Stradey Hotel & Spa: 4-sterren luxe in Wales

Stradey hotel kamers
Project Stradey Hotel
Investeren in Hotelkamers
Locatie LLanelli, Wales
Investering vanaf 90.000£
Huuropbrengst 10% contractueel afgesproken
Oplevering/huur vanaf Onmiddellijk na investering
Exit Contractuele exit na 5 jaar @ 115% van inleg

Wales is zowat het favoriete vakantieland van de Engelsen. Minder dan 2 uur rijden, ietwat exotisch en vol met strand en natuurparken. Wat wil een uitgestresste Londonaar eigenlijk nog meer?

LLanelli is de spil van de Gower Peninsula, een van de mooiste stukjes Engeland. Bovendien zijn er het jaar rond festivals en activiteiten: een muziekfestival, bier festival,… De streek kent jaarlijks bijna 5 miljoen bezoekers en dat aantal groeit snel.

De dure Euro’s en goedkope ponden zijn de afgelopen 3 jaar een zegen gebleken voor de hotelsector. Combineer dat met een uitgebreid investeringsplan om het toerisme in de regio te promoten en uit te breiden, en de streek heeft een beloftevolle toekomst.

Stradey park

Stradey Park Hotel & Spa is met zijn 78 kamers al 20 jaar in business en heeft zich opgewerkt tot het belangrijkste hotel van de streek rond LLanelli. Het wordt druk gebruikt als vakantiebestemming, maar ook voor bedrijfsbijeenkomsten en (financieel bijzonder lucratieve) trouwpartijen.

Het heeft bijzonder goede referenties en scores in zowel expedia als booking.com. Het hotel heeft daardoor een vrij stabiele bezetting over het jaar en – belangrijk voor investeerder – ook een vrij stabiele cashflow.

Het hotel ligt op 800m van de zee, maar heeft een adembenemend uitzicht over de baai en de zee en heeft met haar SPA ook een belangrijke aantrekkingskracht voor middenklasse toeristen en zakenlui.

10% huurinkomsten

Stradey Park hotel wordt nu overgenomen door Sterling Woodrow. Het is daarmee het tweede hotel van de groep na de overname van Cumbria Park hotel eerder dit jaar. Sterling Woodrow pikt daarmee in op de trend om succesvolle hotels in een groep onder te brengen en op die manier schaalvoordelen te bereiken. De groep verkoopt een gedeelte van de 78 kamers om de aankoop te kunnen financieren.

Voor de investeerder is het aanbod heel aantrekkelijk: een contractueel vastgelegde huuropbrengst van 10%, trimestrieel betaald. Met de huidige cash flow inkomsten is het voor Sterling Woodrow alvast geen enkel probleem om dit soort inkomsten te genereren voor de eigenaars. Dat maakt dat dit project een relatief laag risicoprofiel heeft voor een huurrendement dat toch beduidend hoger ligt dan de 8% huurinkomsten die er normaal op de Engelse markt geboden wordt voor hotelkamers.

Bovendien biedt het bedrijf de investeerders ook een week gratis verblijf (op non-peak momenten) voor wie graag eens van de rust, de stilte (en de spa) komt genieten.

Sterling Woodrow verbindt er zich overigens toe om de kamer terug te kopen na 5 jaar aan een meerwaarde van 15%. Ideaal dus voor investeerders met een horizon van 5 jaar.

Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project