UKvastgoed.be https://ukvastgoed.be Investeren in vastgoed met hoog rendement Fri, 25 Jan 2019 17:13:48 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 https://ukvastgoed.be/wp-content/uploads/2016/03/cropped-logo_jpg2-32x32.jpg UKvastgoed.be https://ukvastgoed.be 32 32 Brexit – aflevering 745 https://ukvastgoed.be/brexit-aflevering-745/ Sun, 20 Jan 2019 11:55:36 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2218 No-deal of no-Brexit? Je kon er de afgelopen dagen en weken niet naast kijken: Brexit was weer helemaal in het nieuws. Deze keer uiteraard met het akkoord tussen Engeland en Europa, dat in het Engelse parlement met een overdonderende meerderheid naar de prullenmand werd verwezen. En waarna vervolgens Theresa May een vertrouwensstemming overleefde en dus…

Het bericht Brexit – aflevering 745 verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
No-deal of no-Brexit?

Je kon er de afgelopen dagen en weken niet naast kijken: Brexit was weer helemaal in het nieuws. Deze keer uiteraard met het akkoord tussen Engeland en Europa, dat in het Engelse parlement met een overdonderende meerderheid naar de prullenmand werd verwezen. En waarna vervolgens Theresa May een vertrouwensstemming overleefde en dus voortgaat met de orde van de dag.

Wat zijn nu de opties? De media zien een hele waaier aan opties. Maar er lijken er eigenlijk op dit moment maar twee mogelijk: de no-brexit optie, waarbij het hele gebeuren uit- of afgesteld wordt en waarbij de Engelsen eigenlijk aan de wereld zegt: “Sorry ol chaps, it was just for laughs”. En de no-deal optie, waarbij het VK op de afgesproken dag uit Europa tottert zonder een nieuwe deal. Dat lijkt allicht op het moment de meest realistische uitkomst, al zegt zowat iedereen dat ze dat nu net niet willen.

Voorbereiden

Allicht gaan we dus naar een paar maanden chaos en lange files aan de grenzen. Met beelden van karavanen van trucks die geduldig staan te wachten en lege winkelrekken in Engeland. Landen als Nederland zijn daar overigens al volledig op voorbereid. De Belgische regering moet er nog aan beginnen. Die was te druk bezig met vallen.

Voor het verkeer van goederen bereidt de wereld zich beter voor op een paar maanden vol chaos. En dat is zowel in Engeland als in Europa. Tot ze ergens in Londen en Brussel in hun haren krabben en rond de tafel gaan zitten om een deftig akkoord uit te werken. Hoe hoger de chaos, hoe meer druk er zal zijn om snel een zinnig akkoord uit te werken.

En voor de investeerder?

Wat voor goederen geldt, is allicht veel minder – of nauwelijks – het geval voor het verkeer van personen. Wie in het VK werkt, zal allicht een paar maanden krijgen om een werkvergunning te regelen. En wie op bezoek gaat, zal allicht nauwelijks iets merken.

Voor het vrij verkeer van kapitaal zal het allicht helemaal geen verschil maken. Daar heeft het lidmaatschap van de Unie eigenlijk weinig mee te maken.

Maar de investeerder zit natuurlijk met een dubbele zorg: (1) zal mijn investering niet ineenstorten door een psychologische “verkoop wat je kan” reactie en (2) zal het Pond naar beneden donderen als reactie op al de chaos?

Als de financiële markten een indicatie kunnen zijn: met die vrees valt het eigenlijk nog mee. Na de stemming in het Europese parlement ging de koers van het Engelse pond zowaar omhoog van €1.20 naar €1.30. De muntspeculeerders en investeerders waren blijkbaar niet te hard geschrokken en vinden dat de koers al laag genoeg staat.

Volgens de “analisten” en banken is er opluchting dat de onzekerheid nu tijdelijk weg is. Zij verwachten dus blijkbaar ook een harde Brexit en ze zijn daar blijkbaar niet meteen in paniek door. Daardoor steeg de koers tot boven €1.30, de hoogste koers sinds november.

Wat natuurlijk niet zegt dat er de komende weken en maanden nog één en ander te gebeuren staat dat de koers kan beïnvloeden.

Meer lezen? Dan raden we graag de artikels aan van Harry De Paepe die in Doorbraak een nogal interessante kijk op Engeland bij elkaar schrijft.

 

 

 

Het bericht Brexit – aflevering 745 verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
RB Care Homes: zorgflats investering met vaste opbrengst van 8-10% https://ukvastgoed.be/rb-carehomes-zorgflats/ Fri, 18 Jan 2019 10:31:22 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2100 RB Care Homes bouwt een zorggroep uit van meer dan 20 homes. Investeerders profiteren daarvan via de aankoop van zorgflats met een contractueel rendement van 8-10%. UKvastgoed vertegenwoordigt vanaf vandaag RB care homes in België en Nederland.

Het bericht RB Care Homes: zorgflats investering met vaste opbrengst van 8-10% verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Net zoals elk land, heeft ook Engeland te maken met een snel groeiende groep mensen met hoge zorgnoden: denk maar aan zwaar hulpbehoevenden en dementie-patiënten. De sector groeit snel, en dat trekt investeringen aan. Onlangs kocht ook de Belgische groep Aedifica een zorggroep van niet minder dan 5700 kamers in Engeland. Een zorgflats investering om U tegen te zeggen.

Net zoals in de meeste westerse landen blijkt ook in Engeland dat het bestaande areaal aan zorgflats te klein is en van slechte kwaliteit. Vele instellingen en gebouwen halen de moderne normen niet meer en moeten daarom sluiten of moderniseren. Een aantal groepen speelt in op die trend en koopt die centra om ze vervolgens te renoveren en het management op te waarderen tot wat vandaag de standaard geworden is. Op die manier kunnen die zorgcentra opnieuw gehomologeerd worden door de CQC – de overheid die zich in Engeland bezig houdt met de kwaliteitscontrole en erkenning van rusthuizen.

RB Care homes

RB cares maakt zorgflats investering hoogst interessantEén van deze groepen is RB Care homes. De groep werkte oorspronkelijk als crisismanagement: in opdracht van lokale overheden nam RB care homes het management over van hun zorgcentra. Die waren verlieslatend, presteerden onder hun mogelijkheden of moesten een transitie doormaken om opnieuw erkend te kunnen worden. Na 19 jaar succesvol werken aan “turnarounds“, is de groep in 2013 begonnen met zelf care homes in eigen beheer over te kopen en die zelf te permanent te managen.

Van beheerder naar eigenaar dus. Met 20 centra onder eigen beheer, is RB Care Homes ondertussen een middelgrote speler op de Engelse markt. Maar de ambitie reikt natuurlijk verder. Op middellange termijn wil RB Care Homes een 100-tal care homes onder controle brengen. En allicht is het hun bedoeling om die vervolgens aan een grote investeringsgroep zoals Aedifica te verkopen.

Snelle groei via particuliere investeerders

Omdat bankfinanciering té traag gaat, financiert de groep nieuwe acquisities via particuliere investeerders. Het model is daarbij hetzelfde model dat vandaag de dag veelvuldig gebruikt wordt in Engeland: individuele kamers worden verkocht en terug ingehuurd met een vast lange-termijn huurcontract en een exit-optie aan vaste prijs.

Op die manier heeft de investeerder een vast huurrendement van 8-10% plus 2-3% contractueel vastgelegde meerwaarde. Dankzij die financiering, kan de groep snel uitbreiden en nieuwe zorgcentra opkopen en omvormen. Wanneer de investeerder zijn exit-optie uitoefent, worden de kamers vervolgens verkocht aan de bewoners of wordt een bankfinanciering geregeld.

De groep biedt bovendien een brede waaier aan uitstapmomenten: na 3, 5, 9,15 & 20 jaar kan de investeerder terug verkopen aan de ontwikkelaar met een meerwaarde van 2-3% per jaar. Dat geeft een enorme flexibiliteit voor de investeerder.

Financieel gezond

Een 8-10% netto huurrendement lijkt onbezonnen hoog. Maar met een gemiddelde omzet per kamer van 30.000-35.000£, heeft RB care Homes meer dan genoeg EBITDA om de kamers uit te betalen. Bovendien worden per project 25% van de kamers in eigendom gehouden, zodat ook bij eventuele leegstand er genoeg inkomen is om de investeerders uit te betalen. Met haar 20 care home onder beheer bewijst de groep elke dag dat het voldoende cash flow genereert.

Investeren

Voor de investeerder zijn er dus heel wat voordelen tegenover traditioneel vastgoed.

  • Een relatief lage instapkost vanaf 90.000£ met lage transactiekosten
  • Geen rompslomp met huurders en onzekerheid over inkomsten
  • Het volledig beheer contractueel uitbesteed
  • Een geprogrammeerde exit

Dat maakt van RB Care Homes één van de beste niet-residentiële projecten op de Engelse markt. Ën natuurlijk een zorgflats investering die op de Belgische markt niet te vinden is. En uiteraard helpt UKvastgoed u met alle paperassen. Ook een bezoek is natuurlijk mogelijk.

Meer weten? Vraag gratis ons informatiepakket aan.

Stuur me meer informatie over dit project

Het bericht RB Care Homes: zorgflats investering met vaste opbrengst van 8-10% verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Dit jaar investeer ik met écht rendement: investeringsvastgoed in UK. https://ukvastgoed.be/dit-jaar-investeer-ik-met-echt-rendement-investeringsvastgoed-in-uk/ Fri, 11 Jan 2019 22:15:59 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2196 Vastgoed geeft een maandelijks huurrendement én een meerwaarde. Maar waarom is Engels vastgoed interessanter dan Belgisch?

Het bericht Dit jaar investeer ik met écht rendement: investeringsvastgoed in UK. verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
De beurs:  zoals een baby

Investeren in de beurs is zoals een baby: vereist veel aandacht en slapeloze nachten.

Investeren in de beurs (en in beursgenoteerde fondsen of obligaties) is een klassieke manier om geld op lange termijn te beleggen. Uw geld kan snel omgezet worden in cash en op lange termijn mag u een totaal rendement verwachten van 3 tot 8%. Ruim boven inflatie dus.

Maar de beurs is toch een beetje zoals een baby: het vereist wel wat kennis, constante aandacht, het zorgt voor slapeloze nachten en het loopt regelmatig fout. 2018 was geen echt goed jaar voor de beurzen.

En slechts weinig fondsen of aandelen geven een noemenswaardig netto maandelijks rendement. Meer dan 3% is een hoge uitzondering.

Vastgoed: een vast rendement

Goed gekozen vastgoed geeft daarentegen een vast (en niet belastbaar)  huurredement.

Enorme prijsstijgingen zijn eerder zeldzaam maar ook de grote prijsdalingen zijn eerder zeldzaam. De waarde van vastgoed heeft bovendien geen relatie met de beurskoersen en hun schommelingen.

Daar staat natuurlijk tegenover dat u over grotere bedragen moet beschikken en dat vastgoed niet met een paar kliks in cash kan omgezet worden.

Waarom vastgoed in Engeland?

Door de andere fiscaliteit en de marktmechanismes, heeft vastgoed in Engeland (niet in London!) een aantal heel sterke voordelen tegenover Belgisch vastgoed:

  • In steden zoals Liverpool en Manchester, zijn de investeringsbedragen laag: vanaf 60.000£ koop je een studentenkamer, vanaf 110.000£ een studio in het stadscentrum.
  • Door de fiscaliteit liggen de netto huurinkomsten gevoelig hoger: Verwacht 5-7% voor residentiële projecten en 8% voor niet-residentiële projecten (hotelkamers en zorgflats)
  • Vele projecten komen met een huurgarantie.
  • Investeringsvastgoed komt altijd met een managementcontract. Men zoekt huurders, men int de huurgelden, regelt de waarborg etc… Geen rompslomp dus en een professioneel die het vastgoed beheert.
  • Kleine flats in de centra zijn makkelijk en snel verkoopbaar en alle hotelkamers en zorgflats komen met terugkoopopties.
  • Vastgoedexperts verwachten 4-6% meerwaarden in de komende jaren.

En wat met de Brexit?

De Brexit en hoe die eruit zal zien, creëert heel wat onzekerheid. Vooral de financiële sector en de productiebedrijven vragen zich af wat er gebeurt vanaf maart 2019. Maar ook na de Brexit moeten de mensen wonen, studeren, oud worden, op vakantie gaan. Fundamenteel is vastgoed (buiten Londen) een lokale markt met lokale vraag en aanbod en zijn internationale handelsrelaties geen echt belangrijke factor.

Wat natuurlijk wél belangrijk is, is de koers van de UK£. Door de Brexit onzekerheid is die koers op dit moment historisch laag. Het is moeilijk om te weten wat de koers zal zijn wanneer je weer verkoopt, maar tegen dan zal de onzekerheid rond de Brexit allicht wel opgeklaard zijn.

Stuur me meer informatie over dit project

Het bericht Dit jaar investeer ik met écht rendement: investeringsvastgoed in UK. verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Trip naar Liverpool en Manchester – 18 februari https://ukvastgoed.be/trip-naar-liverpool-en-manchester-18-februari-2/ Thu, 10 Jan 2019 11:10:32 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2216 Een eendagse trip naar Manchester en Liverpool - verken uit eerste hand de Engelse markt en de mogelijkheden voor investeerders. Met deze trip bezoeken we ook het pas geopende studentencomplex Phoenix in Liverpool, waar een aantal van onze investeerders op inschreven.

Het bericht Trip naar Liverpool en Manchester – 18 februari verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Op maandag 18 februari organiseren we weer een dagtrip naar Liverpool en Manchester om een aantal projecten te bekijken.

Ook deze keer bezoeken we het Phoenix studentenproject dat onlangs opgeleverd werd en het city point projec We kijken ook even naar de bouw van Aura en Infinity en bezoeken 2 nieuw residentiële projecten in Manchester.

Programma

07.00: vlucht vanuit Charleroi naar Manchester met Ryanair
07.25: aankomst in Manchester
09.00: Bezoek aan drie projecten in Liverpool centrum
12.00: Lunch in “Liverpool 1”
14.30: vertrek terug naar Manchester
15.30: Bezoek aan twee projecten in Manchester
18:20: vlucht terug naar Charleroi
21:30: Aankomst in Charleroi

We hebben allicht tijd om 5-6 van onze projecten te bekijken en met de lokale ontwikkelaars te praten.

Kost

De vluchten van Ryanair kosten vandaag (22/12) slechts €46. Heen en terug. Snel boeken is bij Ryanair echter wel de boodschap. Prijzen kunnen snel stijgen naarmate de datum dichterbij komt. De kosten van de huurauto worden gedragen door UKvastgoed. Lunch wordt ter plaatse afgerekend.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig: 1) boek je ticket bij Ryanair en 2) laat ons weten dat je meegaat, liefst voor 15 februari. Wij zorgen dan voor de rest. Vluchten en middagmaal zijn voor eigen rekening, UKvastgoed zorgt voor het transport.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Liverpool stad de drie gratieën

De drie gratieën in Liverpool. Opnieuw gratieus.

Het bericht Trip naar Liverpool en Manchester – 18 februari verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Beste wensen vanuit Chester https://ukvastgoed.be/beste-wensen-vanuit-chester/ Sat, 22 Dec 2018 10:35:00 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2179 Onze beste wensen voor 2019 vanuit Chester, één van de schattigste steden in Engeland.

Het bericht Beste wensen vanuit Chester verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Zo een 50 km ten zuiden van Liverpool en net voor de grens van Wales, ligt Chester, één van de best bewaarde vestingsteden van Engeland.

Het stadje telt amper 80.000 inwoners, maar heeft een kathedraal, een universiteit en één van de schattigste centra van heel Engeland.

De stadswallen dateren al van de 1e eeuw na Christus. In de middeleeuwen was het zowaar de welvarendste stad van midden-Engeland. En dat is eraan te zien: de binnenstad is zo weggelopen uit Shakespeare’s tijd.

Vanuit Chester sturen we graag onze beste wensen voor 2019. We wensen al onze investeerders een goede gezondheid en een hoge opbrengst op hun investeringen in 2019.

Het bericht Beste wensen vanuit Chester verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Belgische zorggroep Aedifica koopt 5.700 kamers in Engelse rusthuizen https://ukvastgoed.be/aedifica-koopt-5700-kamers/ Sat, 22 Dec 2018 08:00:16 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2186 De Belgische zorggroep Aedificia koopt 5.700 rusthuiskamers in Engeland. Een slimme zet met de historisch goedkope ponden. Je kan via Aedificia investeren met een dividendrendement van 3.5%. Of je kan zelf ook een kamer kopen natuurlijk aan 8% huurrendement.

Het bericht Belgische zorggroep Aedifica koopt 5.700 kamers in Engelse rusthuizen verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Bij investeerders is de Aedifica Group allicht niet onbekend. De beursgenoteerde vastgoedgroep is één van de belangrijkste in ons land en ook ééntje met gezonde ambitie. In de 13 jaar van haar bestaan bouwde ze een groep op met assets van 1.5 miljard Euro.

Investeerders kunnen via de beurs in deze groep investeren met een verwacht dividendenrendement van 3.5-4% (minus 30% afhouding).

Aedifica kondigde gisteren aan dat ze 450 miljoen pond op tafel legt om de aankoop te financieren van 93 rusthuizen in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee is het VK meteen goed voor 23% van de portefeuille van de vastgoedgroep. Wie dus voortaan Aedeifica-aandelen koopt, legt daarmee 23% van zijn geld in Engelse rusthuizen. Zeker geen slechte keuze.

78.947£ per kamer – 7% huurrendement

De groep betaalt voor 5700 kamers de som van 450 miljoen pond. Dat komt neer op 78.947£ per kamer. Dat is merkwaardig gelijklopend met wat particuliere kamers kosten voor investeerders (70.000-90.000£). De verwachte huuropbrengsten zijn daarbij 7%. En ook dat is heel vergelijkbaar met de 8%  die courant aan individuele investeerders aangeboden worden.

Topman Stefaan Gielens: ‘Als er in het verleden al zo’n grote portefeuille in de etalage kwam te staan bleek die vaak veel te duur. Dat was nu niet het geval: Lone Star verkoopt zijn zorgvastgoed met een korting van 5 procent ten opzichte van de geschatte waarde. En de gebouwen in de portefeuille voldoen volledig aan alle voorwaarden die we met Aedifica stellen. ‘It ticks all the boxes’.’

Brexit

Heel opvallend is natuurlijk de timing van deze aankondiging, in het midden van de Brexit-storm. Over minder dan honderd dagen verlaat het VK de Europese Unie. Voorlopig is het allesbehalve duidelijk of dat via een gezamenlijk akkoord zal gebeuren, dan wel na een chaotische harde brexit.

Topman Stefaan Gielens begrijpt de twijfels, maar ziet toch niet meteen grote risico’s voor Aedifica. ‘De meeste doemscenario’s die je nu over een hard brexit hoort, hebben betrekking op de industriesector. De activiteiten die wij hebben overgenomen, zitten in een andere branche en worden binnenlands gefinancierd. Er is natuurlijk wel een wisselkoersrisico. Maar daar staat tegenover dat wij deze overname doen op een moment dat het pond historisch laag staat. Dit was een goed instapmoment voor ons.’

Koop je eigen kamer

De perstekst van Aedifica bevat meteen een schat aan informatie over zorgvastgoed in Engeland en hoe Aedificia daartegen aankijkt.

Interessant voor wie zelf overweegt om de stap te zetten. Wie een individuele kamer koopt in Engeland, kan doorgaans rekenen op een gewaarborgd huurrendement van 8% en meer en op terugkoopopties tussen 5 en 10 jaar met een bescheiden meerwaarde (1-2% per jaar). En aangezien dividenden wél en huurinkomsten niét belast worden, is het rendement op de eigen kamer uiteraard substantieel hoger dan het rendement op een indirecte investering.

Stuur me meer informatie over dit project

 

Het bericht Belgische zorggroep Aedifica koopt 5.700 kamers in Engelse rusthuizen verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Trip naar Liverpool en Manchester – 21 januari https://ukvastgoed.be/trip-naar-liverpool-en-manchester-21-januari/ Tue, 18 Dec 2018 09:35:33 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2184 Een eendagse trip naar Manchester en Liverpool - verken uit eerste hand de Engelse markt en de mogelijkheden voor investeerders. Met deze trip bezoeken we ook het pas geopende studentencomplex Phoenix in Liverpool, waar een aantal van onze investeerders op inschreven.

Het bericht Trip naar Liverpool en Manchester – 21 januari verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Op maandag 21 januari organiseren we weer een dagtrip naar Liverpool en Manchester om een aantal projecten te bekijken.

Ook deze keer bezoeken we het Phoenix studentenproject dat onlangs opgeleverd werd en het city point projec We kijken ook even naar de bouw van Aura en Infinity en bezoeken 2 nieuw residentiële projecten in Manchester.

Programma

07.00: vlucht vanuit Charleroi naar Manchester met Ryanair
07.25: aankomst in Manchester
09.00: Bezoek aan drie projecten in Liverpool centrum
12.00: Lunch in “Liverpool 1”
14.30: vertrek terug naar Manchester
15.30: Bezoek aan twee projecten in Manchester
18:20: vlucht terug naar Charleroi
21:30: Aankomst in Charleroi

We hebben allicht tijd om 5-6 van onze projecten te bekijken en met de lokale ontwikkelaars te praten.

Kost

De vluchten van Ryanair kosten vandaag (22/12) slechts €25.98. Heen en terug. Snel boeken is bij Ryanair echter wel de boodschap. Prijzen kunnen snel stijgen naarmate de datum dichterbij komt. De kosten van de huurauto worden gedragen door UKvastgoed. Lunch wordt ter plaatse afgerekend.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig: 1) boek je ticket bij Ryanair en 2) laat ons weten dat je meegaat, liefst voor 15 januari. Wij zorgen dan voor de rest. Vluchten en middagmaal zijn voor eigen rekening, UKvastgoed zorgt voor het transport.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Manchester Media city. Wat vroeger de haven van Manchester was, is nu een groeipool van creatieve industrie.

Liverpool stad de drie gratieën

De drie gratieën in Liverpool. Opnieuw gratieus.

Het bericht Trip naar Liverpool en Manchester – 21 januari verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Infinity Waters: Liverpool 2.0 vanaf 105.000£ https://ukvastgoed.be/liverpool-infinity-waters/ Wed, 05 Dec 2018 18:24:04 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2147 Infinity Waters zal met zijn drie torens de skyline van Liverpool voorgoed veranderen. Het koninginnestuk van Liverpool Waters wordt ongetwijfeld dé referentie voor modern wonen aan het water voor het komende decennium. Netto huurrendement van 6% en meer, plus natuurlijk meerwaarde.

Het bericht Infinity Waters: Liverpool 2.0 vanaf 105.000£ verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Ondanks alle politieke strubbelingen in London, blijft Liverpool de records aan elkaar rijgen. Met een gemiddelde waardestijging van 7% over de jongste 12 maanden, is Liverpool de tweede snelste groeier na Manchester. De vraag naar nieuwe woningen blijft enorm groot, en dus ook het aantal projecten dat gebouwd wordt.

Liverpool waters & Infinity Waters

Het Liverpool Waters project is het belangrijkste regeneratieproject van Liverpool. De Peel Group plant een investering van 5.5 miljard over de volgende 25 jaar om een gebied van 2.5km langs het water te ontwikkelen. De stadskern breidt op die manier gevoelig uit naar het noorden. Infinity waters is het koninginnestuk van deze ontwikkeling. De drie torens worden niet alleen een onmiskenbaar element van de skyline, maar allicht ook hét referentiepunt van het nieuwe wonen in Liverpool.

Het project staat aan de noordzijde van het stadscentrum en zal de link zijn voor de hele regeneratie van het vroegere havengebied. Het ligt op amper 1.5km van het Albert dock of het shopping centrum Liverpool One. Het is dus perfect te voet bereikbaar van alles wat “centrum” heet in Liverpool.

Betaalbaar…

Tijdens de constructiefaze kan je de apartementen van Infinity waters kopen met een discount van 20% op normale marktprijzen. Dat geeft prijzen tussen 3.200 en 3.500£ per m², wat voor Liverpool centrum een koopje is. Vanaf 100.000£ heb je een studio (32m²), vanaf 180.000£ een tweeslaapkamerflat (56 m²).

Vergelijk gerust dat met welk appartement dan ook op rightmove (de marktleider voor online zoekertjes) en je weet dat je beloond wordt voor het wachten. En natuurlijk heeft het project ook alle mogelijke gemeenschappelijke voorzieningen: een gemeenschappelijke tuin, gym, bioscoopzaal, vergaderzaal, lounge, parkeergarage, zwembad, sauna & steam room. Men zou voor minder naar Liverpool verhuizen.

… en rendabel

Met de huidige verhuurprijzen zou het netto rendement op de totale investering (na alle management kosten en belastingen) rond de 6.2% hangen. Maar de huurprijzen stijgen tegenwoordig met 3-4% per jaar. Je kan dus een netto rendement van +/- 7% verwachten wanneer ze opgeleverd worden (Q3 2020). De eigenaar geeft bovendien die verhuurgarantie van 7% voor 3 jaar na oplevering.

Maar hét grote argument voor deze ontwikkeling is uiteraard niet het hoge huurrendement (de meeste nieuwe projecten halen wel 5-6% netto huurrendement), maar wel de mogelijke meerwaarde van een locatie die morgen het centrum van “Liverpool 2.0” gaat worden – en toch nog op wandelafstand van het historische centrum ligt….

Nu de bouw van Infinity Waters begonnen is, menen we hier bij UKvastgoed dat dit een excellente investering is voor investeerders die graag een 6% huurrendement op zak willen steken, maar ook graag een grote potentiële meerwaarde in hun investering zien.

Het bericht Infinity Waters: Liverpool 2.0 vanaf 105.000£ verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
Wolstenholme Square: instappen aan £28.088 met 6% gegarandeerd huurrendement https://ukvastgoed.be/wolstenholme-deel-van-studio/ Wed, 28 Nov 2018 18:02:11 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2093 Ukvastgoed verkoopt voor de eerste keer haar eigen vastgoed. Met een investering van 28.088£ bent u 25% eigenaar van een studio in Liverpool.

Het bericht Wolstenholme Square: instappen aan £28.088 met 6% gegarandeerd huurrendement verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
One Wolstenholme square

We hebben Wolstenholme Square in januari 2017 aan onze portefeuille toegevoegd. Het is één van onze meest populaire projecten gebleken. En met reden. Een investering in residentieel vastgoed met een bijzonder lage drempel, een gegarandeerde huuropbrengst van 3 jaar, gemakkelijk te verkopen studio units in het absolute centrum van Liverpool en een professionele management company. Dat maakt het een ideale instap voor de beginnende investeerder.

Sinds we 3 jaar geleden met Engels vastgoed in Vlaanderen begonnen zijn, hebben we nogal wat mensen ontmoet die veel interesse hadden, maar voor wie de investering in een volledig appartement (vanaf 100.000£) toch wel iets te zwaar was. Niet iedereen heeft zomaar dergelijke bedragen opzij staan, of wil dergelijke bedragen in één enkel project investeren.

Met 4 personen samen investeren

De Engelse wetgeving laat toe om tot 4 personen mede-eigenaar te laten worden van een flat. Dit laat toe om 4 investeerders te laten samenwerken in één project. De instapdrempel wordt daardoor beduidend lager, terwijl het rendement toch hetzelfde blijft. We hebben daarom in 2017 met UKvastgoed een studio gekocht in het Wolstenholme project, met de bedoeling om een kant-en-klare studio te kunnen aanbieden aan 4 investeerders.

Studio B412 (29 m²)  in het project Wolstenholme – Block B is opgeleverd in juni 2018 en brengt sindsdien een netto huuropbrengst op van 557£/maand. Deze huuropbrengst is gegarandeerd door de ontwikkelaar voor 3 jaar (dus tot juni 2021). Daarna wordt verder verhuurd aan marktprijzen.

We kunnen deze gloednieuwe studio nu – kant en klaar en met lopende huurinkomsten – verkopen aan een prijs van 105.000£. Alle kosten inbegrepen betekent dit 28.088£ per investeerder (~31.500€)

5.95% netto huurrendement + 2% meerwaarde.

We hebben een berekening gemaakt van het netto rendement. Na aftrek van àlle kosten is het netto huurrendement 5.95%, trimestrieel uitbetaald. Met een (conservatieve) groeiverwachting van 3.5% verwachten we bovendien een goede meerwaarde. Als we er dan alle kosten van aftrekken (aankoopkosten, afschrijving van de meubelen, verkoopkosten…) komen we uit aan een totaal verwacht rendement van 7.94%. (~6% huur + 2% meerwaarde).

We geloven dat Liverpool (en zeker een studio op één van de centrale pleinen van de stad) veel meer in zijn mars heeft, maar dat zijn natuurlijk vogels in de lucht. Alles wat erbij komt, is winst.

Hoe werkt de exit?

Het grootste nadeel van een gezamenlijke aankoop, is de exit. Wat als iemand wil verkopen en de anderen niet? We maken daarom met de 4 investeerders duidelijke afspraken op papier: over 5 jaar (december 2023) laten we de studio schatten en we verkopen die aan de marktprijs.

Tenzij natuurlijk de 4 investeerders het allemaal eens zijn om de studio te houden of één van de 4 de anderen wil uitkopen aan die marktprijs. We spreken onder mekaar ook nog een voorkooprecht af. Alle investeerders zijn Vlamingen, zodat het makkelijker wordt met elkaar af te spreken.

Wat zijn de risico’s?

– Uiteraard blijft er een wisselkoersrisico. Niemand weet aan welke koers morgen de huurinkomsten binnenkomen en aan welke koers de studio over 5 jaar verkocht wordt. (Maar je weet dat m.i. het goedkope pond vooral een opwaarts risico is.)
– Er is geen bouwrisico en geen wachttijd. De studio is opgeleverd en bemeubeld brengt onmiddellijk huuropbrengsten op.
– De studio is gloednieuw (juni 2018) en valt onder de 10-jarige garantie en verzekering van de bouwheer.
– Er is een 3-jaar huurgarantie van de ontwikkelaar (aan dit netto-rendement van 5.95%). Omdat we veel vertrouwen heb in deze ontwikkelaar, voegen we ook een persoonlijke garantie toe. Indien er iets misloopt in de eerste drie jaar met deze garantie, zet Dirk Laeremans zich persoonlijk en contractueel borg.
– Verkoopwaarde: het is moeilijk om te schatten waar de verkoopwaarde over 5 jaar zal liggen. Maar met 105.000£ is deze studio vandaag zeker niet overprijsd (zelfde prijs als een nieuwe studio op plan). En de grote vastgoedspecialisten verwachten meerwaarden van 4-6%/jaar in Liverpool. In 2017 was er zelfs een meerwaarde van 7%. Het moet al héél slecht gaan als er over 5 jaar geen mooie meerwaarde te rapen is.

Wat met de belastingen?

Dit volgt uiteraard de gewone regels van belastingen: in Engeland betaal je niets op de de eerste schijf van 11.800£. In België geef je aan dat het in Engeland reeds belast is. Uiteraard helpt UKvastgoed met alle paperasserij.

Meedoen?

Van de 4 beschikbare slots, zijn er reeds 2 opgenomen door bestaande UKvastgoedklanten. Er blijven dus 2 slots over. Die gaan naar de eersten die bevestigen dat ze mee instappen. Je kan het formulier hieronder gebruiken.

 

Het bericht Wolstenholme Square: instappen aan £28.088 met 6% gegarandeerd huurrendement verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
UKvastgoed op Finance Avenue – 17 november 2018 https://ukvastgoed.be/finance-avenue-2018/ Thu, 15 Nov 2018 10:00:07 +0000 https://ukvastgoed.be/?p=2126 UKvastgoed heeft een stand op Finance Avenue, de beurs voor investeerders. Kom gerust ons aanbod vergelijken met de rest van de wereld.

Het bericht UKvastgoed op Finance Avenue – 17 november 2018 verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>
logo finance-avenue

Finance avenue – de grootste beurs voor beleggers in België

Op zaterdag 17 november is UKvastgoed aanwezig op Finance Avenue, het grootste jaarlijkse event voor investeerders en spaarders in België.

Finance Avenue is een organisatie van DE TIJD/L’ECHO en is op een paar jaar uitgegroeid tot het grootste evenement voor investeerders en beleggers in België. Het evenement wordt nu al voor de 12e keer georganiseerd en trekt 3000 professionele en individuele beleggers. Opvallend is vooral de groei van de vastgoedsectie. Vorig jaar stonden we er met 5, nu reeds meer dan 10.

Workshops en presentaties

UKvastgoed op finance avenue

De workshops trekken massaal investeerders aan

Bezoekers kunnen er aan de standen van meer dan 50 exposanten terecht voor al hun vragen omtrent beleggingen en investeringen. Van aandelen over vastgoed tot meer exotische investeringen zoals bitcoin.

Finance Avenue biedt ook een grote waaier een workshops en presentaties. Uiteraard allemaal gebracht door de bedrijven die hun producten en diensten aanprijzen, maar alleszins toch een enorme bron van informatie voor wie zich blijvend wil informeren over de mogelijkheden voor de gewone belegger.

Kom gerust kijken en vergelijk het aanbod van vastgoedmakelaars, banken, beleggingsplatformen,… En kom uiteraard ook eens langs op de stand van UKvastgoed om ons jongste projectoverzicht te bekijken. Je vind ons in de immo-straat naast de andere (interessante, maar minder rendabele) verschaffers van immo-investeringen.

Om 13.00 spreekt Dirk Laeremans met een vergelijking tussen Belgisch en Engels vastgoed.

Concreet

Finance Avenue: de beurs voor spaarders en beleggers – https://www.tijd.be/finance-avenue.html

Datum: Zaterdag 11 november 2018 09.00-17.00

Adres: Tour & Taxis, Havenlaan 86, 1000 Brussel

Workshop: “Vastgoed in UK en België vergeleken” om 13:00

Toegang: is gratis mits inschrijving vooraf op de website van https://www.tijd.be/finance-avenue.html.

Het bericht UKvastgoed op Finance Avenue – 17 november 2018 verscheen eerst op UKvastgoed.be.

]]>