Silkhouse Court – stijlvolle middenklasse appartementen in het zakencentrum

Stylish living in Liverpool

Silkhouse Court

Stylish living in Liverpool

Stijlvol wonen in downtown liverpool

Object  Residentiële flats
Locatie Downtown Liverpool
Tithebarn street
Investering vanaf UK£ 99.000
~£2600/m²
Opbrengst Eigen verhuur of via mgmt
company+/-6% – 7%
Oplevering Q2-2017
Exit Open markt of via ontwikkelaar

Welkom in Liverpool


Liverpool
– vroeger eerder bekend als “vergane glorie”, is vandaag weer helemaal in. De economie groeit tweemaal zo snel als die van het VK. Na Manchester en London, is Liverpool de derde economische pool in Engeland. De universiteiten groeien sterk en de nieuwe jongeren vinden hun weg terug naar de stadscentra, waar het leven weer hip en cool is. De overheid heeft ook in het kader van de regionalisatie enorm geïnvesteerd in Liverpools infrastructuur.

Dat vertaalt zich meteen ook in de vastgoedprijzen van Liverpool stad, die de jongste jaren met gemiddeld 5% de hoogte in gingen. Brexit is hier geen factor en de vraag naar apartementen is enorm hoog.

Silkhouse Court

In het midden van het zakendistrict en op wandelafstand van de hustle and bustle van de uitgaansbuurten van de stad , bevindt zich Silkhouse Court, een complete renovatie van een historisch gebouw. Daarin worden 193 nieuwe studio’s en 1 en 2-kamer appartementen gemaakt. Het gebouw ligt ook op wandelafstand van Liverpool’s centrale transport hub.

De werken zijn ondertussen al begonnen en oplevering is voorzien in juni 2017, nauwelijks 8 maanden ver. Het project wordt geleid door Fortis, één van grootste ontwikkelaars in Liverpool met een historiek van 17 succesvolle projecten in de jonagste 5 jaar alleen.

6% zonder rompslomp

De ontwikkelaar heeft bovendien ok een eigen zusterbedrijf dat instaat voor de verhuur. Een standaard meubelpakket met alles erop en eraan, zorgt ervoor dat de inrichting stijlvol en àf is. Klaar om in te trekken. Afhankelijk van de grootte en de verdieping zijn bruto huurpijzen rond 8-9%. Na alle kosten en belastingen, houdt de investeerder daar netto tussen 5.9 en 6.8% netto huur aan over. Elke drie maanden netjes op de rekening gestort. Betaling van het apartement is 50% bij de akte (3-4 weken na deposit) en 50% bij oplevering in june 2017. En dan praten we natuurlijk nog niet over de meerwaarden voor dit soort flats in het centrum van Liverpool…

Locatie

Stuur me meer informatie

Silkhouse court

silkhouse_int_001revb-lowres silkhouse_int_002revb-lowres silkhouse_int_003revb-lowres

Misschien ook interessant