Newcastle under Lyme: studentenstudios met 9% netto rendement

orme house
Project Newcastle-Under-Lyme: Orme
Investeren in Studentenflats
Locatie Centrum Newcastle, halverwege tussen twee universiteiten
Investering vanaf UK£ 70.000
Huuropbrengst 9% netto opbrengst (gegarandeerd 5 jaar) + 5% interest tijdens constructie
Oplevering/huur vanaf September 2018
Exit Vrije markt

Halverwege tussen Manchester en Birmingham ligt Newcastle under Lyme, Met zijn 75.000 inwoners (waarvan 25.000 studenten) is het nog best vergelijkbaar met Leuven. De stad telt 2 belangrijke universiteiten: Keele University en Strafforshire University, met een gecombineerde studentenpopulatie van 25.000 studenten. Orme House is een renovatieproject, waarbij een oud wooncomplex omgezet wordt naar 102 studentenstudio’s.

Aangenaam aan dit project is uiteraard de hoge huuropbrengst, maar ook de korte opleveringstermijn: de eerste studenten (en dus ook de eerste huuropbrengsten) worden al verwacht in september 2018.

Studentenvastgoed

Studentenvastgoed zit zo ongeveer tussen residentieel en commercieel vastgoed in. De huurrendementen (in dit geval 9%) liggen heel wat hoger dan bij residentieel vastgoed, en ze worden vooraf afgesproken. Ze verhogen ook mee met de markt en bovendien is er ook geen stamp duty te betalen. Aan de andere kant zijn er ook geen terugkoopopties en moet je de flats bij exit aan andere investeerders verkopen.

Dat is in dit project niet anders. De huurprijzen (en dus ook de verkoopwaarde) gaan mee met de huurmarkt (de ontwikkelaar garandeert wel een minimum van 9% voor vijf jaar) . Gelukkig is er in Newcastle een dusdanig groot tekort, dat er nogal wat opwaartse druk is op die prijzen.

 

9% (gegarandeerd voor 5 jaar)

Abode is een van de meest gereputeerde ontwikkelaars van de streek, met meer dan 35 jaar ervaring in – vooral kleinschalige – residentiële en studentenprojecten. Marktleider en studenten management Urban Student Life, dat nu al in 10 universiteitssteden de studio’s beheert zal het gebouw uitbaten en zoekt studenten voor de eigenaars die hun studio zelf niet willen gebruiken of verhuren. Urban Student Life garandeert een netto opbrengst van 9% na kosten. Omdat dit technisch gezien “commercieel vastgoed” is, zijn er geen stamp duties of inschrijvingstaksen te betalen. Betaling gebeurt in schijven: 50% bij ondertekening, 25% bij de oplevering van de structuur (+/- maart 2018) en 25% bij oplevering (September 2019).

Voor een beginnende investeerder is dit zonder twijfel een van de betere projecten die we al tegengekomen zijn.

Stuur me meer informatie

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project

Misschien ook interessant