Empire Newcastle – 10 jaar lang 6% netto huurrendement

Project Newcastle Empire
Investeren in Residentiële appartementen (vernieuwbouw)
Locatie Centrum Newcastle upon Tyne
Investering vanaf 145.000£ (~40.000£ met financiering)
Huuropbrengst Contractueel 8% bruto (6% netto) voor 10 jaar
Oplevering/huur vanaf September 2022
Exit Verkoop op de vrije markt

Het Empire Newcastle project is een kantoorgebouw in het hartje van Newcastle. Empire geeft dit gebouw nu een volledige make-over met 152 1- en 2-slaapkamer appartementen. Inclusief  een spectaculaire opwaardering van de buitengevel. Het zal klaar na de zomer van 2022.

Newcastle

Newcastle upon Tyne is de belangrijkste stad in het Noordoosten van Engeland. Het stadscentrum zelf telt zo’n 300.000 inwoners, het stedelijk gebied errond is 800.000 inwoners waard. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld gent. De stad is bekend als de uitgaansstad bij uitstek voor de UK. Zeg Newcastle, en je hoort “nightlife”.

Maar Necastle is ook een snel groeiende stad met twee universiteiten (samen zowat 50.000 studenten) en een ziekenhuis, alledrie op wandelafstand van het centrum. Uiteraard zijn er nogal wat studenten die – zoals bijvoorbeeld in Leuven of Gent – blijven plakken na hun studies. Deze “young professionals” zijn dan ook de belangrijkste doelgroep van dit project. Er zijn vandaag relatief weinig nieuwe en “up to standard” wooneenheden beschikbaar in het centrum van Newcastle.

Pilgrim street is overigens een zeer bezige winkelstraat, in volle ontwikkeling. Het project ligt op wandelafstand van het centrum en van de twee stations die Newcastle rijk is. Het is dus ideaal voor de “Young Urban Community” die van de stadscentra meer en meer haar domein maakt.

10 jaar vast contract – 6% netto huurrendement

De ontwikkelaar verkoopt de appartementen “off plan” voor oplevering in september 2022. Kopers betalen 30% bij ondertekening en 70% (meestal via banklening) bij oplevering.

Verkoopprijzen beginnen vanaf 145.000£. Met een financiering van 70% betekent dit een investering van ~45.000£ (~52.000€). De ontwikkelaar biedt een vast huurcontract aan van 10 jaar met een bruto rendement van 8% – want neerkomt op een netto huurrendement van ~6% na alle kosten.

We verwachten dus een totaal rendement in meerwaarde en huurinkomsten rond 9%. Gecombineerd met het hefboomeffect van de lening, ligt de totale opbrengst op eigen vermogen zo rond 13-14%.

 

Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project

Misschien ook interessant