UKvastgoed.be https://ukvastgoed.be Investeren in vastgoed met hoog rendement Mon, 19 Aug 2019 10:11:22 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 https://ukvastgoed.be/wp-content/uploads/2016/03/cropped-logo_jpg2-32x32.jpg UKvastgoed.be https://ukvastgoed.be 32 32 Het “kraanrapport” bevestigt snelle groei in centrumsteden https://ukvastgoed.be/kraan-rapport/ Wed, 24 Jul 2019 13:51:28 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2429 Het "crane review" report van Deloitte bevestigt dat Manchester, leeds en Birmingham alledrie record aan elkaar rijgen in de bouwmarkt.

Het bericht Het “kraanrapport” bevestigt snelle groei in centrumsteden verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Deloitte – u weet wel, de consultancy – publiceert op regelmatige tijden een “Crane Review“, een overzicht van de nieuwbouwactiviteiten in een aantal belangrijke steden in de UK. En uiteraard dus ook van de steden waarin UKvastgoed haar projecten gaat zoeken zoals Manchester of Leeds. Een schat van informatie voor wie zich wil informeren over de omgeving waarin hij eventueel wil investeren. Hoe vergelijk je Londen met Manchester? Of Leeds met Birmingham? En waar wordt het meeste groei verwacht in de residentiële markt?

Bouwen, bouwen, bouwen

Allereerst het goede nieuws. In zowat alle “regional cities” is de bouwactiviteit op recordniveau. De steden groeien als kool, en daarmee ook de vraag naar nieuwe woningen, de huurpijzen, de huisprijzen en de activiteit van ontwikkelaars. Geen tekort dus aan nieuwe projecten voor investeerders die willen meegroeien met de sterk stijgende prijzen in zowat alle regionale centra.

Het doet bijwijlen denken aan Beijing in de jaren 2000, waar het aantal kranen niet te tellen was. En waar de prijzen elke vijf jaar zowat verdubbelden. Zo een vaart loopt het in de centrumsteden niet. Maar jaarlijkse meerwaarde tussen 5 en 10% zijn eerder de regel dan de uitzondering.

Manchester, Leeds, Birmingham

Deloitte focust op 4 centrumsteden: Belfast, Leeds, Manchester en Birmingham. Alle vier deze steden doen het beter dan Londen, wat een groot vertrouwen bewijst van de ontwikkelaars.

Manchester is weer de snel groeiende stad die het in 2008 al was. Die sterke vraag naar nieuwbouw vertaalt zich ook in de relatief lange wachttijden. Nieuwe flats zijn gemiddeld 2 jaar op voorhand verkocht. Lang voor de eerste bulldozer aan het werk gaat.

Ook Leeds blijft op een heel hoog niveau uitbreiden. Er wordt weer even veel gebouwd als in 2007 en de stad is in volle expansie. In 2019 staan er 1500 nieuwe units in de stijger die dit of volgend jaar zullen opgeleverd worden.

Ook Birmingham is hard bezig om nieuwe units beschikbaar te stellen. 2018 en 2019 zullen elk meer dan 1500 nieuwe units zien, en ook dit is een record sinds 2008.

Kiezen blijft natuurlijk moeilijk als de hele regio op hetzelfde moment aan het boomen is.

Deloitte Crane Review Manchester

.Interesse om mee te groeien met de boom in Manchester of Birmingham? Laat het ons weten.

Het bericht Het “kraanrapport” bevestigt snelle groei in centrumsteden verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Newcastle under Lyme: studentenflats met 8-10% huurrendement https://ukvastgoed.be/newcastle-under-lyme-one-london-road-studentenflats/ Sun, 14 Jul 2019 13:19:27 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2416 Newcastle-under-Lyme is niet direct de meest bekende stad van Engeland. Maar met 25.000 studenten, quasi geen moderne studentenflats en een verwacht huurrendement van 8-10% is het voor elke investeerder de moeite waard om te leren kennen.

Het bericht Newcastle under Lyme: studentenflats met 8-10% huurrendement verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
27.000 Studenten down under Lyme

Had je al eens Newcastle-under-Lyme gehoord? Allicht niet. Het is een rustig stadje op 80 km ten zuiden van Liverpool, een pittoresk stadje zoals er wel meer zijn op het Engelse platteland. Met zijn 75.000 inwoners is het zelfs geen opvallende stad. Behalve zijn twee universiteiten natuurlijk. De campussen van Keele University (12.000 studenten) en Stafforshire university (15.000 studenten) liggen respectievelijk 3 km ten westen en ten 3 km ten oosten van  Newcastle under lyme.

Zo een beetje zoals de VUB en de Universiteit Antwerpen, maar dan op 6 km van mekaar. En net daartussen in ligt dan ook nog eens het Royal Stoke University Hospital, het derde grootste universitair ziekenhuis van Engeland met meer dan 6.000 personeelsleden.

Wie bouwt dat allemaal op 5 km van mekaar nabij een stadje zoals Newcastle-under-Lyme? Het is allicht een mysterie dat alleen een Engelsman kan oplossen.

Huisvesting & studentenflats

Wat geen mysterie is, is natuurlijk het feit dat het overgrote deel van de studenten van buitenaf komt en dus huisvesting nodig heeft. Er zijn tussen de twee universiteiten slechts een 20-tal studentenhuizen met samen minder dan 1.500 plaatsen. De meeste daarvan in eigendom van de universiteiten zelf en al een jaartje ouder. Om verder te blijven groeien (er komen 1.500-2.000 studenten per jaar bij), moet er natuurlijk huisvesting bijgebouwd worden. De universiteiten investeren daarbij liever niet zelf in studentenhuisvesting – daar dient de privé voor.

En dat betekent natuurlijk dat er meer dan genoeg ruimte is voor moderne PBSA – Purpose Built Student Accomodation in Newcastle-under-Lyme. En een uitstekende opportuniteit voor investeerders.

One London road: moderne studentenflats

Het jongste project ligt net buiten het stadscentrum van Newcastle. Op 5 minuten wandelen van het stadscentrum en het Universitair ziekenhuis. En op 3 km van de twee campussen. Een van de best mogelijke locaties dus voor studenten die ook eens wat anders willen zien dan de campus.

De ontwikkelaar bouwt er 282 nieuwe flats voor studenten in 5 woonblokken met elk 4 verdiepingen. Studio’s van meer dan 18 m², wat relatief ruim is voor studenten.

Ontwikkelaar abode is daarbij niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft er ondertussen al een handvol projecten in Newcastle opzitten en is een van de actiefste ontwikkelaars in de stad. De huizen zelf zullen gemanaged worden door Urban Student Life (USL), een van de grootste beheerders van studenten vastgoed in Engeland (en Ierland). Allebei grote jongens die weten wat ze doen…

10% voor 3 jaar

Twee van de vijf blokken zijn reeds uitverkocht: twee blokken worden verkocht aan investeringsfondsen en de helft van de vijfde blok is reeds uitverkocht. In de laatste blok zijn nog ongeveer 30 units beschikbaar. In september 2020 trekt de eerste lichting studenten in.

De ontwikkelaar biedt de eerste 3 jaar een gegarandeerde 10% netto huurrendement op de investering aan. Daarna wordt het bruto huurinkomsten minus managementkosten. Met de huidige huurprijzen (+/- 140£/week) zou dat neerkomen op 8.0 – 9.0% netto huurrendement En dat is zeer goed, vergeleken met bijvoorbeeld Liverpool waar een gemiddeld huurrendement van “maar” 7-8% gehaald wordt op studentenflats. Laat staan in Londen, waar je met een schamele 3-4% naar huis moet. Met een investering van nauwelijks 70.000£ is het bovendien een zeer laagdrempelige investering en de ontwikkelaar doet er nog 4% interest bovenop tijdens de bouwfaze.

Newcastle under Lyme  mag dan niet zo een klinkende naam hebben als Londen of Liverpool, voor een investeerder is het alvast een naam om te onthouden.

Het bericht Newcastle under Lyme: studentenflats met 8-10% huurrendement verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Instappen voor 40.000£ (met het geld van uw bank) https://ukvastgoed.be/instappen-voor-40-000-pond/ Wed, 03 Jul 2019 15:45:52 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2395 Voor wie liever de investering beperkt houdt, brengt UKvastgoed investeerders samen om gezamenlijk eigenaar te worden. Met een investering van maximaal 40.000£ haalt u een huurrendement van 5%-6% in huis + een meerwaarde.

Het bericht Instappen voor 40.000£ (met het geld van uw bank) verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Voor nogal wat mensen is vastgoed een moeilijke stap om te zetten. De minimum inleg – zelfs met een lening – is uitermate hoog, en in België wegen de instapkosten zwaar op het rendement.

Intekenen op vastgoedaandelen kan natuurlijk met een lage instap, maar die schommelen behoorlijk mee met de aandelenmarkt en dividenden worden aan 30% belast. Meer dan 3-4% netto opbrengst is ook hier niet te verwachten.

Voor wie graag toch mee wil profiteren van de hoge opbrengsten van Engels vastgoed, maar geen grote bedragen kan (of wil) investeren, heeft UKvastgoed nu een oplossing…

Wolstenholme Liverpool: studio’s met 5.5% netto huurrendement

40.000£ voor 25% eigendom

In Engeland kan je een studio of appartement kopen met maximaal vier eigenaars. UKvastgoed brengt daarom drie tot vier eigenaars samen die elk 35.000-40.000£ kunnen investeren en zoekt een geschikt project.

Geschikt voor een investeerder? Dat is uiteraard onze specialiteit. Dat zijn studio’s (100.000-110.000£) of één-slaapkamerappartementen (140-150.000£) met een heel duidelijk profiel dat perfect geschikt is voor een investeerder die weinig rompslomp met huurders wil:

 

 • Residentiële projecten
 • Met een aankoopprijs van 110.000-150.000£
 • Nieuwbouw of volledig gerenoveerde gebouwen (<2 jaar oud)
 • Opgeleverd en verhuurd
 • Nabij het centrum
 • Met een betrouwbare managementfirma
 • Met een netto- huurrendement van 5%-6%.

Afgesproken exit na 5 jaar

De eigenaars spreken met mekaar af om het gebouw na 5 jaar te verkopen aan de marktprijs. Op die manier weet iedereen wanneer de investering vrijkomt. Maar uiteraard kunnen ze het appartement houden, als ze het daar onderling over eens zijn. Of wie wil blijven kan natuurlijk een andere eigenaar uitkopen aan de geschatte marktprijs.

Met geld van de bank

Maar HET argument voor een vastgoedinvestering blijft natuurlijk dat je ervoor kan en mag lenen bij de bank. En door het hefboomeffect kan je de rendementen op je eigen investering snel naar boven krikken.

De meeste banken staan toe dat je een (gedeeltelijk terugbetaalde) lening terug opneemt om er vastgoed mee te kopen. Dat kan dus perfect ook een gedeeltelijke eigendom van Engels vastgoed zijn. Doordat je vandaag zeer goedkoop leent aan +/- 2% en met dat geld iets koopt dat 5% opbrengt (zonder de meerwaarde te rekenen), creëer je een hefboom. Hoe groter het verschil tussen de rente die je betaalt en de (huur)opbrengst van je investering, hoe interessanter het wordt.

Niet alleen banken (met je Belgisch vastgoed als onderpand), maar ook een IPT kan je perfect opnemen met een heel lage interestkost. Bij sommige banken kan je zelfs lenen tegen je aandelenportefeuille.

Hieronder de simulatie (zonder rekening te houden met mogelijke meerwaarden). Met 10.000£ eigen kapitaal en een lening van 30.000£, creëer je een netto huurinkomst van 1.600£/jaar. Of 16% interest op eigen vermogen. En dat met een investering die zo solide is als vastgoed.

 

Zonder lening Met lening
Inleg + kosten                         40,000                   40,000
Opname lening                   30,000
Eigen inleg (a)                         40,000                   10,000
Huuropbrengst 5.5%                           2,200                     2,200
Interestkosten                        600
Netto inkomsten (b)                           2,200                     1,600
Huurendement op EV (b/a)                           5.5%                       16%

Interesse? Laat het ons weten

Het bericht Instappen voor 40.000£ (met het geld van uw bank) verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Trip naar Liverpool en Manchester – donderdag 8 augustus https://ukvastgoed.be/trip-naar-liverpool-en-manchester-8-augustus/ Mon, 01 Jul 2019 11:36:30 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2414 Een eendagse trip naar Manchester en Liverpool - verken uit eerste hand de Engelse markt en de mogelijkheden voor investeerders. Met deze trip bezoeken we ook het pas geopende studentencomplex Phoenix in Liverpool, waar een aantal van onze investeerders op inschreven.

Het bericht Trip naar Liverpool en Manchester – donderdag 8 augustus verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Op donderdag 8 augustus organiseren we weer een dagtrip naar Liverpool en Manchester om een aantal projecten te bekijken.

Het Wolstenholme project staat op het programma in Liverpool en Manchester bridgewater Wharf. We bezoeken ook 3 nieuwe projecten.

Programma

07.00: vlucht vanuit Charleroi naar Manchester met Ryanair
07.25: aankomst in Manchester
09.00: Bezoek aan drie projecten in Liverpool centrum
12.00: Lunch in “Liverpool 1”
14.30: vertrek terug naar Manchester
15.30: Bezoek aan twee projecten in Manchester
18:20: vlucht terug naar Charleroi
21:30: Aankomst in Charleroi

We hebben allicht tijd om 5-6 van onze projecten te bekijken en met de lokale ontwikkelaars te praten.

Kost

De vluchten van Ryanair kosten vandaag (17/07) slechts €57. Heen en terug. Snel boeken is bij Ryanair echter wel de boodschap. Prijzen kunnen snel stijgen naarmate de datum dichterbij komt. De kosten van de huurauto worden gedragen door UKvastgoed. Lunch wordt ter plaatse afgerekend.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig: 1) boek je ticket bij Ryanair en 2) laat ons weten dat je meegaat, liefst voor 1 augustus. Wij zorgen dan voor de rest. Vluchten en middagmaal zijn voor eigen rekening, UKvastgoed zorgt voor het transport.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Liverpool stad de drie gratieën

De drie gratieën in Liverpool. Opnieuw gratieus.

Het bericht Trip naar Liverpool en Manchester – donderdag 8 augustus verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Trip naar Liverpool en Manchester – 10 juli https://ukvastgoed.be/trip-naar-liverpool-en-manchester-10-juli/ Sat, 01 Jun 2019 09:56:12 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2406 Een eendagse trip naar Manchester en Liverpool - verken uit eerste hand de Engelse markt en de mogelijkheden voor investeerders. Met deze trip bezoeken we ook het pas geopende studentencomplex Phoenix in Liverpool, waar een aantal van onze investeerders op inschreven.

Het bericht Trip naar Liverpool en Manchester – 10 juli verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Op donderdag 13 juni organiseren we weer een dagtrip naar Liverpool en Manchester om een aantal projecten te bekijken.

Het Wolstenholme project staat op het programma in Liverpool en Manchester bridgewater Wharf. We bezoeken ook 3 nieuwe projecten.

Programma

07.00: vlucht vanuit Charleroi naar Manchester met Ryanair
07.25: aankomst in Manchester
09.00: Bezoek aan drie projecten in Liverpool centrum
12.00: Lunch in “Liverpool 1”
14.30: vertrek terug naar Manchester
15.30: Bezoek aan twee projecten in Manchester
18:20: vlucht terug naar Charleroi
21:30: Aankomst in Charleroi

We hebben allicht tijd om 5-6 van onze projecten te bekijken en met de lokale ontwikkelaars te praten.

Kost

De vluchten van Ryanair kosten vandaag (16/03) slechts €29.98. Heen en terug. Snel boeken is bij Ryanair echter wel de boodschap. Prijzen kunnen snel stijgen naarmate de datum dichterbij komt. De kosten van de huurauto worden gedragen door UKvastgoed. Lunch wordt ter plaatse afgerekend.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig: 1) boek je ticket bij Ryanair en 2) laat ons weten dat je meegaat, liefst voor 5 juni. Wij zorgen dan voor de rest. Vluchten en middagmaal zijn voor eigen rekening, UKvastgoed zorgt voor het transport.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Liverpool stad de drie gratieën

De drie gratieën in Liverpool. Opnieuw gratieus.

Het bericht Trip naar Liverpool en Manchester – 10 juli verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Sheffield Kelham – 7.5% netto huur – 100% verhuurd – 6 units beschikbaar https://ukvastgoed.be/sheffield-kelham/ Mon, 20 May 2019 13:14:52 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2366 Sheffield is al niet meer de troosteloze industriestad van "The Full Monty". De binnenstad boomt en er is een groot tekort aan appartementen. Met 8% gewaarborgde huurinkomsten biedt "Kelham Works" een heel stuk meer dan we in Liverpool of Manchester gewoon zijn. Vanaf 109.000£ bent u al eigenaar van een studio in hartje Sheffield. Kant en klaar en verhuurd.

Het bericht Sheffield Kelham – 7.5% netto huur – 100% verhuurd – 6 units beschikbaar verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
 Sheffield – Kelham

Sheffield is de 4e grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. Met zijn 560.000 inwoners een middelgrote stad. Maar wat belangrijker is: de stad heeft net als Liverpool en Manchester een heuse metamorfose ondergaan in de jongste 15 jaar. Ergens halverwege het traject van een verlopen industriestad (zoals in de Full Monty van 1997) naar een moderne metropool. Meteen profiteert de stad ook van de “Northern Powerhouse” investeringen in centraal Engeland. Lees er meer over in onze Sheffield analyse.

Met “Kelham works” stellen we graag ons derde Sheffield project voor.

Modern en betaalbaar wonen in het centrum

Kelham Works is een nieuwbouwproject van 52 flats: studio’s, 1- en 2 slaapkamerflats. Het ligt dichtbij de rivier, waar een drukke uitgangsbuurt is. Het is 15 minuten wandelen naar het centrum, 20 minuten naar het centraal station, 15 minute naar de twee universiteitscampussen. Zo groot is Sheffield nu ook weer niet. Het werd opgeleverd in 2018 en is dus nog gloednieuw.

Het project mikt vooral op laatstejaarsstudenten, jonge afgestudeerden en koppels die na het studeren in Sheffield een paar jaar “blijven plakken” voor hun eerste job. Een moderne en betaalbare flat in het midden van zowat alles is precies wat deze mensen zoeken.

En precies dat is het soort projecten dat wij bij UKvastgoed graag zien: een lage instap (vanaf 109.000£), een gloednieuw modern gebouw, een stabiele ontwikkelaar met veel ervaring (43 projecten), een centrale locatie (makkelijk te verkopen) en een managementcontract (verhuren zonder zorgen). En natuurlijk een unit die op dit moment reeds verhuurd is. Ideaal voor de buitenlandse investeerder die niet graag elke paar maanden komt kijken of er geen problemen zijn.

8% netto opbrengst + een behoorlijke meerwaarde.

De ontwikkelaar garandeert een netto huuropbrengst van 8% voor 3 jaar (maar reken op echt rendement van 7.5% na alle kosten) Daarna is het marktverhuur minus kosten. En daarbovenop komt natuurlijk nog een meerwaarde; Wat die zal wezen, is uiteraard kristallen bol kijken. Wie weet dat de prijzen verleden jaar met gemiddeld 10% stegen in Sheffield, weet dat de markt aantrekt. Wij berekenen altijd een verwachte meerwaarde van 3% over een langere termijn investering, maar het is meer dan waarschijnlijk dat we daarmee zeer conservatief rekenen.

Wie graag residentieel koopt, een hoge huuropbrengst verwacht én bovendien een leuke meerwaarde wil meenemen, is in Sheffield aan het juiste adres.

Het bericht Sheffield Kelham – 7.5% netto huur – 100% verhuurd – 6 units beschikbaar verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Aankoop van 5.700 UK zorgkamers is Trends “Deal van het jaar” https://ukvastgoed.be/aedifica-deal-van-het-jaar/ Mon, 20 May 2019 10:09:22 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2362 De Belgische zorggroep Aedificia koopt 5.700 rusthuiskamers in Engeland. Een slimme zet met de historisch goedkope ponden. Je kan via Aedificia investeren met een dividendrendement van 3.5%. Of je kan zelf ook een kamer kopen natuurlijk aan 8% huurrendement.

Het bericht Aankoop van 5.700 UK zorgkamers is Trends “Deal van het jaar” verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
De aankoop van de Aedifica Group van 5.700 zorgkamers in Engeland is deze maand door Trends bekroond met de titel “Deal van het jaar“. De vastgroep betaalde afgelopen december 450 miljoen pond voor een portefeuille van 5.700 rusthuiskamers.

Investeerders kunnen via de beurs nu in deze groep investeren met een verwacht dividendenrendement van 3.5-4% (minus 30% afhouding). Wie er dus zelf niet toe komt om een volledige kamer te kopen, die kan zich via dit aandeel een stukje eigenaar noemen van zorgkamers in Engeland.

Aedifica kondigde in december jl aan dat ze 450 miljoen pond op tafel legt om de aankoop te financieren van 93 rusthuizen in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee is het VK meteen goed voor 23% van de portefeuille van de vastgoedgroep. Wie dus voortaan Aedifica-aandelen koopt, legt daarmee 23% van zijn geld in Engelse rusthuizen. Zeker geen slechte keuze.

78.947£ per kamer – 7% huurrendement

De groep betaalde voor 5.700 kamers de som van 450 miljoen pond. Dat komt neer op 78.947£ per kamer. Dat is merkwaardig gelijklopend met wat particuliere kamers kosten voor investeerders (70.000-90.000£). De verwachte huuropbrengsten zijn daarbij 7%. En ook dat is heel vergelijkbaar met de 8%  die courant aan individuele investeerders aangeboden worden.

Topman Stefaan Gielens: ‘Als er in het verleden al zo’n grote portefeuille in de etalage kwam te staan bleek die vaak veel te duur. Dat was nu niet het geval: Lone Star verkoopt zijn zorgvastgoed met een korting van 5 procent ten opzichte van de geschatte waarde. En de gebouwen in de portefeuille voldoen volledig aan alle voorwaarden die we met Aedifica stellen. ‘It ticks all the boxes’.’

Brexit

Heel opvallend was natuurlijk de timing van deze aankondiging, in het midden van de Brexit-storm. Topman Stefaan Gielens begrijpt de twijfels, maar ziet toch niet meteen grote risico’s voor Aedifica. ‘De meeste doemscenario’s die je nu over een hard Brexit hoort, hebben betrekking op de industriesector. De activiteiten die wij hebben overgenomen, zitten in een andere branche en worden binnenlands gefinancierd. Er is natuurlijk wel een wisselkoersrisico. Maar daar staat tegenover dat wij deze overname doen op een moment dat het pond historisch laag staat. Dit was een goed instapmoment voor ons.’

Koop je eigen kamer

De perstekst van Aedifica bevat meteen een schat aan informatie over zorgvastgoed in Engeland en hoe Aedificia daartegen aankijkt.

Interessant voor wie zelf overweegt om de stap te zetten. Wie een individuele kamer koopt in Engeland, kan doorgaans rekenen op een gewaarborgd huurrendement van 8% en meer en op terugkoopopties tussen 5 en 10 jaar met een bescheiden meerwaarde (1-2% per jaar). En aangezien dividenden wél en huurinkomsten niét belast worden, is het rendement op de eigen kamer uiteraard substantieel hoger dan het rendement op een indirecte investering via een aandeel zoals aedifica.

UKvastgoed werkt in Engeland samen met RB Care homes, een groep van een twintigtal care homes die hun projecten financieren via de verkoop van kamers aan individuele investeerders. Meer weten over de mogelijkheden om zelf 8% huurinkomsten te verdienen met zorgvastgoed bij RB-care homes? Laat het ons weten.

Stuur me meer informatie over dit project

 

Het bericht Aankoop van 5.700 UK zorgkamers is Trends “Deal van het jaar” verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Waar zijn de UK “hotspots” voor vastgoed investeringen? https://ukvastgoed.be/waar-zijn-de-uk-hotspots-voor-vastgoed-investeringen/ Mon, 06 May 2019 09:30:31 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2345 Experienceinvest vroeg 500 investeerders naar de UK hotspots waar ze plannen te investeren in het komende jaar. Londen natuurlijk, maar op plaatsen 2 en 3 Liverpool en Manchester. En ook steden zoals Nottingham, Leeds en Luton staan op de "most wanted" lijst.

Het bericht Waar zijn de UK “hotspots” voor vastgoed investeringen? verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Wie in de UK investeert, stelt zich uiteraard altijd de vraag “wat en waar” nu het beste is. Wat zijn de investerings “hotspots” voor buitenlandse investeerders? Experienceinvest, een van de grotere “master agents” in het domein van het investeringsvastgoed is het gaan vragen aan meer dan 500 investeerders die al 1 of meerdere units gekocht hebben. En het bedrijf publiceerde daarover het 2019 UK Hotspots rapport..

1,3% in UK, 6-7% in midden Engeland

Experienceinvest vroeg 500 buitenlandse investeerders waar ze dachten om te investeren in 2019.

Experienceinvest vroeg 500 buitenlandse investeerders waar ze dachten om te investeren in 2019.

Gemiddeld stegen de UK huisprijzen in Engeland met 1,3% in 2018. Grote uitschieters waren de steden in midden-Engeland (bijvoorbeeld Liverpool, Manchester, Birmingham en Nottingham), waar de prijzen met gemiddeld 6% stegen. Geen wonder dus dat de aandacht van buitenlandse investeerders meer en weer weggaat van Londen naar deze regio. Ook steden zoals Newcastle en Leeds hebben ruim geprofiteerd van de grote sommen geld die Londen besteedt aan de “Northern Powerhouse“.

Geen wonder dus dat nogal wat steden in die regio op de top-10 blijven staan: Manchester, Liverpool, Leeds, Birmingham,…

UK hotspots: Luton

Binnen de invloedssfeer van Londen, is het vooral Luton dat als nieuwe “commuter town” een snelle ontwikkeling doormaakt en op de top-10 binnensluipt. Luton is niet alleen een zeer aangename locatie om te wonen, maar met de snelle verbindingen naar Londen en de nog relatief lage prijzen is het bovendien één van de interesantste commuter towns om te wonen.

Nottingham

Nieuw voor ons was Nottingham, een stad waar we tot op heden nog niet teveel aandacht aan besteed hebben. Nottingham komt binnen op plaats 4 in de UK hotspots, net achter Liverpool en Manchester. We zetten de stad alvast op onze lijst “te bezoeken” in de komende maanden.

 

Het bericht Waar zijn de UK “hotspots” voor vastgoed investeringen? verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
UK belastingsaangifte voor dummies https://ukvastgoed.be/uk-belastingsaangifte/ Sun, 28 Apr 2019 07:59:43 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2337 Hoe vul je belastingen in als je huurgeld verdient in Engeland? Hierbij een UK belastingsaangifte voor dummies in 10 eenvoudige vragen en antwoorden.

Het bericht UK belastingsaangifte voor dummies verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Het tax-seizoen is weer aangebroken. In Engeland loopt dat van 6 april tot 5 april van het volgende jaar. Wie inkomsten heeft uit Engels vastgoed moet jaarlijks een belastingsaangifte doen – ook als er helemaal niets moet betaald worden. De eerste keer kan dat een beetje vervelend zijn, maar al bij al is het relatief gemakkelijk. Wie zich aangemeld heeft voor de jaarlijkse aangifte, heeft ondertussen een aanslagbiljet in de bus gekregen. Hieronder een handleiding UK belastingsaangifte voor dummies in 10 vragen.

We hebben ook een gedetailleerde “stap-voor-stap” handleiding gemaakt voor onze investeerders. Daar tonen we per formulier en bladzijde wat er ingevuld moet worden. Die kan je hier aanvragen.

1. Moet ik echt een aangifte indienen?

Niet echt. Bij aankoop van je eerste stukje vastgoed, moet je bepalen of je de inkomsten bij de bron laat afhouden (20%) of liever 100% ontvangt, maar dan een aangifte doet. Omdat je bij de eerste schijf van 12.500£ 0% belastingen betaalt, kan het jaarlijks indienen van een aangifte tot 2.500£ aan inkomsten schelen. Allicht de moeite om 15 minuten te besteden aan het invullen van je formulier voor de UK belastingsaangifte.

Als je aangekocht hebt samen met een partner (zodat je elk van een vrijstelling van 12.500£ kan genieten), vul je elk apart een set formulieren in voor elk de helft van de inkomsten.

2. Hoeveel belastingen betaal ik?

Engeland kent een schijvensysteem. Huurinkomsten worden op dezelfde manier behandeld als gewone inkomsten. Op de eerste schijf van 12.500£ betaal je 0% belastingen; de tweede schijf tot 50.000£ betaal je 20% en op de derde tot 150.000 betaal je 40%. Vanaf 50.000£ inkomsten wordt het dus eigenlijk interessant om via een bedrijf te investeren (17% winstbelasting).

Meerwaarden worden apart belast, afhankelijk van je totale inkomen tussen 10% en 28%. maar ook daar is een schijvensysteem van toepassing met een vrijstelling van 12.000£.

3. Waarom loopt het belastingsjaar van 6 april tot 5 april?

Die regeling dateert van 1752. Toen voerden de Engelsen eindelijk de Gregoriaanse kalender in (die dateerde van 1582) om min of meer dezelfde kalender te hanteren als de rest van de beschaafde wereld. Hun kalender liep toen 11 dagen voor. Nieuwsjaarsdag (en belastingsaanslagdag) viel tot dan op 25 maart. Nieuwjaarsdag werd verplaatst naar 1 januari, maar “tax dag” werd behouden. Men kon immers toch niet toestaan dat er belasting betaald werd op een onvolledig jaar?

4. Op papier of elektronisch indienen?

Engeland kent ook een tax-on-web en probeert natuurlijk zoveel mogelijk mensen daar naartoe te sturen. In theorie is het ook voor buitenlandse investeerders mogelijk om op die manier aangifte te doen, maar het systeem is moeilijk (een login verkrijgen als buitenlander is een halve nachtmerrie) en niet gratis: je moet een software aankopen om te kunnen indienen. We raden dus aan om de aangifte gewoon op papier te doen, dat is (voorlopig toch) veel gemakkelijker en beter voor de gemoedsrust.

5. Hoe vul ik de formulieren voor mijn UK belastingsaangifte in?

Elke belastingbetaler kijgt in de twee helft van april (nu dus) een set formulieren in de bus. Iedereen vult formulier SA100 (algemeen) en SA109 (non-residents) in en wie alleen huurinkomsten heeft, die moet ook SA105 invullen. Wie meerwaarden realiseert, vult daarbij ook SA 108 in.

De taxman maakt het daarbij wel gemakkelijk, want de set formulieren bevat alleen de stukken die je nodig hebt. De rest kan je evenwel makkelijk downloaden. UKvastgoed heeft een handleiding die stap-voor-stap duidelijk maakt wat er moet ingevuld worden…

6. Wanneer vul ik de formulieren in?

Je hebt tot 31 oktober om aangifte te doen op papier. Wie elektronisch werkt, krijgt tot 31 januari van het volgende jaar. Wie dat niet op tijd doet, krijgt een boete van 100£. Makkelijk te betalen via kredietkaart. Wie uiteindelijk geen aangifte doet, verliest het recht op 100% huurinkomsten, en zal dus 20% inhouding zien op zijn huurinkomsten.

7. Wanneer betaal ik belastingen?

Een paar weken (tot maanden) na je aangifte, krijg je een uiteindelijk aanslagbiljet, dat meestal vermeld dat er geen belasting betaald moet worden. Wie wel moet betalen, krijgt daarvoor tot 31/01 van het jaar daarop om de belastingen te voldoen. En dat kan via bankoverschrijving of zelfs gemakkelijk online via kredietkaart.

8. Betaal ik wat ik verdiend heb, of wat ik gekregen heb?

Bij sommige projecten wordt er driemaandelijks of zelfs jaarlijks betaald. Dan kan het zijn dat het huurgeld weliswaar verdiend is, maar nog niet uitbetaald. Je kan kiezen of je het een of het ander aangeeft, maar je moet over de jaren wel consequent blijven.

9. Kan ik dit aan een boekhouder overlaten?

Ja natuurlijk. Een Engelse boekhouder vraagt orde grootte 250£ (+BTW) voor de jaarlijkse aangifte. Voor investeerders van UKvastgoed, zijn we ook graag bereid om alle vragen telefonisch of per email te beantwoorden.

10. Moet ik dit ook in België aangeven?

Toch wel. België stelt deze inkomsten vrij (mits progressievoorbehoud), maar je moet ze dus wel aangeven. Je geeft de effectief ontvangen gelden aan in code 1130/2130.

Het bericht UK belastingsaangifte voor dummies verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Dit jaar investeer ik met écht rendement: investeringsvastgoed in UK. https://ukvastgoed.be/dit-jaar-investeer-ik-met-echt-rendement-investeringsvastgoed-in-uk/ Sat, 27 Apr 2019 21:15:59 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2196 Vastgoed geeft een maandelijks huurrendement én een meerwaarde. Maar waarom is Engels vastgoed interessanter dan Belgisch?

Het bericht Dit jaar investeer ik met écht rendement: investeringsvastgoed in UK. verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
De beurs:  zoals een baby

Investeren in de beurs is zoals een baby: vereist veel aandacht en slapeloze nachten.

Investeren in de beurs (en in beursgenoteerde fondsen of obligaties) is een klassieke manier om geld op lange termijn te beleggen. Uw geld kan snel omgezet worden in cash en op lange termijn mag u een totaal rendement verwachten van 3 tot 8%. Ruim boven inflatie dus.

Maar de beurs is toch een beetje zoals een baby: het vereist wel wat kennis, constante aandacht, het zorgt voor slapeloze nachten en het loopt regelmatig fout. 2018 was geen echt goed jaar voor de beurzen.

En slechts weinig fondsen of aandelen geven een noemenswaardig netto maandelijks rendement. Meer dan 3% is een hoge uitzondering.

Vastgoed: een vast rendement

Goed gekozen vastgoed geeft daarentegen een vast (en niet belastbaar)  huurredement.

Enorme prijsstijgingen zijn eerder zeldzaam maar ook de grote prijsdalingen zijn eerder zeldzaam. De waarde van vastgoed heeft bovendien geen relatie met de beurskoersen en hun schommelingen.

Daar staat natuurlijk tegenover dat u over grotere bedragen moet beschikken en dat vastgoed niet met een paar kliks in cash kan omgezet worden.

Waarom vastgoed in Engeland?

Door de andere fiscaliteit en de marktmechanismes, heeft vastgoed in Engeland (niet in London!) een aantal heel sterke voordelen tegenover Belgisch vastgoed:

 • In steden zoals Liverpool en Manchester, zijn de investeringsbedragen laag: vanaf 60.000£ koop je een studentenkamer, vanaf 110.000£ een studio in het stadscentrum.
 • Door de fiscaliteit liggen de netto huurinkomsten gevoelig hoger: Verwacht 5-7% voor residentiële projecten en 8% voor niet-residentiële projecten (hotelkamers en zorgflats)
 • Vele projecten komen met een huurgarantie.
 • Investeringsvastgoed komt altijd met een managementcontract. Men zoekt huurders, men int de huurgelden, regelt de waarborg etc… Geen rompslomp dus en een professioneel die het vastgoed beheert.
 • Kleine flats in de centra zijn makkelijk en snel verkoopbaar en alle hotelkamers en zorgflats komen met terugkoopopties.
 • Vastgoedexperts verwachten 4-6% meerwaarden in de komende jaren.

En wat met de Brexit?

De Brexit en hoe die eruit zal zien, creëert heel wat onzekerheid. Vooral de financiële sector en de productiebedrijven vragen zich af wat er gebeurt vanaf maart 2019. Maar ook na de Brexit moeten de mensen wonen, studeren, oud worden, op vakantie gaan. Fundamenteel is vastgoed (buiten Londen) een lokale markt met lokale vraag en aanbod en zijn internationale handelsrelaties geen echt belangrijke factor.

Wat natuurlijk wél belangrijk is, is de koers van de UK£. Door de Brexit onzekerheid is die koers op dit moment historisch laag. Het is moeilijk om te weten wat de koers zal zijn wanneer je weer verkoopt, maar tegen dan zal de onzekerheid rond de Brexit allicht wel opgeklaard zijn.

Stuur me meer informatie over dit project

Het bericht Dit jaar investeer ik met écht rendement: investeringsvastgoed in UK. verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>