Manchester Bridgewater Wharf: Middenklas luxe tussen oud en nieuw

 Bridgewater Wharf: perfect tussen oud en nieuw Manchester

Bridgewater Wharf: perfect tussen oud en nieuw Manchester

Object Studio’s, 1, 2 3 slaapkamer appartementen
Location Tussen het historische stadcentrum en de Salford Quays
Investering vanaf UK£ 118.000
Huuropbrengst 5.4% netto opbrengst (bij huidige huurprijzen)
Oplevering Q1 2020
Exit Open market

Manchester is “Hot” bij investeerders. Alleen al daarom is het moeilijk om nog een “koopje” te doen. Nieuwe projecten zijn meestal al volledig verkocht tussen 18 en 24 maanden voor oplevering. Dat zal met Bridgewater Wharf allicht niet anders zijn. En aangezien de beste appartementen (de zuidoostenkant met zicht op het water) altijd eerst gaan, is het best om vooral niet té lang te wachten. Met een gemeenschappelijke lounge en een gym, speelt het project vooral in op de jonge “urbanites”, recent afgestudeerde professionals die graag het stadsleven meepikken. Het is een groot project met niet minder dan 376 apartementen, verdeeld over 8 verdiepingen.

Location, location, location

Zoals altijd kiest UKvastgoed voor middenklas residentiële projecten in de stadscentra. Omdat Manchester tegenwoordig eigenlijk 2 stadscentra kent (het historische centrum en het futuristische Salford Quays rond Mediacity), moet een investeerder meestal kiezen. Tenzij hij uiteraard nog een plekje vindt tussen de twee. En precies dat is de unieke positie van dit project: op wandelafstand van zowel het historische centrum als van het kloppend economische hart van Manchester. Ideaal dus voor een middenklasse gezin dat werk en ontspanning in de stad wil combineren, zonder naar de auto te moeten grijpen. Het project ligt op een halve km van Mediacity, 2km van het centraal station en 13 km van Manchester airport.

Betaalbaar

Met prijzen per m² tussen 2.300 en 3.500£ is Bridgewater eigenlijk nog best betaalbaar naar Manchester normen. Vanaf 118.000£ heb je een studio (36m²), vanaf 136.000£ een éénslaapkamerflat. De allerduurste town houses gaan voor 380.000£ (160 m²). Vergelijk gerust dat met welk appartement dan ook op rightmove (de marktleider voor online zoekertjes) en je weet dat je beloond wordt voor het wachten.

Met de huidige verhuurprijzen zou het netto rendement (na alle management kosten en belastingen) rond de 5.4% hangen (bruto 6.8). Maar de huurprijzen stijgen tegenwoordig met 4-5% per jaar, zodat je een netto rendement van +/- 6% kan verwachten wanneer ze opgeleverd worden (Q1 2020)

Fortis

Het project wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar Fortis, (neen, niet de bank) de tweede grootste speler in Manchester met al 18 projecten afgesloten en 8 in opbouw. Interesse? Neem vandaag nog contact via het formulier hieronder.

Stuur me meer informatie

 

 

 

Stuur me meer informatie over dit project

 

 

Interessant? Deel het met anderen:

informatieMeer weten?

Betere investeringen beginnen bij betere informatie.

Schrijf nu in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe projecten.

Of vraag meteen vrijblijvend meer informatie over investeren met hoog rendement.

 

Hou mij op de hoogte