Coleman: iconisch, gerenoveerd én verhuurd – voor 100.000£

Colemans-Building: een iconisch gebouw, nu volledig gerenoveerd en klaar voor verhuur

 

Colemans-Building: een iconisch gebouw, nu volledig gerenoveerd en klaar voor verhuur

Colemans-Building: een iconisch gebouw, nu volledig gerenoveerd en verhuurd

Object Studio’s en 1 slaapkamer flats in Liverpool
Locatie Liverpool – Park road – L8 6SH
Investering vanaf UK£ 76.500 – £100.000
+ UK£ 2000 meubelset
Opbrengst 7% huuropbrengst – 5 jaar gegarandeerd
6.5% netto cash opbrengst
Oplevering Q3-2018
Exit Open markt

Liverpool heeft nog een aantal iconische gebouwen die iedereen kent. De Coleman’s fireproof Depository is er daar eentje van. Het werd in het begin van de 20e eeuw opgetrokken in orde baksteen als opslagplaats voor meubelen. Voor die tijd had het bovendien een heel vooruitstrevende technologie: brandwerende bouwmaterialen.

Het gebouw heeft een aantal jaren leeg gestaan, maar is nu volledig vernieuwd tot moderne 1-slaapkamer appartementen. De buitenkant is volledig behouden zoals hij er al 115 jaar uitziet. En ook aan de binnenkant is zoveel mogelijk van de look-&-feel behouden gebleven, zonder afbreuk te doen aan modern comfort. Een geslaagde mix tussen historisch gebouw en moderne levensstijl.

Het gebouw ligt op ongeveer 1.5 km van Liverpool ONE, het shoppingcentrum van de stad, 1.2 km van Chinatown en 2km van Liverpool universiteit. Genoeg “downtown” om alles wat belangrijk is in de stad te voet te kunnen bereiken.

Ready to go

Coleman heeft 27 1-slaapkamer appartementen, ideaal voor starters en jonge koppels. Het gebouw is een paar maanden geleden opengegaan is vandaag volledig verhuurd. Dat maakt het uniek voor de investeerder, die daamee van dag 1 zeker is van een huuropbrengst. Het wordt uitgebaat door Liverpool City Rents, een van de bekendste management-kantoren met tientallen sites in Liverpool. Het bedrijf heeft geen 2 maanden nodig gehad om alle units verhuurd te krijgen.

7% vast voor 5 years + meerwaarde

Investeerders die Liverpool City Rents gebruiken en een meubelpakket kopen (£2000), kunnen een vijf-jaar huurcontract tekenen dat een 7% netto opbrengst garandeert. Als we alle kosten bijtellen (inschrijvingstaks, meubelpakket en “ground right”) komt de investeerder op netto 6.5% uit. Plus meerwaarde natuurlijk. Vanaf dag 1.

De meerwaarde is natuurlijk nooit zeker en niemand heeft een kristallen bol. Maar als JLL een meerwaarde van 4-6% vooropstelt, wie zijn wij dan om hen tegen te spreken?

Meer weten? Vraag dan de documentatieset en investeringsberekeningen aan.

 


Colemans-Building: een iconisch gebouw, nu volledig gerenoveerd en klaar voor verhuur

Stuur me meer informatie over dit project

Misschien ook interessant