Residentieel vastgoed.

Heb je interesse in een nieuwbouwappartement in het centrum van Manchester? Of ga je liever voor dat mooie gerenoveerde gebouw in Liverpool? Bij UKvastgoed zoeken we dagelijks naar de meest interessante investeringsopties in residentieel vastgoed. 

Wat is residentieel vastgoed?

Residentieel vastgoed zijn appartementen en huizen voor (permanente) bewoning.
Investeerders kunnen deze onroerende zaken ook kopen om te verhuren.

Als investeerder kan je residentieel vastgoed financieren via een hypotheek, al moet de woning wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Heb je interesse om eigenaar te worden van een leuke woning tegen interessante huurrendementen? 

Nieuwbouw

Nieuwbouw of “Off-plan” in het Engels koop je “op plan”. Je betaalt een aanbetaling (10-30%) en betaalt de rest bij oplevering (veelal via een lening).

Een voordeel is dat de prijs van nieuwbouw doorgaans in de aanschaf 10-20% lager ligt dan wanneer het afgebouwd is.

Nadeel is de bijkomende wachttijd (12 tot 24 maanden) en dus geen inkomsten tot het gebouw klaar is. 

Gerenoveerde oudbouw

De UK staat bekend om de vele mooie en iconische gebouwen. Denk aan oude fabriekshallen, oude hotels of gemeentehuizen.

Het komt geregeld voor dat deze verbouwd worden tot appartementencomplexen, volledig naar de maatstaven van vandaag de dag. We hebben regelmatig aanbod in dit segment. 

Voordeel is de relatief snelle oplevering, terwijl je toch een modern uitgerust appartement hebt. 

Hoge potentiële waardestijging

Met residentieel vastgoed is de kans op flinke waardestijging een stuk groter dan bijvoorbeeld bij studentenvastgoed, wat dan weer interessant is voor een goede cashflow en dus hoge netto huurrendementen.

Historisch gezien valt er meer te verdienen met waardestijging, zeker wanneer je denkt in perioden van 5 a 10 jaar voordat je het vastgoed weer van de hand doet. Sinds 1982 is de gemiddelde waardestijging van Engels vastgoed 6,7% per jaar. Dit betekent dat de waarde gemiddeld elke 10,5 jaar verdubbelt.

Tel daar ~5% huurrendement per jaar bij op en je ziet dat dit, vooral voor langere termijninvesteringen een zeer goede optie kan zijn.

Bekijk onze huidige selectie van residentiële vastgoed investeringen!

Wie beheert mijn woning?

Voor elk project stellen we ook een “beheerder” voor, een bedrijf dat ervoor zorgt er huurders gezocht worden, dat alle paperasserij in orde blijft en dat makementen gerepareerd worden. 

Deze beheerders rekenen ergens tussen 7 en 10% van de huurinkomsten, maar zorgen ervoor dat je zelf geen beheer moet doen. 

Residentiële projecten

Please select listing to show.

Meer weten?

Boek een uur gratis advies over Engels vastgoed.

Gratis nieuwsbrief ?

We versturen maandelijks een nieuwsbrief met nieuws over Engeland en natuurlijk nieuwe projecten. Schrijf je hieronder gratis in. 

×