Swindon The Lock: Een kwartje studio voor 36.000€.

Swindon the Lock
Project Swindon "The Lock"
Investeren in residentiële appartmenten - studio's en 1-2 slaapkamer flats
Locatie Swindon city centre
Investering vanaf 120.000£
Huuropbrengst Netto 5.5-6% na alle kosten in lange-termijn verhuur. Nu ook mogelijkheid om met 4 eigenaars samen te investeren.
Oplevering/huur vanaf Opgeleverd november 2019
Exit Open markt

Op 7 januari bezochten we The Lock in Swindon, een residentieel project dat in december 2019 werd opgeleverd en waarvan nog een 10-tal appartementen ter beschikking zijn. We beschreven het project al in een vorig bericht.

Swindon is op zichzelf geen toeristische attractie. Het centrum is er eentje van 13 in een dozijn en ook de rest van de stad heeft geen grote geschiedenis, noch uitstraling. Maar Swindon ligt economisch ongelooflijk goed op de spoorlijn en de M4 Motorway tussen Bristol/Cardiff en London. Het evolueert daarbij snel van een pendelstad (London en Oxford zijn te duur) naar een servicestad. Honda sloot onlangs de deuren, maar er staat een lange rij nieuwe bedrijven klaar om er de gigantische kost van London te ontvluchten en toch goed bereikbaar te zijn.

Pendelen naar Bristol of Paddington station is binnenkort minder dan 45 minuten. Ook de universiteit van Oxford – 35 km verder – werpt een schaduw tot ver buiten haar eigen grondgebied.

Een nieuwe industriële zone wordt momenteel ook aangelegd tussen de stad en de M4 die Bristol met Londen verbindt. Ook dat zal de stad verder doen groeien.

The Lock – net opgeleverd

The Lock is een nieuw residentieel flatgebouw in het midden van Swindon center: 300m van het treinstation en 200m van de “downtown shopping area”. Veel centraler komen de gebouwen niet. En met het “pendelen” in het achterhoofd is het maar de straat oversteken naar het treinstation. Net onderaan The Lock wordt in de komende twee jaar een compleet nieuwe voetgangerszone aangelegd, die het project in het midden van de actie zal zetten.

De investeringskost ligt rond de 3.000£/m² (all in). voor een studie van 35 m² ligt de investering rond de 105.000£, voor een éénslaapkamer van 50m² rond de 150.000£ en een tweeslaapkamer van 72 m² moet je rekenen rond de 210.000£. De ontwikkelaar gooit er op dit moment ook een gratis meubelpakket (twv 3.000-5.000£) bovenop.

Dat maakt het voor de investeerder natuurlijk aangenamer omdat er noch een wachttijd noch een bouwrisico is. Huurinkomsten (netto 5.5-6%) komen dus onmiddellijk en dat betekent natuurlijk een stevige “boost” voor het totale rendement.

Haart as rental agent

Haart is een van de grotere vastgoedketens in UK en ontwikkelt snel in de “tenant management” markt. Ondanks een strenge selectie, hebben ze 100% bezetting en een wachtlijst. De meeste huurders zijn high-profile buitenlanders die voor 1-2 jaar komen werken bij een van de vele service-bedrijven die Swindon rijk is en aangetrokken worden door de locatie. Haart rekent 8% van de huurinkomsten en staat in voor alles: van het zoeken en en selecteren van huurders tot het papierwerk en innen van de huur.

Koop een vierde studio voor 35.000€

Drie van onze investeerders leggen samen om een studio aan te schaffen. Elk legt 35.000€ in een koopt 1/4 van de studio. Een unieke kans dus voor wie slechts een laag bedrag kan investeren of voor wie een klein teentje in het water van Engels vastgoed wil steken. Neem snel contact als je wil meedoen, want de koop wordt over twee weken gesloten. Hieronder vind je alvast een video van een studio en een tweekamer appartement.

 

 


Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project