Opening Phoenix studentenflats

Phoenix

Het Phoenix studentenproject is één van onze succesvolste projecten geweest bij onze Vlaamse investeerders. Ook niet verwonderlijk. Met een instap van amper 50.000£, een gegarandeerd rendement van 9% voor 3 jaar en 5% interest tijdens de bouwfaze, was het ook één van de meest attractieve projecten in onze portfolio.

In tegenstelling tot gewoon residentieel vastgoed, is het “op tijd afwerken” ook belangrijk: één maand te laat en het hele academejaar is verloren. De ontwikkelaar heeft er dus alle belang bij om niet te treuzelen.

Oplevering

Het was niet anders met Phoenix. Oplevering was gepland op 28 augustus. En dus trokken we op 11 september met investeerders richting Liverpool om het resultaat te bekijken. Terwijl de eerste studenten al introkken, was men nog bezig met de laatste afwerkingen: wat sluitingen van deuren, de grasperken buiten het gebouw en hier en daar nog een meubelstuk, terwijl er voortdurend studenten over de vloer kwamen om de laatste afspraken te maken.

Phoenix is een nieuw complex en dus duurt het even om het te vullen, maar het management heeft ondertussen al 85% van de kamers opgevuld en is er gerust in dat de laatste kamers ook nog verhuurd geraken binnen september. Een quasi full house dus.

Huurinkomsten

Het Phoenix project had een extra financiering van 5% op de uitstaande gelden. De investeerders hebben die ondertussen gekregen als een korting op hun laatste betaalschijf. Huurinkomsten zijn trimestrieel, dus krijgen de investeerders hun eerste 3 maanden huurinkomsten (9% van het geïnvesteerde bedrag) in december op de rekening.

Ondertussen is het project natuurlijk open en kan men (na afspraak) een bezoekje brengen. Kamers zijn helaas niet meer beschikbaar, maar we hebben nog steeds een aantal kamers in het (kant-en-klare) City point, dat net aan de overkant van de straat ligt. Dat project draait al vier jaar aan volle capaciteit en kan een track record aan huurinkomsten voorleggen. Het project biedt 7% huurinkomsten, gegarandeerd voor 2 jaar.