Newcastle under Lyme: studentenflats met 8-10% huurrendement

Newcastle under Lyme studentenflats
Project One London Road Student flats
Investeren in Studentenflats
Locatie Newcastle-under-Lyme
Investering vanaf 70.000£
Huuropbrengst Verwacht 8.5% natuurlijke netto-opbrengst. - 10% gegarandeerd door ontwikkelaar voor 3 jaar. - 4% interest tijdens bouwfaze.
Oplevering/huur vanaf September 2020
Exit Open markt

27.000 Studenten down under Lyme

Had je al eens Newcastle-under-Lyme gehoord? Allicht niet. Het is een rustig stadje op 80 km ten zuiden van Liverpool, een pittoresk stadje zoals er wel meer zijn op het Engelse platteland. Met zijn 75.000 inwoners is het zelfs geen opvallende stad. Behalve zijn twee universiteiten natuurlijk. De campussen van Keele University (12.000 studenten) en Stafforshire university (15.000 studenten) liggen respectievelijk 3 km ten westen en ten 3 km ten oosten van  Newcastle under lyme.

Zo een beetje zoals de VUB en de Universiteit Antwerpen, maar dan op 6 km van mekaar. En net daartussen in ligt dan ook nog eens het Royal Stoke University Hospital, het derde grootste universitair ziekenhuis van Engeland met meer dan 6.000 personeelsleden.

Wie bouwt dat allemaal op 5 km van mekaar nabij een stadje zoals Newcastle-under-Lyme? Het is allicht een mysterie dat alleen een Engelsman kan oplossen.

Huisvesting & studentenflats

Wat geen mysterie is, is natuurlijk het feit dat het overgrote deel van de studenten van buitenaf komt en dus huisvesting nodig heeft. Er zijn tussen de twee universiteiten slechts een 20-tal studentenhuizen met samen minder dan 1.500 plaatsen. De meeste daarvan in eigendom van de universiteiten zelf en al een jaartje ouder. Om verder te blijven groeien (er komen 1.500-2.000 studenten per jaar bij), moet er natuurlijk huisvesting bijgebouwd worden. De universiteiten investeren daarbij liever niet zelf in studentenhuisvesting – daar dient de privé voor.

En dat betekent natuurlijk dat er meer dan genoeg ruimte is voor moderne PBSA – Purpose Built Student Accomodation in Newcastle-under-Lyme. En een uitstekende opportuniteit voor investeerders.

One London road: moderne studentenflats

Het jongste project ligt net buiten het stadscentrum van Newcastle. Op 5 minuten wandelen van het stadscentrum en het Universitair ziekenhuis. En op 3 km van de twee campussen. Een van de best mogelijke locaties dus voor studenten die ook eens wat anders willen zien dan de campus.

De ontwikkelaar bouwt er 282 nieuwe flats voor studenten in 5 woonblokken met elk 4 verdiepingen. Studio’s van meer dan 18 m², wat relatief ruim is voor studenten.

Ontwikkelaar abode is daarbij niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft er ondertussen al een handvol projecten in Newcastle opzitten en is een van de actiefste ontwikkelaars in de stad. De huizen zelf zullen gemanaged worden door Urban Student Life (USL), een van de grootste beheerders van studenten vastgoed in Engeland (en Ierland). Allebei grote jongens die weten wat ze doen…

10% voor 3 jaar

Twee van de vijf blokken zijn reeds uitverkocht: twee blokken worden verkocht aan investeringsfondsen en de helft van de vijfde blok is reeds uitverkocht. In de laatste blok zijn nog ongeveer 30 units beschikbaar. In september 2020 trekt de eerste lichting studenten in.

De ontwikkelaar biedt de eerste 3 jaar een gegarandeerde 10% netto huurrendement op de investering aan. Daarna wordt het bruto huurinkomsten minus managementkosten. Met de huidige huurprijzen (+/- 140£/week) zou dat neerkomen op 8.0 – 9.0% netto huurrendement En dat is zeer goed, vergeleken met bijvoorbeeld Liverpool waar een gemiddeld huurrendement van “maar” 7-8% gehaald wordt op studentenflats. Laat staan in Londen, waar je met een schamele 3-4% naar huis moet. Met een investering van nauwelijks 70.000£ is het bovendien een zeer laagdrempelige investering en de ontwikkelaar doet er nog 4% interest bovenop tijdens de bouwfaze.

Newcastle under Lyme  mag dan niet zo een klinkende naam hebben als Londen of Liverpool, voor een investeerder is het alvast een naam om te onthouden.

Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project