Infinity Waters: Liverpool 2.0 vanaf 106.000£

Project Liverpool Infinity Waters
Investeren in Studio’s, 1 & 2 slaapkamer appartementen
Locatie Liverpool, 1.5 km ten noorden van het Albert Doc.
Investering vanaf UK£ 106.250
Huuropbrengst 5.5% netto opbrengst (bij huidige huurprijzen) Verwacht 5.8-6% bij oplevering
Oplevering/huur vanaf Q1 2021
Exit Vrije markt

Ondanks alle politieke strubbelingen in London, blijft Liverpool de records aan elkaar rijgen. Met een gemiddelde waardestijging van 7% over de jongste 12 maanden, is Liverpool de tweede snelste groeier na Manchester. De vraag naar nieuwe woningen blijft enorm groot, en dus ook het aantal projecten dat gebouwd wordt.

Liverpool waters & Infinity Waters

Het Liverpool Waters project is het belangrijkste regeneratieproject van Liverpool. De Peel Group plant een investering van 5.5 miljard over de volgende 25 jaar om een gebied van 2.5km langs het water te ontwikkelen. De stadskern breidt op die manier gevoelig uit naar het noorden. Infinity waters is het koninginnestuk van deze ontwikkeling. De drie torens worden niet alleen een onmiskenbaar element van de skyline, maar allicht ook hét referentiepunt van het nieuwe wonen in Liverpool.

Het project staat aan de noordzijde van het stadscentrum en zal de link zijn voor de hele regeneratie van het vroegere havengebied. Het ligt op amper 1.5km van het Albert dock of het shopping centrum Liverpool One. Het is dus perfect te voet bereikbaar van alles wat “centrum” heet in Liverpool.

Betaalbaar…

Tijdens de constructiefaze kan je de apartementen van Infinity waters kopen met een discount van 20% op normale marktprijzen. Dat geeft prijzen tussen 3.200 en 3.500£ per m², wat voor Liverpool centrum een koopje is. Vanaf 106.250£ heb je een studio (32m²), vanaf 182.750£ een tweeslaapkamerflat (56 m²).

Vergelijk gerust dat met welk appartement dan ook op rightmove (de marktleider voor online zoekertjes) en je weet dat je beloond wordt voor het wachten. En natuurlijk heeft het project ook alle mogelijke gemeenschappelijke voorzieningen: een gemeenschappelijke tuin, gym, bioscoopzaal, vergaderzaal, lounge, parkeergarage, zwembad, sauna & steam room. Men zou voor minder naar Liverpool verhuizen.

… en rendabel

Met de huidige verhuurprijzen zou het netto rendement op de totale investering (inclusief alle koopkosten en na alle management kosten en belastingen) rond de 5.5% hangen. Maar de huurprijzen stijgen tegenwoordig met 3-4% per jaar. Je kan dus een netto rendement van 5.7%-6.0% verwachten wanneer ze opgeleverd worden (Q1 2021). De eigenaar geeft bovendien een verhuurgarantie van 6.5% voor 3 jaar na oplevering.

Maar hét grote argument voor deze ontwikkeling is uiteraard niet het hoge huurrendement (de meeste nieuwe projecten halen wel 5-6% netto huurrendement), maar wel de mogelijke meerwaarde van een locatie die morgen het centrum van “Liverpool 2.0” gaat worden – en toch nog op wandelafstand van het historische centrum ligt….

Nu de bouw van Infinity Waters begonnen is, menen we hier bij UKvastgoed dat dit een excellente investering is voor investeerders die graag een 6% huurrendement op zak willen steken, maar ook graag een grote potentiële meerwaarde in hun investering zien.

Zie ook het interview met de architect op experience invest.

Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project

Misschien ook interessant