Manchester Majestic: een perfecte renovatie

Project Manchester Majestic
Investeren in 18 Studio’s & 1-slaapkamer appartementen
Locatie Eccles. 6km van Manchester centrum
Investering vanaf UK£ 100.000
Huuropbrengst 6% netto huurinkomsten – gegarandeerd door ontwikkelaar (2jaar) 6% interest tijdens renovatiefase
Oplevering/huur vanaf Augustus 2018
Exit Vrije markt

Af en toe vinden we eens een iets ander project. Iets met een duidelijke meerwaarde en een heel specifiek karakter. Majestic is er zo eentje. Deze keer geen hoge toren in het centrum, maar een renovatieproject met twee Victoriaanse huizen. De twee prachtige herenhuizen worden samengebracht en omgetoverd tot niet minder dan 18 studio’s en kleine appartementen. Locatie, charme en timing zijn hier de grote sleutelwoorden van deze Manchester studio’s.

Location, location, location

Victoriaanse huizen vond je vroeger in de groene randgemeenten. In dit geval Eccles, een eerder rustige plaats op amper 6 km van Manchester city en 3 km van Mediacity, het zakendistrict van Manchester. En vlakbij het Ellismere park. Een perfecte combinatie dus voor wie in Manchester wil werken, maar toch in een rustige, middenklasse buurt wil wonen zonder de drukte van de stad. Bovendien ligt het vlakbij het Salford Hospital een universitair ziekenhuis met een personeelsbestand van 7.000 man met een enorme uitstraling in de buurt.

Het huis ligt ook op loopafstand vlakbij Monton, een gezellig centrum met bars en restaurants en met toegang tot niet minder dan 15 lagere en middelbare scholen, en met een snelle toegang tot de M60 (ring rond Manchester). Geen gebrek aan geïnteresseerde bewoners dus. En uiteraard mikt men met deze kleine appartementen op éénpersoonsgezinnen en jonge professionals.

Betaalbaar en korte termijn

Met aankoopprijzen per m² tussen 3.700 en 4.500£ ligt dit project dichtbij het gemiddelde in de regio. Omdat het over studio’s en  1-slaapkamerappartementen gaat, zijn de instapprijzen nog betaalbaar: van 100.000£ (studio van 24 m²) tot 135.000£ (1 slaapkamer met 50 m²).

Het grote voordeel van een dergelijke renovatie is uiteraard de snelle beschikbaarheid. De gemiddelde nieuwbouwflat in manchester is twee jaar op voorhand al verkocht, nog voor de eerste spade in de grond gaat. Dit project is momenteel onder renovatie en wordt in augustus 2018 al opgeleverd. Amper vijf maanden wachttijd (waarvoor de investeerder bovendien 6% interest krijgt).

Luxueuze Manchester studio’s

Het project wordt ontwikkeld door de St-David group een internationale ontwikkelaar met vertakkingen in Australië en de Verenigde Staten. De groep specialiseert in stedelijk residentieel vastgoed voor een iets luxueuzer marktsegment. Dat zal ook tot uiting komen in dit project, waar de afwerking deze uitstraling zal accentueren. Er is ook een management aangesproken dat het zoeken van de huurders op zich neemt.

Marktconforme opbrengst

Gebaseerd op de huidige verhuurprijzen in de regio voor dergelijke appartementen, levert het project ongeveer op de markt 5.5% netto huuropbrengst op. Netto berekend na àlle aankoopkosten en verhuurkosten (zoals managementkosten). De verkoper geeft bovendien 6% interest op alle ingelegde fondsen tot aan de oplevering (augustus 2018) én garandeert een minimum van 6% netto huurinkomsten gedurende de eerste twee jaar.

Bovenop deze huurinkomst van ~6%, kan de investeerder uiteraard ook meeprofiteren van de prijsstijgingen in Manchester, die rond 4-5% per jaar verwacht worden.

Omdat er in totaal slechts 18 appartementen zijn, is de keuze beperkt. Snel zijn, is hier dus ook weer de boodschap. vraag daarom snel onze informatiebundel op.

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project

Misschien ook interessant