De eerste keer

De eerste keer huurontvangen is toch wel bijzonder
De eerste keer huurontvangen is toch wel bijzonder

De eerste keer huur ontvangen is altijd wel een speciale ervaring

De eerste keer. Altijd wat bijzonder. Ik heb het zelf nu al een paar keer meegemaakt: die eerste storting geeft toch wel een ongelooflijke “oef” ervaring. Het is niet evident om te beslissen om een betekenisvol bedrag naar de andere kant van het kanaal te sturen. Het had evengoed de andere kant van de wereld kunnen zijn. En tot die eerste betaling binnenkomt, blijft de twijfel over de investering toch wel ergens onderhuids knagen. Komt alles wel in orde?

12 tot 18 maanden wachten

Wie residentieel vastgoed “off plan” koopt, die heeft het meest “plezier”. Dikwijls liggen er 12 tot 18 maanden tussen het tekenen van het contract en de oplevering ervan. 12 tot 18 maanden met toch ergens de twijfel of je wel de juiste beslissing hebt genomen. 12 tot 18 maanden wachten totdat dan eindelijk die verlossende eerste betaling op de rekening verschijnt.

Achteraf went het natuurlijk. Na de derde storting wordt je het gewoon. Na de zevende maand valt het al bijna niet meer op; En na een jaar maak je je de bedenking dat de tijd toch vliegt.

Helaas blijft het een uitzonderlijke gebeurtenis, maar ik heb het deze week toch zelf nog een keer mogen meemaken: die eerste betaling die binnenkomt in een nieuw project, waar je meer dan een jaar geleden voor gekozen hebt. en die je bevestigt in je eigenwaarde: “U heeft goed gekozen”. Het leven is weer mooi.

Strategie

Voor sommige ontwikkelaars is die “eerste keer” bovendien een commercieel element. Een aantal commerciële projecten worden jaarlijks uitbetaald, Dat betekent dat een investeerder een vol jaar moet wachten voor hij zijn “eerste keer” meemaakt.  En dus wordt in sommige gevallen die “eerste keer” naar voor gebracht: de eerste (jaarlijkse) rentebetaling komt na één maand al op rekening. Dat geeft een hele boost aan het zelfvertrouwen en laat de investeerder toe om nadien geduldig 23 maanden te wachten op de volgende betaling. En natuurlijk kan je die betaling dan meteen weer opnieuw investeren.

Ik wil niet beweren dat het kan tippen aan die andere “eerste keer” als het op spanning en sensatie aankomt.

Maar het is wel elke keer een leuke ervaring, die eerste keer.

 

Misschien ook interessant