Sheffield – Cornwall Works

Project Sheffield - Cornwall Works
Investeren in Studio's en 1-slaapkamer appartementen
Locatie Sheffield - Green Lane Sheffield S3 8SJ (900 meter van stadscentrum)
Investering vanaf UK£ 89.000 – £168.000 Inclusief meubelpakket
Huuropbrengst 8% netto opbrengst (3 jaar huurgarantie)
Oplevering/huur vanaf September 2019
Exit Vrije markt

 Sheffield – Cornwall – Phase II

Sheffield is de 4e grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. Met zijn 560.000 inwoners een middelgrote stad. Maar wat belangrijker is: de stad heeft net als Liverpool en Manchester een heuse metamorfose ondergaan in de jongste 15 jaar. Ergens halverwege het traject van een verlopen industriestad (zoals in de Full Monty van 1997) naar een moderne metropool. Meteen profiteert de stad ook van de “Northern Powerhouse” investeringen in centraal Engeland. Lees er meer over in onze Sheffield analyse.

Met de Cornwall – Phase II stellen we graag ons tweede Sheffield project voor. Deze Sheffield studio’s vullen een perfect gat in de markt van jongen urbanites die graag in het centrum willen blijven wonen.

Modern en betaalbaar wonen in het centrum

Cornwall is een volledig nieuwbouwproject op amper een kilometer van het commerciële hart van Sheffield. Faze I is ondertussen volledig klaar en volbezet. Deze maand werd gestart met faze II, waarin nogmaals 30 studio’s worden bijgebouwd. Het doelpubliek zijn laatstejaarstudenten en beginnende professionals die hun loopbaan in Sheffield willen aanvatten. De studio’s zijn 26 tot 30 m² groot en worden op jaarbasis verhuurd. Wachtlijsten voor dergelijke studio’s zijn lang en het is dan ook niet verwonderlijk dat de studio’s van faze I allemaal verhuurd waren voor het gebouw in gebruik werd genomen.

Het project wordt ontwikkeld door Firestone development, de grootste ontwikkelaar in Sheffield met al een behoorlijk palmares aan gebouwen. Het management van het gebouw en de huurders gebeurt door Belvoir, één van de grootste managementkantoren van de UK en de eerste die noteert op de AIM beurs in London. Geen kleine jongens dus.

Sheffield studio’s met 8% netto opbrengst + een behoorlijke meerwaarde.

De ontwikkelaar garandeert een netto huuropbrengst van 8% voor 3 jaar. Daarna is het marktverhuurprijs minus kosten. (Met de huidige huurprijzen voor phase I studio’s zou dat +/- 7% zijn.). Daarbovenop komt natuurlijk nog een meerwaarde; Wat die zal wezen, is uiteraard kristallen bol kijken. Wie weet dat de prijzen verleden jaar met gemiddeld 10% stegen in Sheffield, weet dat de markt aantrekt. Wij berekenen altijd een verwachte meerwaarde van 3% over een langere termijn investering, maar het is meer dan waarschijnlijk dat we daarmee zeer conservatief rekenen.

De investeerder betaalt 35% downpayment bij het contract en 65% aan de oplevering in Q3 2019. En bovendien betaalt hij een prijs per m² die scherp geprijsd is in vergelijking met de huidige marktprijzen in Sheffield.

Wie graag residentieel koopt, een hoge huuropbrengst verwacht én bovendien een leuke meerwaarde wil meenemen, is in Sheffield aan het juiste adres.

Foto’s

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project

Misschien ook interessant