Opto Newcastle: studentenstudios met 8% netto rendement

Project Newcastle Opto Student
Investeren in Studentenflats
Locatie 85 City Road, Newcastle, NE1 2AQ
Investering vanaf UK £81.000
Huuropbrengst 8% netto opbrengst (gegarandeerd 5 jaar)
Oplevering/huur vanaf Januari 2020
Exit Vrije markt

Studentensuites: de makkelijkste instap in Engels vastgoed

Sinds de Engelsen de PBSA (Purpose Built Student Accomodation) uitgevonden hebben, is die door de hele wereld overgenomen. De nieuwe studentenblokken waren populair bij zowel de studenten als de investeerders en zijn dat nog steeds. De boomende (overzeese én nationale) studentenpopulatie zoekt mekaar op in deze studentenblokken met gemeenschappelijke voorzieningen en de investeerders vinden een laagdrempelige en gemanagede investering vanaf 50.000£ met een verwachte huuropbrengst van 7-8%.

Newcastle telt 250.000 inwoners (Leuven telt er 100.000), 2 universiteiten (Leueven 1) en in totaal +/- 50.000 studenten (evenveel als Leuven). Voor meer dan de helft daarvan is vandaag geen plaats in lokale voorzieningen. Newcastle is naar Engelse normen een relatief kleine stad, maar is wereldberoemd voor zijn uitgaansleven en night clubs. De twee universiteiten – de University of Newcastle en de Northumbria University – liggen op een boogscheut van mekaar, hebben ongeveer evenveel studenten en zijn natuurlijk eeuwige rivalen.

Wandelafstand

Het studentenproject Opto ligt (uiteraard) op wandelafstand van de twee universiteiten, met maximaal 1 mijl afstand naar het verst gelegen universiteitsgebouw. Geen fiets nodig hier. En natuurlijk liggen ook het station, de uitgaansbuurten en de winkelcentra in wandelafstand. En de rivier, al dan niet met roeiwedstrijden.

Het complex zal bij oplevering in 2020 227 studentenflats tellen, verdeeld over 8 verdiepingen. De bovenste kamers met rivierzicht zijn uiteraard het meest gegeerd.

Het complex is ook relatief luxueus. De kamers van 18-22m² zijn heel wat ruimer dan studentenstudio’s in pakweg Liverpool en het complex heeft een dakterras, een gym, een lounge, een cinema-room, een waskamer en een gemeenschappelijke open ruimte. Men zou voor minder terug student willen worden.

8% (gegarandeerd voor 5 jaar)

De ontwikkelaar van dit project – de Opto Group – is niet aan zijn proefstuk bezig en zet met dit project een vierde studentenhuis neer. Optio Student living – een zusterbedrijf van de ontwikkelaar – beheert reeds de andere studentenhuizen, en zal ook hier het management waarnemen. Omdat dit technisch gezien “niet-residentieel vastgoed” is, zijn er geen “stamp duties” of inschrijvingstaksen te betalen. Betaling gebeurt in schijven: 50% bij ondertekening, en 50% bij oplevering (2020).

De ontwikkelaar geeft aan de investeerders een gegarandeerde huuropbrangst van 8% vanaf oplevering voor een periode van 5 jaar. Daarna wordt het marktprijzen en hopen we natuurlijk op een stijgende huuropbrengst. Er is 4% interest voorzien tijdens de bouwfaze.

Fotos

Lokatie

Stuur me meer informatie over dit project