UKvastgoed.be https://ukvastgoed.be Investeren in vastgoed met hoog rendement Mon, 18 Nov 2019 11:51:59 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3 https://ukvastgoed.be/wp-content/uploads/2016/03/cropped-logo_jpg2-32x32.jpg UKvastgoed.be https://ukvastgoed.be 32 32 Trip naar Manchester en Sheffield – Dinsdag 10 december https://ukvastgoed.be/trip-naar-liverpool-en-manchester-25-november/ Sun, 17 Nov 2019 01:09:03 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2506 Een eendaagse trip naar Manchester en Liverpool - verken uit eerste hand de Engelse markt en de mogelijkheden voor investeerders.

Het bericht Trip naar Manchester en Sheffield – Dinsdag 10 december verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Op dinsdag 10 december organiseren we weer een dagtrip naar Manchester en Sheffield om een aantal projecten te bekijken.

In Manchester bekijken we Bridgewater Wharf en één of twee bestaande projecten. In Sheffield is het belangrijkste doe een bezoek aan Kelham en aan The Lightbox, een project in opbouw dat in april opgeleverd zal worden.

Programma

07.00: vlucht vanuit Charleroi naar Manchester met Ryanair
07.25: aankomst in Manchester
09.00: Bezoek aan Sheffield
12.00: Lunch in Sheffeild
14.30: vertrek terug naar Manchester
15.30: Bezoek aan twee projecten in Manchester
18:20: vlucht terug naar Charleroi
21:30: Aankomst in Charleroi

We hebben allicht tijd om 5-6 van onze projecten te bekijken en met de lokale ontwikkelaars te praten.

Kost

De vluchten van Ryanair kosten vandaag (18/11) slechts €50.00. Heen en terug. Snel boeken is bij Ryanair echter wel de boodschap. Prijzen kunnen snel stijgen naarmate de datum dichterbij komt. De kosten van de huurauto worden gedragen door UKvastgoed. Lunch wordt ter plaatse afgerekend.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig: 1) boek je ticket bij Ryanair en 2) laat ons weten dat je meegaat, liefst voor 5 december. Wij zorgen dan voor de rest. Vluchten en middagmaal zijn voor eigen rekening, UKvastgoed zorgt voor het transport.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Sheffield LIght Box in de stijgers

Sheffield light box staal frame

Het bericht Trip naar Manchester en Sheffield – Dinsdag 10 december verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Sheffield Lightbox in de steigers – laatste studio’s https://ukvastgoed.be/sheffield-lightbox-stijgers/ Tue, 29 Oct 2019 16:58:04 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2499 Sheffield is stilaan een hippe metropool aan het worden. De binnenstad boomt en er is een groot tekort aan appartementen. Met 8% gewaarborgde huurinkomsten biedt "The lightbox" een heel stuk meer dan we in Liverpool of Manchester gewoon zijn. Vanaf 83.000£ bent u al eigenaar van een studio in hartje Sheffield.

Het bericht Sheffield Lightbox in de steigers – laatste studio’s verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Sheffield Light Box in de stijgers

Het Sheffield Light Box project staat al een tijdje op onze lijst en is één van de best verkochte projecten van UKvastgoed. Sinds vorige maand is het project ook aan een nieuwe faze begonnen en is men begonnen met het steel frame recht te zetten. En eenmaal het steel frame rechtstaat, is het dikwijls minder dan 10 maanden voor er daadwerkelijk opgeleverd wordt.

Bijna 90% van het project is ondertussen verkocht. We hebben de laatste studio’s in de verkoop, dus nu is het stilaan het moment aangebroken om al dan niet te profiteren van de laatste kleine units. Daarnaast hebben we ook nog een handvol 1-slaapkamer en 2-slaapkamer units beschikbaar.

Sheffield – The Lightbox

Sheffield is de 4e grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. Met zijn 560.000 inwoners een middelgrote stad. Maar wat belangrijker is: de stad heeft net als Liverpool en Manchester een heuse metamorfose ondergaan in de jongste 15 jaar. Ergens halverwege het traject van een verlopen industriestad (zoals in de Full Monty van 1997) naar een moderne metropool. Meteen profiteert de stad ook van de “Northern Powerhouse” investeringen in centraal Engeland. Lees er meer over in onze Sheffield analyse.

Modern en betaalbaar wonen in het centrum

The Light House is een nieuwbouwproject met 129 flats: studio’s, 1- en 2 slaapkamerflats. Op 400 meter van het station, 500 meter van het stadhuis en 300 meter van de Sheffield Hallam Universiteit, ligt het project heel dicht bij alles wat belangrijk is in Sheffield.

Het project mikt daarom vooral op jonge afgestudeerden en koppels die na het studeren in Sheffield een paar jaar “blijven plakken” voor hun eerste job. Een moderne en betaalbare flat in het midden van zowat alles is precies wat deze mensen zoeken.

En precies dat is het soort projecten dat wij bij UKvastgoed graag zien: een lage instap (vanaf 83.000£), een modern gebouw, een stabiele ontwikkelaar met ervaring (43 projecten), een centrale locatie (makkelijk te verkopen) en een managementcontract (verhuren zonder zorgen). Ideaal voor de buitenlandse investeerder die niet graag elke paar maanden komt kijken of er geen problemen zijn.

8% netto opbrengst + een behoorlijke meerwaarde.

De ontwikkelaar garandeert een huuropbrengst van 8% voor 3 jaar. Daarna is het marktverhuur minus kosten. En daarbovenop komt natuurlijk nog een meerwaarde; Wat die zal wezen, is uiteraard kristallen bol kijken. Wie weet dat de prijzen verleden jaar met gemiddeld 10% stegen in Sheffield, weet dat de markt aantrekt. Wij berekenen altijd een verwachte meerwaarde van 3% over een langere termijn investering, maar het is meer dan waarschijnlijk dat we daarmee zeer conservatief rekenen.

De investeerder kan bovendien kiezen uit een aantal financieringsformules. Wie meer vooraf betaalt, krijgt een extra korting en daar bovenop nog eens 5% interest op de betaalde sommen tot aan de oplevering.

Wie graag residentieel koopt, een hoge huuropbrengst verwacht én bovendien een leuke meerwaarde wil meenemen, is in Sheffield aan het juiste adres.

The Light House Sheffield

The Light House Sheffield

 

Het bericht Sheffield Lightbox in de steigers – laatste studio’s verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
UKvastgoed op Finance Avenue – 16 november 2019 https://ukvastgoed.be/finance-avenue-2019/ Tue, 29 Oct 2019 16:36:23 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2497 UKvastgoed heeft een stand op Finance Avenue, de beurs voor investeerders. Kom gerust ons aanbod vergelijken met de rest van de wereld.

Het bericht UKvastgoed op Finance Avenue – 16 november 2019 verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
logo finance-avenue

Finance avenue – de grootste beurs voor beleggers in België

Op zaterdag 16 november is UKvastgoed reeds voor derde maal aanwezig op Finance Avenue, het grootste jaarlijkse event voor investeerders en spaarders in België.

Finance Avenue is een organisatie van DE TIJD/L’ECHO en is op een paar jaar uitgegroeid tot het grootste evenement voor investeerders en beleggers in België. Het evenement wordt nu al voor de 13e keer georganiseerd en trekt 3000 professionele en individuele beleggers. Ongeveer 50 standhouders willen u graag onderhouden over investeren. Waaronder dus ook UKvastgoed.

Workshops en presentaties

UKvastgoed op finance avenue

De workshops trekken massaal investeerders aan

Bezoekers kunnen er aan de standen van meer dan 50 exposanten terecht voor al hun vragen omtrent beleggingen en investeringen. Van aandelen over vastgoed tot meer exotische investeringen zoals bitcoin.

Finance Avenue biedt ook een grote waaier een workshops en presentaties. Uiteraard allemaal gebracht door de bedrijven die hun producten en diensten aanprijzen, maar alleszins toch een enorme bron van informatie voor wie zich blijvend wil informeren over de mogelijkheden voor de gewone belegger.

Kom gerust kijken en vergelijk het aanbod van vastgoedmakelaars, banken, beleggingsplatformen,… En kom uiteraard ook eens langs op de stand van UKvastgoed om ons jongste projectoverzicht te bekijken. Je vind ons in de immo-straat naast de andere (interessante, maar minder rendabele) verschaffers van immo-investeringen.

Om 11.35 spreekt Dirk Laeremans over Engeland na de Brexit.

Concreet

Finance Avenue: de beurs voor spaarders en beleggers – https://www.tijd.be/finance-avenue.html

Datum: Zaterdag 16 november 2019 08.30-17.30

Adres: Tour & Taxis, Havenlaan 86, 1000 Brussel

Workshop: “Geeft Engels vastgoed ook na de Brexit na 6% netto huurrendement?” om 11:35

Toegang: is gratis mits inschrijving vooraf op de website van https://www.financeavenue.be/.

Het bericht UKvastgoed op Finance Avenue – 16 november 2019 verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Stradey Hotel & Spa: 4-sterren luxe in Wales https://ukvastgoed.be/hotel-stradey-4sterren-luxe-in-wales/ Mon, 16 Sep 2019 12:05:20 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2471 Het Stradey Park Hotel & Spa is zowat hét referentie punt van LLanelli. En een bestemming voor uitgestresste Londonaars in het midden van het groen en vlakbij de zee. Wilson Woodrow biedt nu 10% huurinkomsten op de kamers van het Stradey Park hotel.

Het bericht Stradey Hotel & Spa: 4-sterren luxe in Wales verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Wales is zowat het favoriete vakantieland van de Engelsen. Minder dan 2 uur rijden, ietwat exotisch en vol met strand en natuurparken. Wat wil een uitgestresste Londonaar eigenlijk nog meer?

LLanelli is de spil van de Gower Peninsula, een van de mooiste stukjes Engeland. Bovendien zijn er het jaar rond festivals en activiteiten: een muziekfestival, bier festival,… De streek kent jaarlijks bijna 5 miljoen bezoekers en dat aantal groeit snel.

De dure Euro’s en goedkope ponden zijn de afgelopen 3 jaar een zegen gebleken voor de hotelsector. Combineer dat met een uitgebreid investeringsplan om het toerisme in de regio te promoten en uit te breiden, en de streek heeft een beloftevolle toekomst.

Stradey park

Stradey Park Hotel & Spa is met zijn 78 kamers al 20 jaar in business en heeft zich opgewerkt tot het belangrijkste hotel van de streek rond LLanelli. Het wordt druk gebruikt als vakantiebestemming, maar ook voor bedrijfsbijeenkomsten en (financieel bijzonder lucratieve) trouwpartijen.

Het heeft bijzonder goede referenties en scores in zowel expedia als booking.com. Het hotel heeft daardoor een vrij stabiele bezetting over het jaar en – belangrijk voor investeerder – ook een vrij stabiele cashflow.

Het hotel ligt op 800m van de zee, maar heeft een adembenemend uitzicht over de baai en de zee en heeft met haar SPA ook een belangrijke aantrekkingskracht voor middenklasse toeristen en zakenlui.

10% huurinkomsten

Stradey Park hotel wordt nu overgenomen door Sterling Woodrow. Het is daarmee het tweede hotel van de groep na de overname van Cumbria Park hotel eerder dit jaar. Sterling Woodrow pikt daarmee in op de trend om succesvolle hotels in een groep onder te brengen en op die manier schaalvoordelen te bereiken. De groep verkoopt een gedeelte van de 78 kamers om de aankoop te kunnen financieren.

Voor de investeerder is het aanbod heel aantrekkelijk: een contractueel vastgelegde huuropbrengst van 10%, trimestrieel betaald. Met de huidige cash flow inkomsten is het voor Sterling Woodrow alvast geen enkel probleem om dit soort inkomsten te genereren voor de eigenaars. Dat maakt dat dit project een relatief laag risicoprofiel heeft voor een huurrendement dat toch beduidend hoger ligt dan de 8% huurinkomsten die er normaal op de Engelse markt geboden wordt voor hotelkamers.

Bovendien biedt het bedrijf de investeerders ook een week gratis verblijf (op non-peak momenten) voor wie graag eens van de rust, de stilte (en de spa) komt genieten.

Sterling Woodrow verbindt er zich overigens toe om de kamer terug te kopen na 5 jaar aan een meerwaarde van 15%. Ideaal dus voor investeerders met een horizon van 5 jaar.

Het bericht Stradey Hotel & Spa: 4-sterren luxe in Wales verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Tip van de dag op de dag van de tips https://ukvastgoed.be/tip-van-de-dag-op-de-dag-van-de-tips/ Thu, 12 Sep 2019 20:08:21 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2460 UKvastgoed is één van de standhouders op de Dag van de Tips van de Vlaamse Beleggers. Wie op lange termijn een zorgeloze investering wil, zonder elke dag de koersen te moeten analyseren, die vindt hier de Tip van de Dag. Welkom op 28 september.

Het bericht Tip van de dag op de dag van de tips verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Op 28 september organiseert de Federatie van Vlaamse Beleggers VFB haar zoveelste “Dag van de tips”, een bijeenkomst van een paar duizend beleggers die het investeren in aandelen en andere waarden hun passie, hobby of beroep gemaakt hebben. De dag is vooral een reeks seminaries met voordrachten van allerlei bedrijven, sectoren, wealth managers, platformen etc. Maar er staan ook een 20-tal standen van professionele dienstverleners en bedrijven.

UKvastgoed: De tip van de dag

Onder de slogan: UKvastgoed: de tip van de dag staat ook UKvastgoed dit jaar alweer op de Dag van de tips.  Met uiteraard de boodschap dat beleggen en investeren een heel interessante bezigheid is, maar dat men voor een echt en zorgeloos rendement op lange termijn best ook eventjes naar Engels investeringsvastgoed kijkt.

Bezoekers zijn welkom op onze stand (en natuurlijk ook op de andere standen) vanaf 08.30. Eerst inschrijven natuurlijk op de website van het VFB.

En maak je klaar voor een leerrijke dag over investeren en beleggen.

Het bericht Tip van de dag op de dag van de tips verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Vastgoed in het voetbalstadium: 8 oktober https://ukvastgoed.be/vastgoed-in-het-voetbalstadium-8-oktober/ Thu, 12 Sep 2019 19:47:10 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2438 De "national landlord show" is de bekendste vastgoedbeurs voor "buy-to-let" investeringen in Engeland. UKvastgoed bezoekt de beurs op 8 oktober in "Old Trafford", hetvoetbalstadium van Manchester United. Op één dag goed te doen met een vlucht van Ryanair vanuit Charleroi.

Het bericht Vastgoed in het voetbalstadium: 8 oktober verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Een vastgoedbeurs kennen we in Vlaanderen ook. Net zoals investeringsbeurzen. Voor een heuse “vastgoed investeringsbeurs” moet je natuurlijk in Engeland zijn. Daar zit het “buy-to-let”-principe ingebakken in de nationale genen. Er zijn in Engeland meer investeerders in vastgoed dan dat er aandelenaccounts zijn, en dat wil wat zeggen.

Vastgoedbeurs voor Buy-to-let

De belangrijkste (maar zeker niet de enige) beurs is de “Landlord Investment Show“. De beurs loopt 4 keer per jaar: driemaal in Londen en éénmaal per jaar in Manchester en is ondertussen aan zijn 15e jaargang toe. Wie zijn licht wil opsteken om te begrijpen wat de Engelsen bezielt om zo massaal te investeren in vastgoed, die komt hier uitermate aan zijn trekken: ontwikkelaars, management bedrijven, meubelmakers (IKEA bijvoorbeeld), maar ook gewone makelaars, banken, tot zelfs kunstenaars stellen tentoon om het de kopers gemakkelijk te maken.

Verwacht je aan een vastgoedbeurs met 60 exposanten, 20 seminaries en 2.000 bezoekers. Geen beter moment om je te verdiepen in de mogelijkheden van Buy-to-let in Engeland.

Old Trafford & UKvastgoed

De show vindt plaats op dinsdag 8 oktober van 10.00 tot 16.00 in Old Trafford, het voetbalstadium van Manchester United. Niet dat je tijdens de lunch een balletje mag gaan trappen, maar wie graag het stadium bezoekt, die kan dat natuurlijk. Het stadium beschikt over een aangename expositieruimte en is natuurlijk vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aangezien het in Manchester plaatsvindt, springen we eventjes binnen op de beurs. Wie graag wil meekomen, die geeft ons een seintje en we bezoeken samen. Het kan allemaal binnen één dag met een vlucht van Ryanair (kostprijs: 30€) ’s morgens heen en ’s avonds terug. Wie daarna graag een dagje extra blijft om ’s anderendaags een aantal projecten in de buurt te bekijken, die is natuurlijk meer dan welkom. Stuur een berichtje naar info@ukvastgoed.be en je bent klaar voor een heel informatieve dag.

 

Het bericht Vastgoed in het voetbalstadium: 8 oktober verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Podcasten over property https://ukvastgoed.be/podcasten-over-property/ Fri, 06 Sep 2019 20:22:57 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2465 Rob en Rob publiceren een interessante vastgoed podcast over Buy-to-let properties in Engeland. Ideaal om naar te luisteren terwijl je 's morgens in de file staat en je afvraagt wat je eigenlijk in die file staat te doen.

Het bericht Podcasten over property verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
“Buy-to-let” vastgoed blijft onnoemelijk populair in England. Geen wonder als je ziet welke mogelijkheden het biedt en de huurrendementen die in Engeland een stuk beter zijn dan in de rest van de wereld. Om van de meerwaarden nog te zwijgen. En natuurlijk zijn er dus een heleboel websites waar investeerders (en wij) de mosterd halen. Is Sheffield een betere plek dan Liverpool of Manchester? Waar vindt je de goedkoopste lening? Is een studio beter dan een 3-slaapkamer?

Een keigoede vastgoed podcast

Een van de best gemaakt sites is wat ons betreft propertyhub.net, een uitgeversbezigheid met een papieren magazine, een website en ook een serie filmpjes in youtube en achtergrond artikelen om je op weg te helpen.

Wat ons vooral charmeert aan de website is de amuzante vastgoed podcast die ze maken over Engels vastgoed en Buy to lets. Rob B en Rob D (vandaar: Ask Rob) beantwoorden elke aflevering een vraag van het publiek. Een greep uit de afgelopen paar dagen: Wordt de hoge snelheidslijn geschrapt? Wat doet een Dubai investeerder best met 500.000£? Hoe zit het in manchester? Van 0 naar 10 eigendommen in 5 jaar. Hoe doe je dat?

Voorproevertje

Je kan uiteraard in de archieven gaan duiken, maar het zal even duren voor je de 200+ afleveringen beluisterd hebt. Een betere strategie is daarom om je gewoon te abonneren en dan ’s morgens in de file te luisteren en je af te vragen waarom je eigenlijk nog in die file zit.

Hierbij alvast een voorproevertje van wat de twee robben op het net zetten in hun vastgoed podcast. Voor wie niet vertrouwd is met podcasts, is hier een interessante inleiding hoe ermee te beginnen.

 

Het bericht Podcasten over property verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Trip naar Liverpool en Manchester – woensdag 9 oktober https://ukvastgoed.be/trip-naar-liverpool-en-manchester-9-oktober-3/ Sun, 01 Sep 2019 19:51:19 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2457 Een eendaagse trip naar Manchester en Liverpool - verken uit eerste hand de Engelse markt en de mogelijkheden voor investeerders.

Het bericht Trip naar Liverpool en Manchester – woensdag 9 oktober verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Op woensdag 9 augustus organiseren we weer een dagtrip naar Liverpool en Manchester om een aantal projecten te bekijken.

Het Wolstenholme project staat op het programma in Liverpool en Manchester bridgewater Wharf. We bezoeken ook 3 nieuwe projecten.

Programma

07.00: vlucht vanuit Charleroi naar Manchester met Ryanair
07.25: aankomst in Manchester
09.00: Bezoek aan drie projecten in Liverpool centrum
12.00: Lunch in “Liverpool 1”
14.30: vertrek terug naar Manchester
15.30: Bezoek aan twee projecten in Manchester
18:20: vlucht terug naar Charleroi
21:30: Aankomst in Charleroi

We hebben allicht tijd om 5-6 van onze projecten te bekijken en met de lokale ontwikkelaars te praten.

Kost

De vluchten van Ryanair kosten vandaag (17/07) slechts €29.98. Heen en terug. Snel boeken is bij Ryanair echter wel de boodschap. Prijzen kunnen snel stijgen naarmate de datum dichterbij komt. De kosten van de huurauto worden gedragen door UKvastgoed. Lunch wordt ter plaatse afgerekend.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig: 1) boek je ticket bij Ryanair en 2) laat ons weten dat je meegaat, liefst voor 1 augustus. Wij zorgen dan voor de rest. Vluchten en middagmaal zijn voor eigen rekening, UKvastgoed zorgt voor het transport.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Liverpool stad de drie gratieën

De drie gratieën in Liverpool. Opnieuw gratieus.

Het bericht Trip naar Liverpool en Manchester – woensdag 9 oktober verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Het “kraanrapport” bevestigt snelle groei in centrumsteden https://ukvastgoed.be/kraan-rapport/ Wed, 24 Jul 2019 13:51:28 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2429 Het "crane review" report van Deloitte bevestigt dat Manchester, leeds en Birmingham alledrie record aan elkaar rijgen in de bouwmarkt.

Het bericht Het “kraanrapport” bevestigt snelle groei in centrumsteden verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Deloitte – u weet wel, de consultancy – publiceert op regelmatige tijden een “Crane Review“, een overzicht van de nieuwbouwactiviteiten in een aantal belangrijke steden in de UK. En uiteraard dus ook van de steden waarin UKvastgoed haar projecten gaat zoeken zoals Manchester of Leeds. Een schat van informatie voor wie zich wil informeren over de omgeving waarin hij eventueel wil investeren. Hoe vergelijk je Londen met Manchester? Of Leeds met Birmingham? En waar wordt het meeste groei verwacht in de residentiële markt?

Bouwen, bouwen, bouwen

Allereerst het goede nieuws. In zowat alle “regional cities” is de bouwactiviteit op recordniveau. De steden groeien als kool, en daarmee ook de vraag naar nieuwe woningen, de huurpijzen, de huisprijzen en de activiteit van ontwikkelaars. Geen tekort dus aan nieuwe projecten voor investeerders die willen meegroeien met de sterk stijgende prijzen in zowat alle regionale centra.

Het doet bijwijlen denken aan Beijing in de jaren 2000, waar het aantal kranen niet te tellen was. En waar de prijzen elke vijf jaar zowat verdubbelden. Zo een vaart loopt het in de centrumsteden niet. Maar jaarlijkse meerwaarde tussen 5 en 10% zijn eerder de regel dan de uitzondering.

Manchester, Leeds, Birmingham

Deloitte focust op 4 centrumsteden: Belfast, Leeds, Manchester en Birmingham. Alle vier deze steden doen het beter dan Londen, wat een groot vertrouwen bewijst van de ontwikkelaars.

Manchester is weer de snel groeiende stad die het in 2008 al was. Die sterke vraag naar nieuwbouw vertaalt zich ook in de relatief lange wachttijden. Nieuwe flats zijn gemiddeld 2 jaar op voorhand verkocht. Lang voor de eerste bulldozer aan het werk gaat.

Ook Leeds blijft op een heel hoog niveau uitbreiden. Er wordt weer even veel gebouwd als in 2007 en de stad is in volle expansie. In 2019 staan er 1500 nieuwe units in de stijger die dit of volgend jaar zullen opgeleverd worden.

Ook Birmingham is hard bezig om nieuwe units beschikbaar te stellen. 2018 en 2019 zullen elk meer dan 1500 nieuwe units zien, en ook dit is een record sinds 2008.

Kiezen blijft natuurlijk moeilijk als de hele regio op hetzelfde moment aan het boomen is.

Deloitte Crane Review Manchester

.Interesse om mee te groeien met de boom in Manchester of Birmingham? Laat het ons weten.

Het bericht Het “kraanrapport” bevestigt snelle groei in centrumsteden verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Newcastle under Lyme: studentenflats met 8-10% huurrendement https://ukvastgoed.be/newcastle-under-lyme-one-london-road-studentenflats/ Sun, 14 Jul 2019 13:19:27 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2416 Newcastle-under-Lyme is niet direct de meest bekende stad van Engeland. Maar met 25.000 studenten, quasi geen moderne studentenflats en een verwacht huurrendement van 8-10% is het voor elke investeerder de moeite waard om te leren kennen.

Het bericht Newcastle under Lyme: studentenflats met 8-10% huurrendement verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
27.000 Studenten down under Lyme

Had je al eens Newcastle-under-Lyme gehoord? Allicht niet. Het is een rustig stadje op 80 km ten zuiden van Liverpool, een pittoresk stadje zoals er wel meer zijn op het Engelse platteland. Met zijn 75.000 inwoners is het zelfs geen opvallende stad. Behalve zijn twee universiteiten natuurlijk. De campussen van Keele University (12.000 studenten) en Stafforshire university (15.000 studenten) liggen respectievelijk 3 km ten westen en ten 3 km ten oosten van  Newcastle under lyme.

Zo een beetje zoals de VUB en de Universiteit Antwerpen, maar dan op 6 km van mekaar. En net daartussen in ligt dan ook nog eens het Royal Stoke University Hospital, het derde grootste universitair ziekenhuis van Engeland met meer dan 6.000 personeelsleden.

Wie bouwt dat allemaal op 5 km van mekaar nabij een stadje zoals Newcastle-under-Lyme? Het is allicht een mysterie dat alleen een Engelsman kan oplossen.

Huisvesting & studentenflats

Wat geen mysterie is, is natuurlijk het feit dat het overgrote deel van de studenten van buitenaf komt en dus huisvesting nodig heeft. Er zijn tussen de twee universiteiten slechts een 20-tal studentenhuizen met samen minder dan 1.500 plaatsen. De meeste daarvan in eigendom van de universiteiten zelf en al een jaartje ouder. Om verder te blijven groeien (er komen 1.500-2.000 studenten per jaar bij), moet er natuurlijk huisvesting bijgebouwd worden. De universiteiten investeren daarbij liever niet zelf in studentenhuisvesting – daar dient de privé voor.

En dat betekent natuurlijk dat er meer dan genoeg ruimte is voor moderne PBSA – Purpose Built Student Accomodation in Newcastle-under-Lyme. En een uitstekende opportuniteit voor investeerders.

One London road: moderne studentenflats

Het jongste project ligt net buiten het stadscentrum van Newcastle. Op 5 minuten wandelen van het stadscentrum en het Universitair ziekenhuis. En op 3 km van de twee campussen. Een van de best mogelijke locaties dus voor studenten die ook eens wat anders willen zien dan de campus.

De ontwikkelaar bouwt er 282 nieuwe flats voor studenten in 5 woonblokken met elk 4 verdiepingen. Studio’s van meer dan 18 m², wat relatief ruim is voor studenten.

Ontwikkelaar abode is daarbij niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft er ondertussen al een handvol projecten in Newcastle opzitten en is een van de actiefste ontwikkelaars in de stad. De huizen zelf zullen gemanaged worden door Urban Student Life (USL), een van de grootste beheerders van studenten vastgoed in Engeland (en Ierland). Allebei grote jongens die weten wat ze doen…

10% voor 3 jaar

Twee van de vijf blokken zijn reeds uitverkocht: twee blokken worden verkocht aan investeringsfondsen en de helft van de vijfde blok is reeds uitverkocht. In de laatste blok zijn nog ongeveer 30 units beschikbaar. In september 2020 trekt de eerste lichting studenten in.

De ontwikkelaar biedt de eerste 3 jaar een gegarandeerde 10% netto huurrendement op de investering aan. Daarna wordt het bruto huurinkomsten minus managementkosten. Met de huidige huurprijzen (+/- 140£/week) zou dat neerkomen op 8.0 – 9.0% netto huurrendement En dat is zeer goed, vergeleken met bijvoorbeeld Liverpool waar een gemiddeld huurrendement van “maar” 7-8% gehaald wordt op studentenflats. Laat staan in Londen, waar je met een schamele 3-4% naar huis moet. Met een investering van nauwelijks 70.000£ is het bovendien een zeer laagdrempelige investering en de ontwikkelaar doet er nog 4% interest bovenop tijdens de bouwfaze.

Newcastle under Lyme  mag dan niet zo een klinkende naam hebben als Londen of Liverpool, voor een investeerder is het alvast een naam om te onthouden.

Het bericht Newcastle under Lyme: studentenflats met 8-10% huurrendement verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>