Onze projecten.

Nieuwbouw vanaf £140.000

Nieuwbouwproject op schitterende locatie in Leicester

Project
Nieuwbouw vanaf £140.000
Investeren in
Studio’s, 1- en 2-kamer appartementen met parkeerplaats
Locatie
Leicester
Investering
vanaf £140.000
Huuropbrengst
verwacht ~5% netto
Oplevering / huur vanaf
Q2 2025
Exit
Open markt

Toen Leicester City FC in 2002 zijn intrek nam in het King Power Stadium kwam er, nadat de sloop van het oude stadion aan de Filbert Street helemaal gereed was, een mooi gelegen stuk land vrij. Met het stadscentrum, de Montefort universiteit, het King Power Stadium én The Royal Infirmary allemaal binnen een straal van anderhalve kilometer, een echte A-locatie voor de bouw van de drie appartementencomplexen genaamd “THE OLD GROUND”.

Economie

Zoals je wellicht hebt gelezen ons laatste artikel, https://ukvastgoed.nl/waarom-slimme-investeerders-in-leicester-investeren/ is Leicester een groei-briljant in het hart van Engeland. De stad kent ruim 330.000 inwoners, waarvan 35.000 studenten. Er wordt een groei naar 568.000 hooggeschoolde arbeidsplaatsen verwacht in 2030. Hiermee claimt de stad zijn rol als een regionaal economisch centrum met nog zeer veel ruimte voor groei.  

Om alle zakelijke groei op te vangen wordt er in en rondom Leicester flink geïnvesteerd. Met o.a. nieuwe logistieke parken rondom het vliegveld, een kennis- en ruimtevaarttechnologie park nabij het National Space Centre en de ontwikkeling van gemengde kantoor-woon gebieden rondom het nieuwe treinstation en langs de rivier. De stad wordt letterlijk omgebouwd tot hét economische power house van de East Midlands van het VK. 

Bestemming Leicester

Leicester ligt in het hart van Engeland, waardoor alle delen van het land goed bereikbaar zijn via de weg en met de trein.

Op tien minuten loopafstand van The Old Ground ligt Leicester treinstation met directe verbindingen binnen een uur naar Londen, Birmingham, en Sheffield. Naast verschillende nationale snelwegen in de buurt en de M1 direct langs de stad, heeft Leicester een internationaal vliegveld met directe vluchten naar steden als Barcelona en New York.

Het project

Het project bestaat uit 90 studio’s, 1- en 2-kamer appartementen, verdeeld over drie blokken en 75 parkeerplaatsen. Meerdere appartementen hebben een balkon en sommige hebben een tuin.

De appartementen worden afgewerkt met hoogwaardige apparatuur en materialen. De bouw is in volle gang en de oplevering wordt verwacht in mei 2025.

De prijzen liggen tussen de £140.000 en £259.000 en na aftrek van alle aankoop- en verhuurkosten liggen de verwachte rendementen zo rond 5% netto. En dat voor nieuwbouw met een 10 jarige bouwgarantie erop!

Al met al een zeer mooie kans om als relatieve ‘earlybird‘ de toekomstige groei van deze stad te verzilveren. 

Een aantal interessante punten

  • Geen ground rent (erfpacht)
  • 999 jaar op de lease
  • Short-term verhuur toegestaan
  • Alle appartementen energielabel B
  • Al te reserveren voor 2.000 GBP (wordt verrekend aan het eind)
  • 20% aanbetaling nu en 80% bij oplevering. Geen tussentijdse betalingen!

En verder..

Met een netto huurrendement van ~5% voor een nieuwbouw woning dat binnen een jaar opgeleverd wordt, is The Old Ground een van de betere investeringen van het moment. Zeker wanneer je de ontwikkelingen in Leicester in acht neemt, is de kans groot dat er flinke waardestijgingen in zowel huur- als koopprijzen aan gaan komen. 

Mocht je interesse hebben neem dan gerust contact op door te bellen, te mailen of door een online gesprek in te plannen via de website!

 

Meer weten?

Boek je gratis 1-uur infosessie

Meer weten over dit project? Boek meteen een gratis info-sessie van 60 minuten en leer alles over investeren in Engels vastgoed.

Bekijk onze overige projecten.

×