Empire Bolton (Manchester) – 10 jaar lang 6% netto huurrendement

Project Bolton Empire
Investeren in Residentiële appartementen
Locatie Bolton (Manchester)
Investering vanaf 172.000£ (45.000£ met financiering)
Huuropbrengst Contractueel 8% bruto (6% netto) voor 10 jaar
Oplevering/huur vanaf Eind 2021
Exit Verkoop op de vrije markt

Het Empire Bolton project is een oud fabrieksgebouw “met karakter” in het centrum van Bolton. Het begon als een textielfabriek in 1884 en heeft in de loop der tijden heel wat verschillende doelen gekend. Empire geeft dit gebouw nu een volledige make-over met 150 1- 2- en 3-slaapkamer appartementen. Inclusief eigen bioscoopruimte, zwembad, gym en relaxatieruimte. Luxe in het centrum van Bolton.

Bolton

Bolton is een universiteitsstad, zo’n 20 km ten noorden van Manchester. Het is de thuisbasis van Bolton University, een universiteit van +/-6.000 studenten op een totale populatie van 140.000 zielen. De economie hangt natuurlijks sterk af van de universiteit en van de nabijheid van Manchester. In die zin is Bolton ook voor velen een rustige “sleep city”, net buiten hun werkplaats in Manchester.

Uiteraard zijn er nogal wat studenten die – zoals bijvoorbeeld in Leuven – blijven plakken na hun studies. Deze “young professionals” zijn dan ook de belangrijkste doelgroep van dit project. Er zijn vandaag relatief weinig nieuwe en “up to standard” wooneenheden beschikbaar in het centrum van Bolton.

10 jaar vast contract – 6% netto huurrendement

Verkoopprijzen beginnen vanaf 175.000£. Met een financiering van 75% betekent dit een investering van ~40.000£. De ontwikkelaar biedt een vast huurcontract aan van 10 jaar met een bruto rendement van 8% – want neerkomt op een netto huurrendement van 6% na alle kosten.

We verwachten dus een totaal rendement in meerwaarde en huurinkomsten rond 9%. Gecombineerd met het hefboomeffect van de lening, ligt de totale kapitaalsopbrengst rond 13%.

 

Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project