Investeren via een micro-bedrijf? UKvastgoed wordt partner van getground.

Het aantal nieuwe “Fintech” (financiële technologie) bedrijven is vandaag de dag niet meer te tellen. Vele fintech bedrijfjes ontwikkelen apps die bepaalde financiële diensten aanbieden, met tarieven die een fractie zijn van wat de traditionele banken durven vragen.

Zo is het vandaag mogelijk om op 10 minuten tijd een gratis bankrekening te openen op Revolut. Inclusief Engels bankrekeningnummer.

Zoiets was een paar jaar gelden nog ondenkbaar.

Micro-bedrijfjes

Get GroundEentje daarvan is getground. In samenwerking met de “land registry” (het Engels kadaster) biedt het bedrijfje de mogelijkheid om binnen een paar minuten een micro-bedrijf op te starten. Met dat bedrijf kan dan een stuk vastgoed aangekocht worden.

Dat micro-bedrijf heeft een standaard naam, standaard statuten, een standaard bankrekening, en mag enkel en alleen het beheer van dat stukje vastgoed doen. (Dus neen, geen visakaart om te gaan shoppen in Londen).

Maar het is dan ook 100% wettelijk in orde voor een habbekrats.

Alle voordelen van echt bedrijf

Investeren als bedrijf geeft dan ook een hele hoop voordelen:

  • geen rompslomp meer met belastingsaangiften,
  • geen stamp duties bij de overdracht van je eigendom naar een nieuwe koper
  • overdracht van eigendom binnen een paar uur, in plaats van weken
  • ideaal voor successieplanning
  • samen investeren met of voor partner, kinderen, vrienden of maitresses

Kosten

Het bedrijfje opstarten kost 500£ (+ BTW) en 20£/maand. En daarmee is alle administratie gedekt: van statuten tot belastingsaangiften.

Investeren als bedrijf betekent wel dat de fiscus 19% mee-eet van je netto winst. Maar daar staat dan weer tegenover dat je je geen zorgen moet maken over belastingsaangiften of persoonlijke belasting en dat je je vastgoed voor een habbekrats (gedeeltelijk) kan verkopen.

Sinds 20 februari is UKVastgoed partner van getground. We kunnen bovendien een persoonlijke Nederlandstalige service aanbieden om je account op te zetten en je bedrijfje op te starten.

Nu alleen nog wachten op een app die in Vlaanderen de notaris kan vervangen.

Misschien ook interessant