheffield

The Light House Sheffield

 

Lokatie

[ccf_form id="1288"]

Misschien ook interessant