Sheffield Kelham – 7.5% netto huur – 100% verhuurd – 6 units beschikbaar

Kelham works. 100% klaar
Project Sheffield Kelham Works
Investeren in Studios, 1 & 2 slaapkamer flats
Locatie Centrum Sheffield - S38RW
Investering vanaf UK£109.000 – £160.000 + meubelpakket 3.000-4.000£
Huuropbrengst 7.5% netto opbrengst - 3 jaar huurgarantie Daarna verwacht netto 7-7.5% netto
Oplevering/huur vanaf Q4 - 2018 - volledig opgeleverd en verhuurd
Exit Vrije markt

 Sheffield – Kelham

Sheffield is de 4e grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. Met zijn 560.000 inwoners een middelgrote stad. Maar wat belangrijker is: de stad heeft net als Liverpool en Manchester een heuse metamorfose ondergaan in de jongste 15 jaar. Ergens halverwege het traject van een verlopen industriestad (zoals in de Full Monty van 1997) naar een moderne metropool. Meteen profiteert de stad ook van de “Northern Powerhouse” investeringen in centraal Engeland. Lees er meer over in onze Sheffield analyse.

Met “Kelham works” stellen we graag ons derde Sheffield project voor.

Modern en betaalbaar wonen in het centrum

Kelham Works is een nieuwbouwproject van 52 flats: studio’s, 1- en 2 slaapkamerflats. Het ligt dichtbij de rivier, waar een drukke uitgangsbuurt is. Het is 15 minuten wandelen naar het centrum, 20 minuten naar het centraal station, 15 minute naar de twee universiteitscampussen. Zo groot is Sheffield nu ook weer niet. Het werd opgeleverd in 2018 en is dus nog gloednieuw.

Het project mikt vooral op laatstejaarsstudenten, jonge afgestudeerden en koppels die na het studeren in Sheffield een paar jaar “blijven plakken” voor hun eerste job. Een moderne en betaalbare flat in het midden van zowat alles is precies wat deze mensen zoeken.

En precies dat is het soort projecten dat wij bij UKvastgoed graag zien: een lage instap (vanaf 109.000£), een gloednieuw modern gebouw, een stabiele ontwikkelaar met veel ervaring (43 projecten), een centrale locatie (makkelijk te verkopen) en een managementcontract (verhuren zonder zorgen). En natuurlijk een unit die op dit moment reeds verhuurd is. Ideaal voor de buitenlandse investeerder die niet graag elke paar maanden komt kijken of er geen problemen zijn.

8% netto opbrengst + een behoorlijke meerwaarde.

De ontwikkelaar garandeert een netto huuropbrengst van 8% voor 3 jaar (maar reken op echt rendement van 7.5% na alle kosten) Daarna is het marktverhuur minus kosten. En daarbovenop komt natuurlijk nog een meerwaarde; Wat die zal wezen, is uiteraard kristallen bol kijken. Wie weet dat de prijzen verleden jaar met gemiddeld 10% stegen in Sheffield, weet dat de markt aantrekt. Wij berekenen altijd een verwachte meerwaarde van 3% over een langere termijn investering, maar het is meer dan waarschijnlijk dat we daarmee zeer conservatief rekenen.

Wie graag residentieel koopt, een hoge huuropbrengst verwacht én bovendien een leuke meerwaarde wil meenemen, is in Sheffield aan het juiste adres.

Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project

Misschien ook interessant