Aura Liverpool: studentenstudios met 8% netto rendement

Aura studentenvastgoed
Project Liverpool Aura
Investeren in Studentenflats
Locatie Liverpool universiteitsdistrict L61AU
Investering vanaf UK£ 62.950
Huuropbrengst 8% netto opbrengst (gegarandeerd 5 jaar)
Oplevering/huur vanaf Januari-2020
Exit Vrije markt

Aura studentensuites: de makkelijkste instap in Engels vastgoed

Ons vorig studentenproject Phoenix (oplevering augustus 2018) is – een paar maanden sneller dan we zelf verwacht hadden – volledig uitverkocht. Graag introduceren we hierbij een nieuw project met studentenstudios: Aura. De eerste faze (oplevering augustus 2018) is reeds volledig uitverkocht en we hebben vandaag de laatste studio’s vandaag van Faze II met oplevering Januari 2020. Faze III tenslotte wordt opgeleverd in augustus 2020.

Liverpool telt niet minder dan 5 universiteiten in een straal van 2.5 km van elkaar, met de University of Liverpool als meest bekende. Vandaag zijn er 70.000 studenten en dat aantal groeit nog elk jaar met 5%. Meer dan de helft ervan heeft een onderkomen nodig. Het aantal buitenlandse studenten groeit nog vlugger, vermits de rijken van deze wereld hun kroost allemaal een Engelse opvoeding willen geven. Aangezien er slechts een kleine 20.000 flats beschikbaar zijn, blijven ook de huurprijzen elk jaar stijgen. De 3 fazes van het Aura project voegen 1007 studentenstudios toe aan het arsenaal.

Wandelafstand

Net zoals andere studentengebouwen bestaat het complex uit individuele studio’s (met badkamer) en een reeks gemeenschappelijke diensten: wasserij, winkel, gym, ontspanningsruimten, receptie en een volledig uitgeruste keuken per 6 “ensuites”. De Studio’s hebben hun eigen keukentje in de kamer en geen gemeenschappelijke keuken.

Aura ligt op 4 minuten wandelen van Liverpool University en binnen een straal van 1 mijl van alle 5 universiteitscampussen in Liverpool.

Je vraagt je af hoe we zelf als student overleeft hebben.

8% (gegarandeerd voor 5 jaar)

Elliot, De ontwikkelaar van dit project brengt haar ervaring in tientallen ontwikkelingsprojecten mee (waaronder bv ook ons project Wolstenholme). Marktleider en studenten management Urban Bubble – ook al de verhuurmaatschappij in Wolstenholme –  zal het gebouw uitbaten en zoekt studenten voor de eigenaars die hun studio zelf niet willen gebruiken of verhuren. Urban Bubble garandeert een netto opbrengst van 8% na kosten. Omdat dit technisch gezien “commercieel vastgoed” is, zijn er geen stamp duties of inschrijvingstaksen te betalen. Betaling gebeurt in schijven: 25% bij ondertekening, 25% bij de oplevering van de structuur (+/- einde 2019) en 50% bij oplevering (2020).

Voor een beginnende investeerder is dit een van de betere projecten die we al tegengekomen zijn.

Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project