UKvastgoed.be https://ukvastgoed.be Investeren in vastgoed met hoog rendement Thu, 27 Feb 2020 22:38:27 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 https://ukvastgoed.be/wp-content/uploads/2016/03/cropped-logo_jpg2-32x32.jpg UKvastgoed.be https://ukvastgoed.be 32 32 Resale: studentenflat “Maid Marian” in Nottingham https://ukvastgoed.be/studentenstudio-maid-marian/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=studentenstudio-maid-marian Thu, 27 Feb 2020 22:36:43 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2580 Een "resale" studentenflat in het centrum van Nottingham. Opgeleverd in 2016 en 100% bezet. Aankooprijs van 65.000£ en een netto rendement van 5%.

Het bericht Resale: studentenflat “Maid Marian” in Nottingham verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Een van onze investeerders wil graag een studentenflat verkopen. Het gebeurt niet vaak, maar af en toe heeft een mens andere prioriteiten. Heeft u interesse voor een bestaande studenten flat – zonder wachten en met een “track record” van inkomsten? Dan is hier uw kans.

Nottingham

Het gaat om een studentenflat in Nottingham, “Maid Marian”. Het is een heel modern gestyled gebouw met 102 studentenkamers, een gym en een gemeenschappelijke ruimte. Het bevindt zich loopafstand van het centrum van Nottingham, op nauwelijks 15 minuten wandelen van de campus van Trent university en 15 minuten met de tram naar Nottingham University.

De locatie maakt het project uniek, want het combineert makkelijke toegang tot de universiteit met directe toegang tot het centrum van Nottingham. Er is daarom in de jongste jaren ook geen enkel probleem geweest om het gebouw elk jaar opnieuw volledig te verhuren.

Lopende huurinkomsten

Het gebouw is opgeleverd in 2016 en is ook dit jaar volledig bezet. Met netto huurinkomsten van ~3.200£ en een vraagprijs van 65.000£, betekent dit een stabiel inkomen van 5%, dat driemaandelijks uitbetaald wordt. De eigenaar is overigens bereid een redelijk bod te overwegen, dus alle kans om hier te onderhandelen.

Het bericht Resale: studentenflat “Maid Marian” in Nottingham verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Swindon The Lock: Een kwartje studio voor 36.000€. https://ukvastgoed.be/bezoek-aan-swindon-the-lock/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bezoek-aan-swindon-the-lock Mon, 13 Jan 2020 20:24:23 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2572 Kant-en-klare appartementen in het centrum van Swindon, halverwege tussen Londen en Bristol en dus binnen de "commutor belt" naar Londen. En met prijzen die dat helemaal niet reflecteren. Reken op een netto huurinkomst van 5.5-6%. Drie vinden willen samen investeren voor elk 35.000£. We zoeken nog een vierde...

Het bericht Swindon The Lock: Een kwartje studio voor 36.000€. verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Op 7 januari bezochten we The Lock in Swindon, een residentieel project dat in december 2019 werd opgeleverd en waarvan nog een 10-tal appartementen ter beschikking zijn. We beschreven het project al in een vorig bericht.

Swindon is op zichzelf geen toeristische attractie. Het centrum is er eentje van 13 in een dozijn en ook de rest van de stad heeft geen grote geschiedenis, noch uitstraling. Maar Swindon ligt economisch ongelooflijk goed op de spoorlijn en de M4 Motorway tussen Bristol/Cardiff en London. Het evolueert daarbij snel van een pendelstad (London en Oxford zijn te duur) naar een servicestad. Honda sloot onlangs de deuren, maar er staat een lange rij nieuwe bedrijven klaar om er de gigantische kost van London te ontvluchten en toch goed bereikbaar te zijn.

Pendelen naar Bristol of Paddington station is binnenkort minder dan 45 minuten. Ook de universiteit van Oxford – 35 km verder – werpt een schaduw tot ver buiten haar eigen grondgebied.

Een nieuwe industriële zone wordt momenteel ook aangelegd tussen de stad en de M4 die Bristol met Londen verbindt. Ook dat zal de stad verder doen groeien.

The Lock – net opgeleverd

The Lock is een nieuw residentieel flatgebouw in het midden van Swindon center: 300m van het treinstation en 200m van de “downtown shopping area”. Veel centraler komen de gebouwen niet. En met het “pendelen” in het achterhoofd is het maar de straat oversteken naar het treinstation. Net onderaan The Lock wordt in de komende twee jaar een compleet nieuwe voetgangerszone aangelegd, die het project in het midden van de actie zal zetten.

De investeringskost ligt rond de 3.000£/m² (all in). voor een studie van 35 m² ligt de investering rond de 105.000£, voor een éénslaapkamer van 50m² rond de 150.000£ en een tweeslaapkamer van 72 m² moet je rekenen rond de 210.000£. De ontwikkelaar gooit er op dit moment ook een gratis meubelpakket (twv 3.000-5.000£) bovenop.

Dat maakt het voor de investeerder natuurlijk aangenamer omdat er noch een wachttijd noch een bouwrisico is. Huurinkomsten (netto 5.5-6%) komen dus onmiddellijk en dat betekent natuurlijk een stevige “boost” voor het totale rendement.

Haart as rental agent

Haart is een van de grotere vastgoedketens in UK en ontwikkelt snel in de “tenant management” markt. Ondanks een strenge selectie, hebben ze 100% bezetting en een wachtlijst. De meeste huurders zijn high-profile buitenlanders die voor 1-2 jaar komen werken bij een van de vele service-bedrijven die Swindon rijk is en aangetrokken worden door de locatie. Haart rekent 8% van de huurinkomsten en staat in voor alles: van het zoeken en en selecteren van huurders tot het papierwerk en innen van de huur.

Koop een vierde studio voor 35.000€

Drie van onze investeerders leggen samen om een studio aan te schaffen. Elk legt 35.000€ in een koopt 1/4 van de studio. Een unieke kans dus voor wie slechts een laag bedrag kan investeren of voor wie een klein teentje in het water van Engels vastgoed wil steken. Neem snel contact als je wil meedoen, want de koop wordt over twee weken gesloten. Hieronder vind je alvast een video van een studio en een tweekamer appartement.

 

 


Het bericht Swindon The Lock: Een kwartje studio voor 36.000€. verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
(Ver)huren zonder borg, hoe werkt dat? https://ukvastgoed.be/verhuren-zonder-borg/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=verhuren-zonder-borg Mon, 13 Jan 2020 18:45:54 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2560 De nieuwe huurwetgeving laat maximaal 5 weken huurwaarborg toe. Gelukkig zijn er nu oplossingen die de waarborg toch op 3 maanden zetten, terwijl de huurder slechts 1 week cash op tafel moet leggen. Verhuren zonder borg wordt populair in Engeland.

Het bericht (Ver)huren zonder borg, hoe werkt dat? verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Huurwetgeving

In juni 2019 heeft Engeland een nieuwe huurwetgeving gekregen. De bedoeling was om de huurder minder kosten en meer transparantie te geven. Zo werd de maximale huurwaarborg afgetopt tot maximaal 5 weken en worden “extra kosten” bij de verhuurder gelegd.

Verhuurders (of hun agenten) kunnen in Engeland beroep doen op een heleboel systemen om de potentiële huurder te “screenen”. Op die manier worden heel veel (potentiële) wanbetalers uitgesloten. In vele huurcontracten lagen die “screeningskosten” vroeger bij de huurder. En dikwijls ging het om meer. Er was een hele plethora van extra instapkosten (plaatsbeschrijving, sleutelkosten, agent fees, administratiekosten,…. ) die de huurder plots op zijn bord kreeg. Zo was het perfect normale praktijk dat een huurder 3 maanden huurwaarborg, de eerste maand huur én een halve tot een hele maand “kosten” moest ophoesten voor hij de sleutel kreeg.

Screening

Dat is sinds juni 2019 min of meer gedaan. Al de extra kosten worden nu door de verhuurder betaald. Die gaat uiteraard nog steeds screenen en vetten, maar moet dat nu op eigen kosten doen. Gemiddeld gaat het om zo’n 300 tot 400£ kosten per “wissel”. In residentieel vastgoed wel te verstaan. Bij studentenkamers ligt dat eerder tussen 100 en 150£ (een week huur) of is het inbegrepen in de service.

Uiteraard was dat niet het beste nieuws voor de verhuurder, maar het heeft de markt wel veel transparanter en gemakkelijker gemaakt voor beide partijen. Probeer maar eens twee huuropties te vergelijken als er tien variabelen in rondzweven. Dat de wetgever daar komaf mee maakte, was voor de meeste verhuurders daarom ook geen al te groot probleem. Bovendien waren het toch vooral de verhuuragentschappen die rijk werden van al die administratiekosten.

Huurwaarborg? Niet meer nodig.

Flatfair en zerodeposit bieden aan om te verhuren zonder waarborg

Flatfair en zerodeposit bieden aan om te verhuren zonder waarborg

De huurwaarborg was een iets groter probleem: 5 weken huur is behoorlijk weinig om wanbetalingen of schade op te vangen. Engeland kent een veel “verhuurdervriendelijke” wetgeving dan bijvoorbeeld Vlaanderen, maar zelfs in Engeland is een huurwaarborg van 3 maanden  belangrijk voor verhuurders.

Maar ook daar is in de jongste maanden een oplossing voor gevonden. Bedrijven zoals Flatfair en Zerodeposit.com bieden “verhuren zonder borg” aan. Hoe werkt dat? Simpel: de huurder betaalt een eenmalige kost van 1 week huur (pakweg 200-250£) aan flatfair en betaalt alle andere kosten op het einde van de huur. Flatfair en zerodeposit garanderen de verhuurder een maximum van 3 maanden kosten bij wantbetaling of schade en gaan zelf achter de huurder aan als die zijn kosten niet betaalt.

Eigenlijk gaat het dus om een soort verzekering. De huurder betaalt de premie betaalt en de verzekeringsmaatschappij garandeert tot 3 maanden betaling, evenveel als een normale huurwaarborg.

Het resultaat laat zich raden. Meer en meer verhuurders willen af van van de rompslomp van huurwaarborg en stellen flatfair of zerodeposit als huurvoorwaarde. Voor de huurder heeft dat dan weer de voorwaarde dat hij geen groot bedrag moet ophoesten vooraleer een sleutel te krijgen. Huren en verhuren zonder borg. Iedereen gelukkig.

Verzekering voor verhuren zonder borg

Het zorgt er wel voor dat huurders die “week’s rent” opnieuw moeten ophoesten als ze naar elders vertrekken. Dat zorgt allicht voor iets langere gemiddelde huurcontracten.

Misschien een idee voor een ondernemende zakenman in Vlaanderen? Het is in Vlaanderen heel wat moeilijker dan in Engeland om wanbetalers en brokkenmakers op straat te zetten. Laat staan om om achterstallige huurgelden te innen. Maar de idee is in ieder geval de moeite waard.

Het bericht (Ver)huren zonder borg, hoe werkt dat? verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Trip naar Manchester en Sheffield – Maandag 17 februari https://ukvastgoed.be/trip-naar-sheffield-en-manchester-17-februari/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=trip-naar-sheffield-en-manchester-17-februari Fri, 10 Jan 2020 19:09:09 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2570 Een eendaagse trip naar Manchester en Sheffield - verken uit eerste hand de Engelse markt en de mogelijkheden voor investeerders.

Het bericht Trip naar Manchester en Sheffield – Maandag 17 februari verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Op maandag 17 februari organiseren we weer een dagtrip naar Manchester en Sheffield om een aantal projecten te bekijken.

In Manchester bekijken we één of twee bestaande projecten. In Sheffield is het belangrijkste doe een bezoek aan Kelham en aan The Lightbox, een project in opbouw dat in april opgeleverd zal worden.

Programma

07.00: vlucht vanuit Charleroi naar Manchester met Ryanair
07.25: aankomst in Manchester
09.00: Bezoek aan Sheffield
12.00: Lunch in Sheffeild
14.30: vertrek terug naar Manchester
15.30: Bezoek aan twee projecten in Manchester
18:20: vlucht terug naar Charleroi
21:30: Aankomst in Charleroi

We hebben allicht tijd om 3-4 van onze projecten te bekijken en met de lokale ontwikkelaars te praten.

Kost

De vluchten van Ryanair kosten vandaag (13/01) slechts €50.00. Heen en terug. Snel boeken is bij Ryanair echter wel de boodschap. Prijzen kunnen snel stijgen naarmate de datum dichterbij komt. De kosten van de huurauto worden gedragen door UKvastgoed. Lunch wordt ter plaatse afgerekend.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig: 1) boek je ticket bij Ryanair en 2) laat ons weten dat je meegaat, liefst voor 5 december. Wij zorgen dan voor de rest. Vluchten en middagmaal zijn voor eigen rekening, UKvastgoed zorgt voor het transport.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Sheffield LIght Box in de stijgers

Sheffield light box staal frame

Het bericht Trip naar Manchester en Sheffield – Maandag 17 februari verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Een zalig 2020 https://ukvastgoed.be/zalig-2020/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zalig-2020 Wed, 01 Jan 2020 18:57:38 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2565 Edinburg castle: niet te koop, maar wel een wondermooi plaatje om u een fantastisch 2020 te wensen. Hopelijk vind je dit jaar de investering die je zoekt.

Het bericht Een zalig 2020 verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Kastelen zijn er in Schotland wel meer te koop. Of ze allemaal even winstgevend zijn als de meer mondaine appartementjes die u via UKvastgoed kan kopen, valt uiteraard te betwijfelen. Maar charme hebben ze zeker meer.

Het “Edinburgh Castle” is de belangrijkste toeristische attractie van Edinburgh en een bezoek méér dan waard. Eind augustus bijvoorbeeld. Dan kan je tijdens het Fringe Festival je culturele achterstand van decennia ophalen. Het grootste kunstenfestival ter wereld telt niet minder dan 50.000 voorstellingen in en rond Edinburgh. Een bezoek meer dan waard.

UKvastgoed wenst al zijn investeerders en alle potentiële investeerders een fantastisch 2020 toe.

Het bericht Een zalig 2020 verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Lightbox bezoek – oplevering gepland april/mei 2020 https://ukvastgoed.be/lightbox-in-de-stijgers/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=lightbox-in-de-stijgers Wed, 11 Dec 2019 15:28:05 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2541 We bezochten Sheffield, het Lightbox-project en hadden een lange babbel met ontwikkelaar Gary. Die steekt ook graag de handen uit de mouwen.

Het bericht Lightbox bezoek – oplevering gepland april/mei 2020 verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Sheffield Light Box in de stijgers

Het Sheffield Light Box project staat al een tijdje op onze lijst en is één van de best verkochte projecten van UKvastgoed. We bezochten het project afgelopen dinsdag met investeerders en hadden een lange babbel met Gary, de ondernemer die het project opgezet heeft.

Light Box heeft 129 suites met een mix van studio’s en 1 en 2 slaapkamerflats. Het staal frame is nu volledig klaar en het dak wordt er deze week opgelegd. Het hele gebouw zou winddicht moeten zijn tegen februari 2020 en wordt eind april 2020 opgeleverd voor bewoning.

Sheffield – The Lightbox

De locatie blijft natuurlijk hét argument voor lightbox. Letterlijk om de hoek van de centrale winkelstraat en om de andere hoek van het station. Maar het concept van Lightbox is van in het begin duidelijk geweest: de locatie is premium en dus moet ook het concept en de afwerking op datzelfde niveau zitten.

Het vernieuwende element in Lightbox is een atrium aan de binnenkant met een open dak, zodat de bewoners niet alleen aan de buitenkant met daglicht zitten, maar ook aan de binnenkant daglicht zullen zien via een heus 4-verdiepingen “atrium”. “Het enige gebouw met een dergelijke glazen-dak constructie”, verzekert Gary ons. En allicht zal dat wel nog even zo blijven: het heeft de bouw er allerminst simpeler op gemaakt.

Lightbox atrium

Het atrium van Lightbox vanaf de 4e verdieping

Ideaal dus voor het publiek dat de ontwikkelaar voor ogen heeft: professionals die bereid zijn om een premium te betalen voor S1 (Sheffield 1 of centraal Sheffield) locatie. Zij huren meestal voor periodes van 6 tot 12 maanden en komen als gast-dokters, expats voor de vele bedrijven in centrum Sheffield en jong-afgestudeerden.

Noble city living: 100 units reeds verhuurd

Die selectie is overigens belangrijk, want Noble doet niet alleen de ontwikkeling, maar ook het beheer van het gebouw en het management van de huurders. Noble beheert in Sheffield onder merknaam Noble city Living meer dan 1.800 kamers en als je er alle andere steden bijneemt, beheert het bedrijf er meer dan 10.000. Meestal gebouwen die Noble zelf rechtgezet heeft, maar ook sommige waarvan de eigenaar een beter management bedrijf zocht.

Het management kan zich in de huidige marktomstandigheden overigens gerust permitteren om kieskeurig te zijn in de huurders die ze toelaten. Ze hebben een quasi 100% bezettingsgraad in hun volledige portfolio en alle gebouwen worden verhuurd met contracten van 51 weken. En uiteraard met een Engels bedrijf of individu als “Guarantor” dat de huur zal betaald worden.

Verhuurprijzen voor Lightbox schommelen tussen 175 en 220£/week, wat een jaarlijkse bruto-opbrengst geeft van 9500-11.300£/jaar.

Minimaal 8% netto opbrengst + een behoorlijke meerwaarde.

De ontwikkelaar garandeert een minimum huuropbrengst van 8% voor 3 jaar. Daarna is het marktverhuur minus kosten. En daarbovenop komt natuurlijk nog een meerwaarde. Wat die zal wezen, is uiteraard kristallen bol kijken. Wie weet dat de prijzen verleden jaar met gemiddeld 10% stegen in Sheffield, weet dat de markt aantrekt. Wij berekenen altijd een verwachte meerwaarde van 3% over een langere termijn investering, maar het is meer dan waarschijnlijk dat we daarmee zeer conservatief rekenen.

Wie graag residentieel koopt, een hoge huuropbrengst verwacht zonder rompslomp én bovendien een leuke meerwaarde wil meenemen, is in Sheffield aan het juiste adres.

Van de 130 units zijn er nog een handvol te koop met prijzen tussen 90.000£ en 190.000£.

 

 

Het bericht Lightbox bezoek – oplevering gepland april/mei 2020 verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Swindon The Lock: goedkoop pendelen naar Londen https://ukvastgoed.be/swindon-the-lock/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=swindon-the-lock Tue, 10 Dec 2019 17:54:06 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2525 Kant-en-klare appartementen in het centrum van Swindon, halverwege tussen Londen en Bristol en dus binnen de "commutor belt" naar Londen. En met prijzen die dat helemaal niet reflecteren. Reken op een netto huurinkomst van 5.5-6%.

Het bericht Swindon The Lock: goedkoop pendelen naar Londen verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Swindon is niet direct een stad met een internationale reputatie. Het stadje van zo’n 200.000 inwoners heeft zelfs geen voetbalploeg (Swindon Town speelt in 4e dividie) of universiteit die naam waardig. Maar het ligt op een uur afstand van zowel Londen als Bristol. En dat maakt het natuurlijk interessant om te pendelen. En met prijzen tussen 3.000£ en 3.500£ per m² zijn de prijzen allesbehalve “commutor belt” prijzen.

55 minuten

De treinrit naar London (Paddington) duurt vandaag zo’n 55 minuten en zal verder verminderen tot 40 minuten als de laatste stukjes spoorlijn bijgewerkt zijn. Dat maakt van Swindon een veelgevraagde slaapstad en uitvalsbasis. Dat verklaart meteen ook waarom Swindon een van de snelst groeiende steden van Engeland is.

De nabijheid van zowel Bristol als London en de gemakkelijke transportlinks van trein en auto zijn de belangrijkste  groeipolen van de stad. Ook de universiteit van Oxford – 35 km verder – werpt een schaduw tot ver buiten haar eigen grondgebied.

Een nieuwe industriële zone wordt momenteel ook aangelegd tussen de stad en de M4 die Bristol met Londen verbindt. Ook dat zal de stad verder doen groeien.

The Lock – net opgeleverd

The Lock is een nieuw residentieel flatgebouw in het midden van Swindon center: 300m van het treinstation en 200m van de “downtown shopping area”. Veel centraler komen de gebouwen niet. En met het “pendelen” in het achterhoofd is het maar de straat oversteken naar het treinstation.

Het gebouw van 39 appartementen (studio’s, 1 slaapkamer en 2-slaapkamer flats) is zonet opgeleverd en de laatste 13 units zijn nog beschikbaar. De eerste bewoners en huurders trekken momenteel in het gebouw in. De investeringskost ligt rond de 3.000£/m² (all in). voor een studie van 35 m² ligt de investering rond de 120.000£, voor een éénslaapkamer van 50m² rond de 150.000£ en een tweeslaapkamer van 72 m² moet je rekenen rond de 210.000£. De ontwikkelaar gooit er op dit moment ook een gratis meubelpakket (twv 3.000-5.000£) bovenop.

Dat maakt het voor de investeerder natuurlijk aangenamer omdat er noch een wachttijd noch een bouwrisico is. Huurinkomsten komen dus onmiddellijk en dat betekent natuurlijk een stevige “boost” voor het totale rendement.

Huurrendement 5.5%

In tegenstelling tot andere steden garandeert de ontwikkelaar geen huurrendement. Maar met de huidige prijzen en verwachte kosten, ligt het verwacht netto-rendement tussen 5.5% en 6% (met alle kosten in rekening gebracht). Dat is niet veel hoger of lager dan wat je in Liverpool of Manchester kan vinden, maar het zal uiteraard wel een stukje sneller komen.

Het huurmanagement wordt waargenomen door een lokale vastgoedmakelaar die de huurders zoekt en beheert (in ruil voor +-7% van de bruto huurinkomsten). We zijn op dit moment ook aan het praten met een AirBNB management, zodat we uiteindelijk de keuze hebben tussen korte en lange verhuur.

Het bericht Swindon The Lock: goedkoop pendelen naar Londen verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Trip naar Swindon – Dinsdag 7 januari https://ukvastgoed.be/trip-naar-swindon/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=trip-naar-swindon Mon, 09 Dec 2019 16:24:05 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2549 Een eendaagse trip naar Manchester en Liverpool - verken uit eerste hand de Engelse markt en de mogelijkheden voor investeerders.

Het bericht Trip naar Swindon – Dinsdag 7 januari verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Voor wie interesse heeft voor het Lock-project in Swindon project, trekken we deze keer naar Londen. Op dinsdag 7 januari trekken we naar Swindon om het project te bekijken en een tweetal vastgoedmakelaars uit de buurt te bezoeken. Dat leert een heleboel over de markt en over de locatie van ons project. Als we tijd over hebben, trekken we ook even naar het nabijgelegen Bristol.

Programma

07.45: vlucht vanuit Zaventem naar Heathrow
07.25: Heathrow
09.30: Bezoek aan Swindon
12.00: Lunch in Swindon
14.30: Vertrek naar Bristol
16.30: Vertrek terug naar Heathrow
19:55: vlucht terug naar Zaventem
22:00: Aankomst in Charleroi

Kost

De vluchten van British Airways vandaag (18/11) slechts €118.00. Heen en terug. Snel boeken is echter wel de boodschap. Prijzen kunnen snel stijgen naarmate de datum dichterbij komt. De kosten van de huurauto worden gedragen door UKvastgoed. Lunch wordt ter plaatse afgerekend.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig: 1) boek je ticket en 2) laat ons weten dat je meegaat, liefst voor 3 januari. Wij zorgen dan voor de rest. Vluchten en middagmaal zijn voor eigen rekening, UKvastgoed zorgt voor het transport.

Het bericht Trip naar Swindon – Dinsdag 7 januari verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Morgen verkiezingen – Is er licht aan het einde van de Brexit-tunnel? https://ukvastgoed.be/morgen-verkiezingen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=morgen-verkiezingen Sun, 08 Dec 2019 16:06:03 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2545 Morgen beslist de Engels kiezer wellicht over het lot van Brexit. het ziet ernaar uit dat Johnson het laken naar zich toehaalt en de horde neemt. Of gooit een "hung parliament" vooralsnog roet in het eten?

Het bericht Morgen verkiezingen – Is er licht aan het einde van de Brexit-tunnel? verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Morgen 12 December houdt Engeland parlementsverkiezingen. Als Boris Johnson erin slaagt om met zijn Conservatives een meerderheid te veroveren, lijkt het pad geëffend voor een goedkeuring en ondertekening van het akkoord dat Johnson sloot met de Europese Unie en dus een onderhandelde Brexit tegen einde januari 2020.

Een akkoord dat overigens niet veel verschilde van dat van Theresa May. Maar laat ons dat buiten beschouwing laten.

Eindelijk Brexit

Hopelijk eindelijk Brexit dus. En dat is allicht geen moment te vroeg. De Britten zijn de discussies rond de Brexit hartsgrondig beu. Ze hebben min of meer aanvaard dat die er komt, en willen weinig anders dan “to get on with it”. Liefst met een onderhandeld akkoord.

Een zekere “moeheid” is te merken als je af en toe het kanaal oversteekt: Men heeft het nu wel gehad met het Brexit gedoe. Er zijn nog andere belangrijke dingen in het leven.

Komt daarbij dat het Labour van Corbyn een (uiterst) linkse koers vaart waar zelfs de PvdA op vele vlakken een puntje kan aan zuigen: nationalisaties van banken en nutsvoorzieningen, hogere uitkeringen, hogere minimumlonen, verplicht afgeven van aandelen aan de werknemers,… Velen vragen zich af wat er erger is voor het land: Boris Johnsson of John Corbyn. En dus stemmen nogal wat mensen “negatief”: nog liever Johnson dan Corbyn.

We zullen morgen weten wat het resultaat is en of de kiezer een duidelijk mandaat geeft om de Brexit op te lossen

Stijgend pond

De markten zijn blijkbaar al overtuigd van Boris’ overwinning. De koers van het Engelse Pond is ondertussen gestegen tot 1.18 – 1.19, een koers die het de jongste drie jaren zelden gehaald heeft. Uiteraard goed voor wie al eerder investeerde. Maar het is wat vroeg natuurlijk om ervan uit te gaan dat Boris de Brexit zonder kleerscheuren over de streep helpt.

En ook in de aanloop naar het Brexit referendum zagen we een omhoog kruipend pond, allemaal in de verwachting dat het referendum een “remain” stem zou geven.

Pod

Voor wie er meer over wil weten, kunnen we gerust het de podcast hieronder aanraden. UKvastgoed man Dirk Laeremans sprak met Harry Depaepe, de Anglofie van Doorbraak.be die regelmatig op allerhande nieuwskanalen zijn licht laat schijnen over het Verenigd Koninkrijk.

Op verkiezingsavond 12 december spreekt diezelfde Harry ook op een debat met ex-Minister President Geert Bourgeois in het Provinciehuis van Antwerpen.

 

Het bericht Morgen verkiezingen – Is er licht aan het einde van de Brexit-tunnel? verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Trip naar Manchester en Sheffield – Maandag 9 december https://ukvastgoed.be/trip-naar-sheffield-en-manchester-10-december/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=trip-naar-sheffield-en-manchester-10-december Sun, 17 Nov 2019 01:09:03 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2506 Een eendaagse trip naar Manchester en Liverpool - verken uit eerste hand de Engelse markt en de mogelijkheden voor investeerders.

Het bericht Trip naar Manchester en Sheffield – Maandag 9 december verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Op maandag 9 december (niet op dinsdag 10 zoals eerder aangekondigd) organiseren we weer een dagtrip naar Manchester en Sheffield om een aantal projecten te bekijken.

In Manchester bekijken we Bridgewater Wharf en één of twee bestaande projecten. In Sheffield is het belangrijkste doe een bezoek aan Kelham en aan The Lightbox, een project in opbouw dat in april opgeleverd zal worden.

Programma

07.00: vlucht vanuit Charleroi naar Manchester met Ryanair
07.25: aankomst in Manchester
09.00: Bezoek aan Sheffield
12.00: Lunch in Sheffeild
14.30: vertrek terug naar Manchester
15.30: Bezoek aan twee projecten in Manchester
18:20: vlucht terug naar Charleroi
21:30: Aankomst in Charleroi

We hebben allicht tijd om 5-6 van onze projecten te bekijken en met de lokale ontwikkelaars te praten.

Kost

De vluchten van Ryanair kosten vandaag (18/11) slechts €50.00. Heen en terug. Snel boeken is bij Ryanair echter wel de boodschap. Prijzen kunnen snel stijgen naarmate de datum dichterbij komt. De kosten van de huurauto worden gedragen door UKvastgoed. Lunch wordt ter plaatse afgerekend.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig: 1) boek je ticket bij Ryanair en 2) laat ons weten dat je meegaat, liefst voor 5 december. Wij zorgen dan voor de rest. Vluchten en middagmaal zijn voor eigen rekening, UKvastgoed zorgt voor het transport.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Sheffield LIght Box in de stijgers

Sheffield light box staal frame

Het bericht Trip naar Manchester en Sheffield – Maandag 9 december verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>