Manchester Bridgewater Wharf: bouw update

Bridgewater Wharf: perfect tussen oud en nieuw Manchester
Project Manchester Bridgewater Wharf
Investeren in Studio’s, 1, 2 3 slaapkamer appartementen
Locatie Manchester. Tussen het historische stadcentrum en de Salford Quays (media city)
Investering vanaf UK£ 140.000
Huuropbrengst 5.4% netto opbrengst (bij huidige huurprijzen)
Oplevering/huur vanaf Q3 2021
Exit Vrije markt

We kregen vandaag een video binnen met een construction update van Bridgewater Wharf. De constructie heeft te lijden gehad onder Corona, maar is nu weer volop bezig.

Manchester is “Hot” bij investeerders. Alleen al daarom is het moeilijk om nog een “koopje” te doen. Nieuwe projecten zijn meestal al volledig verkocht tussen 18 en 24 maanden voor oplevering. Dat zal met Bridgewater Wharf allicht niet anders zijn. En aangezien de beste appartementen (de zuidoostenkant met zicht op het water) altijd eerst gaan, is het best om vooral niet té lang te wachten. Met een gemeenschappelijke lounge en een gym, speelt het project vooral in op de jonge “urbanites”, recent afgestudeerde professionals die graag het stadsleven meepikken. Het is een groot project met niet minder dan 376 apartementen, verdeeld over 8 verdiepingen.

Location, location, location

Zoals altijd kiest UKvastgoed voor middenklas residentiële projecten in de stadscentra. Omdat Manchester tegenwoordig eigenlijk 2 stadscentra kent (het historische centrum en het futuristische Salford Quays rond Mediacity), moet een investeerder meestal kiezen. Tenzij hij uiteraard nog een plekje vindt tussen de twee. En precies dat is de unieke positie van dit project: op wandelafstand van zowel het historische centrum als van het kloppend economische hart van Manchester. Ideaal dus voor een middenklasse gezin dat werk en ontspanning in de stad wil combineren, zonder naar de auto te moeten grijpen. Het project ligt op een halve km van Mediacity, 2km van het centraal station en 13 km van Manchester airport.

Betaalbaar

Met prijzen per m² tussen 2.800 en 4.000£ is Bridgewater Wharf eigenlijk nog best betaalbaar naar Manchester normen. Vanaf 140.000£ heb je een studio (36m²), vanaf 150.000£ een éénslaapkamerflat (50 m²). De allerduurste town houses gaan voor 380.000£ (160 m²). Vergelijk gerust dat met welk appartement dan ook op rightmove (de marktleider voor online zoekertjes) en je weet dat je beloond wordt voor het wachten.

Met de huidige verhuurprijzen zou het netto rendement (na alle management kosten en belastingen) rond de 5.4% hangen (bruto 6.8). Maar de huurprijzen stijgen tegenwoordig met 4-5% per jaar, zodat je een netto rendement van +/- 6% kan verwachten wanneer ze opgeleverd worden (Q1 2020)

Bridgewater Wharf & Fortis

Het project wordt ontwikkeld door projectontwikkelaar Fortis, (neen, niet de bank) de tweede grootste speler in Manchester met al 18 projecten afgesloten en 8 in opbouw. Interesse? Neem vandaag nog contact via het formulier hieronder.

Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project

Misschien ook interessant