Empire developments: flats met 10 jaar huurcontract @6% netto.

apartemeneten met 10 jaar huurgarantie

Corona – en de reisbeperkingen errond – heeft het ons niet gemakkelijker gemaakt om nieuwe projecten en nieuwe partners te vinden. Niets zo moeilijk als met een nieuwe partner te beginnen op een moment dat je eigenlijk niets of niemand mag bezoeken.

We zijn daarom blij dat we afgelopen maand een akkoord hebben gesloten met een nieuwe partner. Voortaan is UKvastgoed de vertegenwoordiger voor Vlaanderen en Nederland voor een groep die in Engeland een – redelijk uniek – aanbod doet: gerenoveerde off-plan appartementen met een contractueel vastgelegd huurrendement van 8% bruto voor 5-10 jaar. Dat komt neer op ~6% op het geïnvesteerde bedrag.

Wie is de partner?

Empire Property Concepts heeft een redelijk uniek ontwikkelingsconcept ontwikkeld. Ze zoeken naar uitgeleefde bestaande gebouwen, die ze vervolgens volledig strippen en opnieuw opbouwen tot residentiële appartementen. De groep is actief sinds 2009 en heeft al een 20-tal projecten op haar palmares. De groep werkt 2 tot 4 projecten per jaar af volgens hetzelfde concept en heeft een gezonde financiële structuur.  Ze gaan er prat op dat elk project vooraf gefinancierd is, en dus niet afhangt van de snelheid van verkoop.

Omdat meer dan 80% van de units verkocht wordt aan binnen- en buitenlandse investeerders, heeft de ontwikkelaar een volledige cluster gevormd van bedrijven die een volledige dienstverlening kunnen geven rond haar projecten.

Solomon is de exclusieve verkoopspartner van Emire projects. De groep zorgt voor de marketing en de verkoop. En doet dat enorm professioneel.

DH Management (DHM) is het verhuurkantoor. Zij zoeken de huurder, zorgen dat alles in orde blijft en regelen ook alle financiën. DHM runt ~500 units, voornamelijk van Empire ontwikkelingen. Uiteraard staat het elke investeerder vrij om het appartement zelf  te betrekken, te managen of een andere manager aan te stellen.

Dicio Finance helpt de investeerders bij het regelen van financiering. Typisch is daarbij dat de eerste betaling  (30%) bij het begin betaald wordt door de koper en dat het finale bedrag (70%) dan geregeld wordt via bankfinanciering bij oplevering.

Wat voor soort projecten?

Appartementen in het centrum van Doncaster

Empire kiest niet noodzakelijk voor de grootste centra, maar voor “2nd and 3rd cities”: Liverpool, Preston, Wolverhampton, Doncaster, Bolton, Hull, Blackburn… Het zijn niet altijd steden die een modale investeerder op een blinde kaart kan aanduiden, maar het zijn bijna allemaal locaties die mee profiteren van de huidige groei in de regio.

Niet toevallig liggen de meeste van die projecten ook in onze favoriete streek in Engeland: midden Engeland (de Northern Powerhouse). Het zijn bijna altijd satellietsteden van Manchester, Liverpool, Leeds, Newcastle of Sheffield. Voor elke stad maken ze een uitgebreide investeringsanalyse om het groeipotentieel te meten. Zij gaan voor hun projecten uit van een jaarlijkse meerwaarde van 4-5%.

En het aanbod? 10 jaar huurrendement ~6% netto

Investeerders kopen “off plan” met een opleverdatum die typisch 12 tot 18 maanden in de toekomst ligt. De units worden dan ook steevast aangeboden met een korting van 10% op de normale marktprijs.

Het unieke aan het aanbod van Empire/DHM, is echter het vaste huurcontract van niet minder dan 10 jaar met een bruto huurrendement van 8%. Netto komt dat neer op ~6% na alle kosten. Dat rendement wordt betaald, ook als de huur minder opbrengt of als er tijdelijke leegstand is. Keerzijde is natuurlijk dat de huur in die 10 jaar ook niet verhoogd wordt. Het contract blijft voor 10 jaar lopen met DHM. In het (onwaarschijnlijke) geval dat DHM in de problemen komt, kan je natuurlijk een ander management aanstellen die je kamer aan de normale marktprijzen zal verhuren.

Typisch investeringsbedrag is 100.000-200.000£. Met een financiering van 70% komt dat neer op een eigen inleg van 30.000£-60.000£ per appartement.

Ideaal voor lange termijn

Ideaal dus voor de investeerder die graag op lange termijn wil investeren en liefst zo weinig mogelijk onzekerheid wil hebben over de huurinkomsten.

http://ukvastgoed.be/empire-newcastle/?customize_changeset_uuid=f0f47fa4-3c12-46eb-bd82-bf22e0a86ee3&customize_autosaved=on&customize_messenger_channel=preview-3

http://ukvastgoed.be/empire-bolton-manchester/?customize_changeset_uuid=f0f47fa4-3c12-46eb-bd82-bf22e0a86ee3&customize_autosaved=on&customize_messenger_channel=preview-3

Stuur me meer informatie