Instappen voor 40.000£ (met het geld van uw bank)

Residentieel vastgoed; Vlaanderen en Engeland vergeleken
Project Deeleigendom appartementen (25%-33%)
Investeren in Studio's en 1-slaapkamer appartementen
Locatie Liverpool, Manchester, Sheffield, Leeds
Investering vanaf 40.000£
Huuropbrengst Netto 5%-6%
Oplevering/huur vanaf Onmiddellijk
Exit 5 jaar - open markt

Voor nogal wat mensen is vastgoed een moeilijke stap om te zetten. De minimum inleg – zelfs met een lening – is uitermate hoog, en in België wegen de instapkosten zwaar op het rendement.

Intekenen op vastgoedaandelen kan natuurlijk met een lage instap, maar die schommelen behoorlijk mee met de aandelenmarkt en dividenden worden aan 30% belast. Meer dan 3-4% netto opbrengst is ook hier niet te verwachten.

Voor wie graag toch mee wil profiteren van de hoge opbrengsten van Engels vastgoed, maar geen grote bedragen kan (of wil) investeren, heeft UKvastgoed nu een oplossing…

Wolstenholme Liverpool: studio’s met 5.5% netto huurrendement

40.000£ voor 25% eigendom

In Engeland kan je een studio of appartement kopen met maximaal vier eigenaars. UKvastgoed brengt daarom drie tot vier eigenaars samen die elk 35.000-40.000£ kunnen investeren en zoekt een geschikt project.

Geschikt voor een investeerder? Dat is uiteraard onze specialiteit. Dat zijn studio’s (100.000-110.000£) of één-slaapkamerappartementen (140-150.000£) met een heel duidelijk profiel dat perfect geschikt is voor een investeerder die weinig rompslomp met huurders wil:

 

  • Residentiële projecten
  • Met een aankoopprijs van 110.000-150.000£
  • Nieuwbouw of volledig gerenoveerde gebouwen (<2 jaar oud)
  • Opgeleverd en verhuurd
  • Nabij het centrum
  • Met een betrouwbare managementfirma
  • Met een netto- huurrendement van 5%-6%.

Afgesproken exit na 5 jaar

De eigenaars spreken met mekaar af om het gebouw na 5 jaar te verkopen aan de marktprijs. Op die manier weet iedereen wanneer de investering vrijkomt. Maar uiteraard kunnen ze het appartement houden, als ze het daar onderling over eens zijn. Of wie wil blijven kan natuurlijk een andere eigenaar uitkopen aan de geschatte marktprijs.

Met geld van de bank

Maar HET argument voor een vastgoedinvestering blijft natuurlijk dat je ervoor kan en mag lenen bij de bank. En door het hefboomeffect kan je de rendementen op je eigen investering snel naar boven krikken.

De meeste banken staan toe dat je een (gedeeltelijk terugbetaalde) lening terug opneemt om er vastgoed mee te kopen. Dat kan dus perfect ook een gedeeltelijke eigendom van Engels vastgoed zijn. Doordat je vandaag zeer goedkoop leent aan +/- 2% en met dat geld iets koopt dat 5% opbrengt (zonder de meerwaarde te rekenen), creëer je een hefboom. Hoe groter het verschil tussen de rente die je betaalt en de (huur)opbrengst van je investering, hoe interessanter het wordt.

Niet alleen banken (met je Belgisch vastgoed als onderpand), maar ook een IPT kan je perfect opnemen met een heel lage interestkost. Bij sommige banken kan je zelfs lenen tegen je aandelenportefeuille.

Hieronder de simulatie (zonder rekening te houden met mogelijke meerwaarden). Met 10.000£ eigen kapitaal en een lening van 30.000£, creëer je een netto huurinkomst van 1.600£/jaar. Of 16% interest op eigen vermogen. En dat met een investering die zo solide is als vastgoed.

 

Zonder lening Met lening
Inleg + kosten                         40,000                   40,000
Opname lening                   30,000
Eigen inleg (a)                         40,000                   10,000
Huuropbrengst 5.5%                           2,200                     2,200
Interestkosten                        600
Netto inkomsten (b)                           2,200                     1,600
Huurendement op EV (b/a)                           5.5%                       16%

Interesse? Laat het ons weten

Stuur me meer informatie over dit project

Misschien ook interessant